Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

srijeda, 3. svibnja 2017.

NYX - Total Drops Fundation _REVIEW


Hello dragi moji,

Nakon što je izašao novi NYX-ov Total Drops puder odmah me nekako zainteresirao jer sam bila znatiželjna kako će to sve funkcionirati pomoću kapi, odnosno što više kapi veća prekrivenost bez cakey efekta.
Iako nemam baš pozitivna iskustva s Nyx puderima dala sam novu šansu da ga pošteno isprobam.
Mislim da mi je ovo za sada najmukotrpnije testiranje jednoga pudera od početka mog bloganja.
Zašto??, saznati ćete u tijeku posta, pa krenimo na informalije, opis ambalaže i formule a na kraju dojmovi ;

NYX TOTAL CONTROLE FOUNDATION




Pakovanje pudera dolazi u maloj staklenoj bočici s dozatorom na kapaljku. Što se tiče same kapaljke funkcionira odlično, što znači da se samo jednim pritiskom na kapaljku napuni dozator te kapima sami kontrolirate željenu prekrivenost. 

Tekstura pudera je jako vodenasta i nema nekog izražajnog mirisa.
Militraža pudera je samo 13 ml što je jako malo naspram drugih uobičajenih pudera kojima je militraža oko 30 ml. Ali mislim da će bez obzira na to ovaj puder uz svakodnevno korištenje trajati isto kao i onaj od 30 ml baš zbog te izrazito lagane i tekuće teksture. 
I još zbog toga što su doslovno dvije kapi dovoljne za prekrivanje pola lica. Što više kapi veća prekrivenost. 
Što znači da
 2 kapi daju lagano prekrivanje, 
3 kapi srednje prekrivanje,
 i 4 kapi na više daju vam full prekrivanje bez cakey efekta.

Cijena pudera je 118,90 kn. Ja sam svoj primjerak kupila u Diviani Cosmetics a vjerujem da ga imaju i u NYX prodavanicama.

Ono što oduševljava mnoge od nas je da se ovaj puder može naći u veličanstvenih 24 nijanse različitih podtonova. Još nisam naišla na brend koji je lansirao ovako puno nijansi. Veliko plus za NYX. Bravo.
I ono što moram napomenuti, kad sam kupovala svoj primjerak onnline preko Diviana stranice, na svakoj nijansi je točno opisan podton kože za koju je ta nijansa namijenjena, tako da će vam to uvelike olakšati izbor vaše idealne nijanse. 

Ja sam nažalost, izabrala mrvicu tamniju, iako je za moj neutralni podton, ali nekako sam uspjela nošenje pudera dovesti do savršenstva ( što ćete vidjeti na slikama niže ) tako što sam puder povukla skroz niz vrat da se ne primjeti ta mala razlika.

A sada slijedi malo slikica pudera a zatim moji dojmovi i kako je tijekao tijek testiranja.






SASTOJCI PUDERA
NIJANSA 09 MEDIUM OLIVE ZA NEUTRALNI PODTON


Na slici niže slikala sam vam dva pudera čisto da usporedite veličinu normalnog pudera od 30 ml i ovog od Nyxa od 13 ml


Napravila sam jedan mali test prekrivanja na mojoj ruci tako što sam kemijskom olovkom napisala riječ " makeup" te sam redom, s lijeva na desno, krenula sa testiranjem prekrivanja.
Tu možete vidjeti razliku u prekrivanju doziranjem putem kapi.
Kod prvog stupca nanesene su 2 kapi, prekrivanje lagano, drugi stupac nanjela sam 3 kapi što nam je dalo srednje prekrivanje. I zadnji stupac s 4 kapi dobivamo jače prekrivanje, toliko jako da se kemijska olovka skoro pa uopće ne vidi.
Puder sam nanosila i blendala s prstima.


TEST PREKRIVANJA
S LIJEVA NA DESNO
2 KAPI / 3 KAPI / 4 KAPI
MOJI DOJMOVI

Prije nego što počnem opisivati sami tijek testiranja ovog pudera moram opet ponoviti kako mi je ovo bilo najteže testiranje jednog pudera i da sam doslovno izludila s njim dok ga nisam skužila.
Dala sam mu ja mislim u ovih dvadesetak dana testiranja par prilika da se dokaže. Nakon prvog propalog pokušaja, opet i opet dajem mu priliku. Tvrdoglavo sam se borila s njim sve dok nisam našla riješenje za njega.

Testiranje

Prvo nanošenje bez primera
Krećem nanositi puder prstima jer u zadnje vrijeme tako nanosim puder i onda ga izblendam s blenderom. Nanosim dvije kapi za pola lica i razmazujem ga. Sasvim dovoljna količina.
Primjećujem da mi je jako istaknuo pore, i svaku crticu na mom licu.
Jako mi je istaknuo suhe dijelove za koje nisam ni znala da ih imam dok njega nisam stavila. U ovoj mjeri s kapima prištiće ne prekriva. 
Kad mi je moja prijateljica rekla da imam grozan puder i da se uopće nije uklopio u moju kožu onda znate koliko je to sve bilo jako loše i izraženo na danjem svijetlu. Još da ni ne govorim da mi je nijansa mrvicu tamnija. Totalni fail.
Sve možete vidjeti na slikama ispod (uvećaj sliku).

