Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

petak, 22. studenoga 2019.

Moja K beauty rutina Krave Beauty, Missha, Laneige...


k beauty rutina Notino


Pozdrav i dobro došli u moj novi post,

Na instagramu (zaprati me ako još nisi😊) gdje često objavljujem story-e svoje rutine mogli ste primijetiti kako sam u potpunosti promijenila svoju rutinu njege lica te prešla sa Skintegre na korejsku kozmetiku (k beauty) koju posjedujem u većini.
Većina vas je bila zainteresirana da vam pokažem svoju rutinu u cijelosti te da napišem pokoju riječ o proizvodima koje koristim. 

Odmah na početku da napomenem da sam ja veliki ljubitelj preparativne kozmetike te da imam mnogo proizvoda koje normalnoj ženi nisu potrebne. No pošto ja jako volim isprobavati stalno je kod mene neki novi preparativni proizvod. Također želim napomenuti da sve proizvode sa slike ne koristim svakodnevno već ih rotiram po potrebi. Kako ja to radim i kako sam svoju kožu dovela red, saznati ćete kroz ovaj post.

k beauty rutina

** tip kože - normalna s masnijom T zonom
** stanje kože - dehidracija, komedoni i prištići u pms-u najviše po bradi i vratu
Imam 36.god. - prisutne su bore mrštilice između obrva i na čelu
Cilj mi je riješiti se komedona, smanjiti vidljivost pora, brže zacijeliti prištić te se riješiti mrlja od prištića. Također imam malo pigmentacijskih mrlja na vrhovima obraza koje nisu jako vidljive i iskreno ne muče me toliko kao i ovi ostali problemi na koži.

Večernja rutina
Koliko god se volim šminkati toliko jednako volim nakon napornog i dugog dana skinuti svu šminku i prljavštinu sa svog lica. Već neko duže vrijeme prakticiram dvostruko ilitiga double cleansing čišćenje lica koje je u potpunosti promijenilo moju kožu.

k beauty rutina

Najprije započinjem sa odličnim CLINQUE Take Of Day balzamom koji se već po treći puta našao u mojoj rutini. Razmažem ga na suho lice te prvo trljam po licu a na kraju nježno po očima i usnama sve do ne osjetim da na očima nema ostatka maskare.
Iako balzam možete skinuti umivanjem ja volim skidanje šminke odraditi sa mekanom, pamučnom krpicom.
Važno je da prema svojoj koži budete jako nježne te da ne trljate previše po koži.

Nakon što se poslije umijem započinjem drugi korak u čišćenju lica. Veliku ljubav imam prema
KRAVE BEAUTY Matcha Hemp Hydrating gelu za čišćenje kojeg sam naručila ponovo.
Toliko nježan čistač nisam nikad koristila. On skine sve ostatke šminke s moje kože i uz
FOREO Play plus funkcionira besprijekorno. Ono što mi se najviše sviđa je što poslije pranja gelom moja koža nije škripava niti me koža zateže. Gel pruža hidratacijski učinak što ja nikad nisam doživjela s gelom za čišćenje. O Foreu neću previše pisati jer vas čeka dugoočekivana usporedba orginal vs fejk čistača u 12 mjesecu.

k beauty rutina

Nakon dvostrukog čišćenja krećem sa tretmanima.
2 puta tjedno (ponedjeljak i četvrtak) koristim PAULA'S CHOICE 1% Retinol treatment s kojim sam imala prva dva tjedna lagano ljuštenje kože što je sasvim uobičajeno kad upotrebljavate retinol. Ovo je moj drugi doticaj s retinolom tako da sam htjela ići polako. Krenula sam u 11mj s korištenjem i evo još uvijek ga koristim 2x tjedno što baš odgovara mojoj koži. Jedino što sam do sada primjetila jest manje komedona po bradi. Za učinak retinola treba proći nekoliko mjeseci da se vidi neka veća promjena tako da kroz neko vrijeme sigurno vas apdejtam.

