Stranice

Pages

utorak, 29. kolovoza 2023.

Umirujući sastojci



Pozdrav 

Za današnji post pripremila sam vam temu o umirujućim sastojcima koji će vam pogotovo dobro doći nakon sunčanja u ove tople dane. 
Ono što trebamo potražiti u kremi nakon sunčanja su ovi sastojci na slici ispod. Naravno ima ih još mnogo no tu sam navela neke koje se često koriste u kozmetici za lice i tijelo. 

Osim krema za sunčanje ove sastojke ja inače preferiram kroz cijelu godinu za svoju skin care rutinu te ih svakome preporučam. Nisu oni samo za osjetljivu kožu sklonu crvenilu već ih može svatko koristiti pogotovo osobe koje koriste aktivne sastojke ili imaju narušenu kožnu barijeru. 

Centella Asiatica Extract i Madecassoide osim što umiruju i pružaju hidrataciju oni su antioksidanti koji štite kožu od vanjskih utjecaja tako da su jedni od najdražih mi sastojka. 

Ostali navedeni sastojci također osim umirivanja kože imaju funkciju hidratacije. 

Jedan od sastojaka koji bi posebno izdvojila je Panthenol
Panthenol nakon sunčanja biti će vam najbolji saveznik, zbog čega? 
Osim što hidratizira, on oporavlja oštećenu kožu i pomaže ojačati kožnu barijeru. 
Pantenol je sintetski alkoholni analog, odnosno prekursor pantotenske kiseline, poznate kao vitamin B5. Pantenol ima 2 enantiomera, D- i L- od kojih je samo D-pantenol, poznat još i kao dekspantenol.
 Pantotenska kiselina je sastavni dio koenzima A, koji je ključan u staničnom metabolizmu jer sudjeluje u prijenosu acilnih skupina tijekom biosinteze masnih kiselina i glukoneogeneze.

Velik je izbor umirujućih sastojaka koji su itekako potrebni u našim rutinama za svaki tip kože i stanje. 
Vjerujte mi, potražite što više proizvoda s navedenim sastojcima i kroz par mjeseci biti ćete mi zahvalni. 

Do idućeg posta šaljem puno 💋💋



**suradnički post 



Nema komentara :

Objavi komentar