PONAŠANJE PUDERA - TEK NANESENOG BEZ PRIMERA
Drugo nanošenje s primerom
Nakon prvog žešćeg faila stavila sam puder sa strane dva dana da se smirim jer me toliko razočarao da sam ga htjela baciti.
Slijedeći puta nanosim primer i pokušavam puder nanijeti četkicom. Isto krećem sa dvije kapi na pola lica i blendam. Opet ista stvar. Već ludim. Lice katastofa izgleda a ja takva moram van...plačem....

Treće nanošenje s primerom i blenderom
Opet mu dajem priliku i opet  nanosim istu količinu, sve standardno s primerom , ali ovaj put uzimam blender u ruke. I dobivam puno bolji rezultat. Nešto manje mi je ušao u fine linije na licu i nije mi tako drastično ušao u pore. Dosta sam zadovoljna. Izadhnula sam. Ali još uvijek to nije savršeno.
Finish pudera je onako polu matt,  nije primjetan na licu, ne izgleda kao maska i mogu reći da dosta dobro izgleda izuzev još male suhoće oko mojim usana.
Postojanost me je jako iznenadila i mogu reći da je dosta duga. Testirala sam ga do 12 sati gdje se još uvijek relativno dobro ponašao na licu. Mrvicu ga je nestalo na bradi i oko nosa. Prosijala sam se tek nakon 5 sati i to u vrlo maloj količini. Napokon sam ga počela voljeti.

Ispod možete vidjeti puno bolje stanje lica, znači baza primer i aplikacija s blenderom..

PUDER NANESEN S BLENDEROM
BAZA PRIMER
ZAVRŠNI LOOK


ZAKLJUČAK

Ovaj puder nikako nije za suhu kožu jer nenormalno ističe suhe dijelove. Znači on je namjenjen za mješovitu / masnu i normalnu kožu.

Ja trenutno koristim kiseline tako da imam problem suhoće oko usana što mi je ovaj puder jako izrazio što me izluđivalo jer nisam ni znala da ih imam dok njega nisam stavila.
Jednostavno nisam odustala od njega i nakon duge borbe napokon sam našla ono što kod mene prolazi da on na licu izgleda pristojno.
A to je da lice moram u jako malim količinama nauljiti ili staviti jako dobru hidratantnu kremu koja mi neće istaknuti suhe dijelove lica i tada ovaj puder jako lijepo izgleda na licu.

Mala militraža ne znači da ćete ga brzo potrošiti, dapače,  potrebno ga je jako malo za cijelo lice.  U ovih 20-tak dana svakodnevnog korištenja potrošila sam ga oko četvrtine što je kod mene sasvim normalno.

Puder nisam koristila za veće prekrivanje baš iz tog razloga što se lovi za suhe djelove na licu. Neću ni razmišljati na što bih to ličilo da sam išla sa full prekrivanjem.

Uglavnom puder preporučam osobama koje nemaju problem suhoće kao i ja. I svakako ne zaboravite dobar primer i nanošenje s blenderom.
Puder je u konačnici jako dobar jer ima uz dodavanje kapi odlično prekrivanje bez cakey efekta, ima odličnu postojanost i dosta dugo je moja T zona bila matirana.

I na kraju, napokon sam ga zavoljela..

Ocjena za ovaj proizvod 4/5

Kako vam se čini ovaj puder?
Jeste ga probale?

Broj komentara: 6 :

  1. Nisam ga probala, ali čini mi se super za nas masnokožce :D Trenutno koristim the one iz oriflamea i fitt me mat puder, koža mi je čista pa koji god da stavim super prekrije, volim mat jer mi se ona ne sjaji koža, mješovita do masna je, ma da stavim i samo podlogu izgleda kao da sam ful puder stavila, tak da nemam s tim problema :D <3 ovaj mi se super čini :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I dobar je . Iznenadio me koliko sam dugo s njim bila matirana . Koliko god me iznenadio toliko me i izludio...Ali bitno da sam pronašla riješenje za njega.

      Izbriši
  2. Mislim da cu ovaj preskociti, bas me ne privlaci pretjerano. Sreca pa si nasla nacin kako ga nositi, sjetim se uvijek kaviara kao oglednog primjerka kad te nesto nasekira, pa te zamisljam kako ludis 😁😉

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehhe... To ti je ono kad silom hoćeš nešto zavoljeti a ne ide.. Hahh...
      Na kraju sam našla način ali nije to to...

      Izbriši
  3. Čitam post i mislim si kako bih poludila na tom mjestu :D preskačem, preslabi su mi živci za traženje savršenog načina nanošenja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heheh.. Za poludit,ništa drugo... Inače sam tvrdoglava i uporna,dok ne skužim da sam pretjerala..hehehe...
      Al dobro na kraju je opet ispao ok na licu...

      Izbriši