Druga 2 dana koristim (utorak i srijeda) potpuno novi proizvod moje najdraže Skintegre a u pitanju je SKINTEGRA Architect koji je na bazi bakuchioli sastojka koji je puno blaži od retionida i retinola.
Na prvi dojam mogu reći da je serum vrlo nježan te je bez mirisa. Brzo se upija u kožu i ne ostavlja nikakav film na koži.

Jednom tjedno (petkom) odlučila sam se za glikolnu kiselinu koja obožava moju kožu. Trenutno koristim nešto jaču koncentraciju AHA i isprobavši nekoliko malih testera odlučila sam se za kupovinu full size proizvoda i naručila PAULA'S CHOICE Advanced Smoothing treatment 10 % AHA.
Izbjeljuje mrljice nastale od prištića, daje koži predivan glow, pomaže kod zatvaranja, odnosno smanjenja vidljivosti pora. Definitivno proizvod koji će vas očarati, ali ga ne bih preporučila početnicima zbog veće koncentracije kiselina. U sebi sadrži još nekoliko kiselina poput lactic acid, Malic acid, Salicylic acid te mnogo raznih antioksidanta.

tretmani koze lica

Nakon svakog tretmana potrebno je puno hidratacije. Prvo započinjem sa tonikom. Trošim već treće pakiranje odličnog 7 DAYS Vitamin mista koji je pun raznih vitamina i ekstrakta. Odmah nakon tonika stavljam SECRET KEY Starting Treatment Essence koju se silim potrošiti jer si želim naručiti hvaljenu Missha esenciju. Nakon skoro pa potrošene bočice uopće me se nije dojmila jer imam filing kao da stavljam običnu vodu😐

KRAVE BEAUTY Great Barrier Relif serum je također novitet o kojem vam nažalost još uvijek ništa ne mogu reći. Sadrži tamanu ulje kojeg ranije nisam nikad isprobala i pitaj Boga hoće li mi odgovarati. U k beauty svijetu serum je izuzetno hvaljen tako da puno očekujem od njega.

Odmah nakon seruma stavljam odličnu hidratantnu kremu MISSHA Super Aqua 10 Hyaluronic Acid balm koja je potpuni novitet Missha brenda. Nisam baš naišla na recenzije o njoj ali sam ju svejedno naručila jer mi je naziv bio primamljiv a meni je trebala hitno dobra hidratacijska krema.
Krema sadrži 10 vrsta hijalurona te puno esencijalnih ulja. Vidjevši sve sastojke jako sam bila skeptična i baš sam se bojala da će biti teška i da će mi izazivati kaos na licu.
No desilo se suprotno. Ne znam na koju foru su formulirali kremu no ona je izuzetno lagana, nije masna i nije mi izazvala nikakvu reakciju. Savršena hidratacijska krema za noć koja može biti savršen poklon za ženu.

 Nakon kreme malo pošpricam  LANEIGE Skin Refiner mist koji je namijenjen za suhu kožu.
No mojoj koži godi. Stavljam je samo preko noći i to u jako maloj količini i budim se ujutro sa svježom i nahranjenom kožom lica.

k beauty rutina

missha balm notino

Dva dana u tjednu koristim samo Krave GBR serum i puno hidratacije uključujući razne korejske maske koje vam nisam predstavila u ovom postu jer bi ionako dugačak post zaista bio preeee dug.
Ali ću vam preporučiti jednu s kojom jedino vidim ogromnu razliku u hidrataciji kože a to je Hada Labo Moisturizing sheet maska sa hijaluronskom kiselinom. Imam samo riječ "wow" za efekt koji pruža. Od srca preporučam.

I to je kraj moje večernje rutine koja za sada izvrsno funkcionira. Krećemo na jutarnju njegu tako da izdržite još jako malo do kraja ovog posta😊.


