Stranice

Pages

nedjelja, 9. srpnja 2023.

Obnavljanje spf zaštite


Kreme za sunčanje


Pozdrav


Za danas sam vam pripremila temu koja je vrlo bitna pogotovo kad nam je ljeto i kad su UV zrake jače. 
Vjerujem da većina vas ljeti stavlja zaštitni faktor barem jednom dnevno no dali ga i obnavljate tijekom dana. Znate li da faktor prestaje djelovati nakon 2 sata ili nakon kupanja ili pojačanog znojenja i da tada više niste zaštićeni. 
Zato je vrlo važno replicirati spf kroz dan. 

Ali nailazimo na mali problem kod većina žena koje vole nositi makeup jer će im krema pomjeriti podlogu i to više neće lijepo izgledati. 
Pa kako onda replicirati zaštitu a da ne nam se ne pokvari makeup? 🤔
Saznat ćete u nastavku gdje vam donosim i kratku usporedbu dvaju proizvoda. 

Ja sam jedna od onih koji nosi makeup odnosno volim laganu podlogu poput toniranog spf-a ili mineralnog pudera i zato sam primorena kroz dan replicirati zaštitu u obliku mista

Ovo ljeto testirala sam dva spf-a u obliku mista te vam sada donosim svoju usporedbu. 

Usporedba


GARNIER  SENSITIVE EXPERT+ SPF50 MIST
- 75ml proizvoda u obliku mista 
- kemijski filteri 
- namijenjen svim tipovima kože 
- pogodan je i za osjetljivu kožu 
- cijena 55 do 70kn na Notinu 

Garnier

Moje mišljenje 
Garnier mist sam prvi put probala ove godine jer sam tražila nešto slično mom favoritu Anthelios mistu ali da je jeftinijeg ranga 
Iznenadio me odličan raspršivač koji baš ravnomjerno nanosi proizvod. Tu mu dajem veliki plus. 
Ostavlja mrvicu masnjikav trag koji se upije kroz nekoliko minuta ali koža ne bude matirana. Iako proizvođač navodi da ostavlja matt finish ja se s tim ne bih složila uopće. Jednostavno se vidi da si nešto nanijela na lice. 


LA ROCHE POSAY ANTHELIOS SPF50 MIST
- 75ml proizvoda
- kemijski filteri 
- namijenjen masnoj koži sklonoj nepravilnostima 
- cijena oko 120kn

La roche posay


Moje mišljenje 
Ovo je već godinama moj favorit ali 75ml se jako brzo potroši a cijena mu zna biti nešto viša pa sam tražila jeftiniju zamjenu. 
Iako ovaj Mist obožavam jer ne ostavlja nikakav trag i lice vam bude matirano zbog količine i cijene mi nije isplativ☹️. Zato sam i krenula u potragu za novim istom. Ali nažalost još nisam pronašla dostojnu zamjenu iako mu je garnier jako blizu. 
Ovo je Mist koji je savršen za masnu kožu. 

Zaključak 
Oba dva mista su odlična ali malu prednost dajem anthelios mistu iz razloga što ne ostavlja masnjikav trag. Iako je raspršivač kod Garniera bolji i  mrvicu je jeftiniji više mi je važno da nakon reapliciranja ne budem previše masna pogotovo ako idem negdje u grad nakon posla. 
No kako u većini slučajeva idem kući nakon posla neće mi biti problem koristit ni garnier. Tako da ću ga i dalje kupovati ali uvijek ću imati anthelios u slučaju da nakon posla ne idem kući. 🤷



Krema za sunčanje iliti ga spf je vrlo važan korak u rutini koji se ne bih trebao preskakati niti jedan dan. Isto tako obnavljanje spf-a kroz dan je važno bio to spf u obliku mista ili spf u sticku ili pak običnog spf-a kao krema. Na vama je da izaberete kako vam odgovora. 


Do idućeg posta šaljem puno 💋💋💋




**** suradnički post 

Nema komentara :

Objavi komentar