Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

ponedjeljak, 1. svibnja 2023.

Miris proljeća - promjena rutine

Pozdrav

Osjećamo miris proljeća u zraku i zbog toga sam se odlučila podijeliti s vama nekoliko savjeta vezano za promjenu rutine. 
Dolaskom toplijih dana naša koža zahtjeva drugačiju njegu,drugačije mirise, odjeću itd. 
Koža nam traži laganije teksture i što manje slojeva. 
Bogate kreme koje mažemo cijelu zimu možemo ostaviti sa strane i krenuti s nečim laganijim. Parfeme zamijeniti s laganijim mirisom koji će pasati našem njuhu. 

Mlijeka za tijelo koja u sebi sadrže Shea butter, glicerin ili Panthenol mogu biti dovoljni za hidrataciju za ovo vrijeme godine. Također i teksture krema neka budu što laganije i lakše mazive koje se brzo upijaju u kožu. 

Cosrx


Rutina za lice neka bude što jednostavnija. Nije vam potrebno 10 koraka u rutini osim ako niste teški suhonošac ili ste skin care fanatik pa se volite mackati, ali realno nije nam potrebno toliko gušiti kožu. 
Dovoljno je dobro ali nježno čišćenje, lagani serum ili s niacinamidom ili s nekim antioksidantom. Tonik se i dalje može koristiti ali i ne mora. To ćete sami procijeniti dali vam ga koža traži ili ne. 
Krema za hidrataciju koju ste koristili zimi sada će vam vjerojatno biti preteška zato je najbolje tražiti u sastojcima glicerin, beta glucan, hijaluron, ili razne umirujuće sastojke koje će pritom jačati vašu barijeru. 
Kreme za hidrataciju


Moja proljetna rutina sastoji se:
Ujutro 
*Obilno umivanje 
*Vitamin c zamjenim niacinamidom jer mi treba proizvod koji će spriječiti jače izbijanje sebuma a niacinamid to odlično odrađuje i jpš k tome posvjetljuje pie mrljice od prištića. 
*Nakon seruma s niacinamidom nanijeti  ću samo zaštitnu kremu. 
I nakon toga stavljam BB kremu ili mineralni puder. Što laganije to bolje. 

Večernja rutina sastoji mi se od 
*kvalitetnog čišćenja- dvostruka metoda (ulje /gel)
*Zatim hidratantna krema koja u sebi nema masnih alkohola, i previše emolijensa. Volim kreme koje sadrže sastojke za jačanje barijere poput Aloe, Panthenola, glicerina, pogotovo cica kompleks. 
*Nakon kreme nanosim tretinoin kojeg koristim non stop. 
Pauze nema. 

Iako dolaze topliji dani ne morate aktivne sastojke izbaciti iz rutine. Mogu se koristit ali spf krema mora biti naš najbolji prijatelj. To je zakon. I naravno trebate izbjegavati najjače sunce. Ako ćete biti dosljedni i držati se ovih pravila aktivni sastojci mogu biti vaši saveznici cijelu godinu. 

Kako se ljeto bliži rutina će mi otprilike ostati ista kao i sada u proljeće. 
Samo ću ubaciti tonirani spf da izbjegnem što više slojeva na koži i potencijalno čepljenje pora. 

Prošlo ljeto shvatila sam da kod mene vrijedi što manje proizvoda tim bolje. Puno manje upala i nepravilnosti imam kad se držim jednostavne rutine i proizvoda koji su jednostavnog sastava. Tako da i vama savjetujem da se zaigrate i skužit ćete što koži paše a što ne. 
Bit je da ju slušate i prilagodite joj rutinu. 

Što se tiče mirisa i parfema moj  omiljeni zimski parfem 
Versace crystal Noir zamijeniti ću s lakšim notama koji će me podsjećati na miris proljeća. 

Sve u svemu kako se mijenja vrijeme trebamo mijenjati i naše navike pa tako i proizvode koji pašu našim potrebama. 

Koji su vaši proljetni favoriti?? 

Do idućeg posta šaljem puno 💋💋💋






**suradnički post 


Nema komentara :

Objavi komentar