Jutarnja rutina
Jutarnju njegu želim odraditi sa što manje proizvoda jer sam skužila ako se previše trackam tijekom dana da mi koža bude premasna. Iz tog razloga koristim samo nekoliko proizvoda koji za sada super surađuju sa mojom kožom.

jutarnja k beauty rutina notino

Već neko vrijeme uopće ne koristim proizvode za čišćenje u jutarnjoj njezi lica. I mogu vam reći da mi taj način rutine izuzetno odgovara. Znači samo se umijem mlakom vodom, nikako hladnom niti pretoplom jer tako samo nanosimo štetu koži, te nastavim sa svojom njegom.
Odmah nakon umivanja pošpricam lice 7Days mistom i sačekam da se lice osuši.

Nakon desetak minuta od umivanja nanosim WISHTREND 21% Vitamin C s kojim nisam baš previše zadovoljna. Ne vidim još uvijek tražene rezultate kao i sa nekim serumima s vitaminom c. Naravno dati ću mu još prilike i na vrijeme vas obavijestiti o njemu.

Serum koji me oduševio je PURITO  Centella Green Level Buffet serum kojeg koristim u dane kad ne koristim vitamin c jer Purito serum sadrži niacinamid kojeg ne smijemo kombinirati s vitaminom C jer možemo dobiti kontra efekt oba proizvoda. Serum koji ima divne sastojke poput centelle, niacinamida, zelenog čaj, te razne ekstrakte itd. Srednje tekuće je teksture te nema jakog mirisa.
Jako brzo se upija u kožu. Primijetila sam da sam sa njime manje masna kroz dan što je itekako potrebno mojoj kritičnoj t zoni. Serum je pravi antioksidant što je još jedan razlog zašto ga koristim tijekom dana.

Zadnjih 2 tjedna koristim KRAVE BEAUTY Oat So Simple wather kremu koja me iznenadila koliko je lagana te sadrži samo 10 sastojaka među kojima su kao glavni sastojak ekstrakt zobi koji se nalazi u svim Krave proizvodima, zatim squalane i humektan sastojke potrebne za hidrataciju kože.

I na kraju OBAVEZNO SPF od kojih sam vam izdvojila moje najdraže a to su PURITO Centella Green Level Safe Sun SPF 50+ PA++++ ili KLAIRS Soft Airy UV essence 
SPF 50+ PA++++.

Najbolji među njima je Krave beauty Beet The Sun spf50+ PA++++.
Beet The Sun krema je do sada favorit. Tekstura je toliko lagana, lijepo se razmazuje, nema intenzivnog mirisa, ne ostavlja bijeli trag i ono najvažnije ne čepi mi pore ni ne stvara nove komedone. Sve ove navedene kremice sa zaštitnim faktorom su zaista odlične ali kad bi morala izabrati najdražu to bih bila Beet The Sun zatim Klairs spf i na kraju Purito.
Ja jako puno trošim spf i uvijek sam u potrazi za onim najboljim. No sada sam ga napokon pronašla.

jutarnja k beauty rutina

Što se tiče mojih spot tretmana za tu namjenu od srca preporučujem COSRX Acne Pimple flastere bez kojih ja više ne mogu živjeti. Isprobajte i zahvalite mi kasnije.

I na kraju slika kako moja koža izgleda sada bez trunke šminke i filtera na mobitelima. Baš ono real life u kućnom izdanju😁.

my skin
no makeup
Još bih ja pisala ali zaista je post ionako već dug stoga moram reći dosta i privesti post kraju.
Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno pišite u kometaru i naravno ja ću vam dati sve odgovore.

Do idućeg čitanja šaljem puno 💋💋💋💋💋


** suradnički post

2 komentara :

  1. S koje stranice narucivate krave beauty? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. RoseRoseShop stranica, al vječito rasprodano. Moraš bas vrebati da ulovis proizvode. Sretno

      Izbriši