Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

nedjelja, 19. studenoga 2023.

Anti age njega


Pozdrav dragi moji, 

Za današnji post pripremila sam vam temu o kojoj me često pitate na instagram profilu pa sam odlučila dati vam svoje savjete čega da se najviše pridržavate i na koje sastojke da obratite pažnju. 

Anti age njega

Kako starimo tako naša koža počinje proizvoditi manje kolagena koji nam je bitan za tonus kože odnosno mladolik izgled kože sa što manje bora.
Kolagen kao protein koji tvori sva vezivna tkiva u našem tijelu pa tako i u koži, potreban je za gipkost kože i zglobova, ali i za održavanje mladenačkog izgleda.
Ono što bi ja preporučila jest da uzimate kolagen u oralnom obliku jer na taj način ćete uvelike pomoći da vam koža izgleda mladoliko. 
Također unos vode kroz dan te vitamin koji vašem tijelu manjka ne bi bilo na odmet da koristite. 

Što se tiče skin care najvažnija je hidratacija kože. Dobra hidratantna krema uvelike pomaže da zadržite vlagu u svojoj koži bila ona suha ili masna. Ako vam je koža suha uvijek možete u rutinu ubaciti neki hijaluron ili pak beta glucan kao sastojak koji se meni pokazao boljom alternativom za hidrataciju kože.
Jedan od seruma u kojem sam uživala u korištenju bio je Iunik Beta glucan serum. Toliko divan osjećaj na koži i još pritom hidratizira moju kožu bez da ga moram zaključavati kremom.
Najbolje ga je nanositi na vlažnu kožu jer tada, em što koži dajemo prvi bust hidratacije, pripremamo kožu za daljnje korake. 

Osim hidratacije koja je ključna za manje borica, potreban vam je peptid.
Peptidi su skupine aminokiselina koje su građevne tvari našeg tijela kojih ima na stotine. 
Njihova zadaća je da kožu čine i održavaju napetom, zategnutom, ujednačene teksture. Kod peptida nećete odmah vidjeti rezultate već redovitim korištenjem kroz duže vrijeme primjećivati ćete poboljšanja na koži. 
Peptidi nisu rezervirani samo nas starije već bi bilo najbolje početi već u 20tima dok je koža još maldolika da bih se održalo to stanje što je moguće dužim. 
Stavljate peptide na vrat i na dekolte. Nemojte zaboravljati taj dio tijela jer samo odjednom ćete vidjeti crticu a onda će biti kasno. Krenite rano u spriječite boranje. 

Najistraženiji sastojak protiv starenja je vitamin A odnosno derivati retinoične kiseline. 
Ovo je sastojak s kojim treba početi što ranije, sa što manjom koncentracijom i s vremenom kako godine idu povećavati njenu koncentraciju na više. 
Da je meni netko ovo rekao kad sam imala 20god ja bih tada već počela s korištenjem. No nisam počela kasno ni sad. Zadnjih 4 godine intenzivno sam na jačim retinoidima i zahvalna sam što su transformirali moju kožu. 

Antioksidansi su također vrlo važni jer oni štite vašu kožu od slobodnih radikala i vanjskih utjecaja. Skupina sastojka koja se bori protiv starenja. 
U antioksidanse spadaju najpoznatije vitamin c (ascorbic acid i njeni derivati), AlfaArbutin,Allantoin, Astaxanthin, 
Avena Sativa Kernel Extract, Bakuchoil, Camellia Sinensis Leaf Extract, Centella Asiatica Leaf Extract, Copper Tripeptide-1.. itd...
Zaista ih ima mnogo i mogla bih nabrajati do besvijesti. 

I zadnji sastojak koji morate imati je zaštitna krema odnosno spf bio to kemijski ili mineralni filter, sasvim svejedno. Bitno da svaki dan nanosite bilo sunce ili oblačno zaštitni faktor jer on vam štiti kožu ne samo od sunca, već od svih zagađenja oko nas pa tako i onih opakih UV zraka. 

Sumiram, hidratacija, peptidi, retinoidi i spf, ti sastojci su najbolji anti age saveznici. 
Na vama je da pronađete proizvode koji pašu vašem tipu kože i stanju te da ih ubacite u rutinu. Biti dosljedna i uporan i uvelike ćete pomoći da vam koža izgleda mladoliko u skladu s vašim godinama. 
Ne bih bilo ni loše ubaciti neki gadget s mikro strujom ili led svijetla te pokoji anti age tretman kod kozmetičarke. 
Što više ulažete u sebe tim bolje. Koža će vam biti zahvalna 

Do idućeg posta šaljem puno 💋
**suradnički post 

Nema komentara :

Objavi komentar