Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

nedjelja, 30. listopada 2022.

Glow makeup

Glow skin

Pozdrav svima,

Unazad par godina mogli ste primjetiti da glow makeup je postao izuzetno popularan na svim društvenim mrežama no dali je on za svakog i kako ga postići otkrivam vam svoje savjete u daljnjem tekstu. 

Svi mi želimo savršenu kožu, onu koja je bez mana, koja je savršena no takva koža ne postoji. 
Prava, realna koža ima pore, ima diskoloracije, niti sebium na nosu, borice itd. Svaka koža je drugačija i ono što je na nama jest da ju prihvatimo onakvu kakva ona zaista je, te da ju naučimo slušati jer samo na taj način možemo postići najbolje stanje svoje kože. 
Zato uvijek savjetujem upoznaj svoju kožu i poslušaj što ti ona govori. 

Glow makeup nije za svakog i za takav izgled kože i šminke potrebno se držati nekih pravila. 
Takav makeup na svakoj koži izgledati će dobro u početku no nakon par sati na suhoj može biti previše suhog izgleda dok će oni s masnijom kožom izgledati kao disco kugla.
Zato je potrebno imati dobar i kvalitetan skin care koji je namjenjen vašem tipu kože. 

Evo nekoliko savjeta dobrog skin carea 
Suha koža treba vlagu i tu vlagu treba zaključati s okluzivnom kremom ili uljem. 
Masna koža također treba vlagu ali nju se zaključa s kremom koja je laganije fluidne teksture bez da je u kremi previše okluziva.

Također je bitno da bi vam koža imala prirodan sjaj, često primjenjivanje aktivnih sastojaka. 
Npr. Vitamin c dati će sjaj koži i čuvati kožu od vanjskih utjecaja. Uz njega spf je dobitna kombinacija kroz dan.
Kiseline će vršiti eksfolijaciju kože tj.skinuti gornji sloj mrtvih stanica kože dok će retinol ubrzati proces obnavljanja stanica kože te se pobrinuti za borice na licu, hijaluron će dati glow i plump efekt. I kad sve te sastojke kombiniramo kroz neko vrijeme možemo očekivati glow skin i na takvu kožu glow makeup najbolje će se isticati. 
Znači skin care je prvi korak koji morate odraditi za kvalitetan glow makeup. 
Njega lica

Ajmo ispočetka😁

Rutina suhe kože u jutarnjoj njezi nek ubaci dobar vitamin c, nakon kojeg možete staviti hijaluron kojeg zaključate s nekom okluzivnijom kremom. Na kraju uvijek spf i tada možete krenuti sa šminkom. Umjesto pudera možete koristiti BB kreme i kreme sa zaštitnim faktorom koje su u boji 
(tonirani mineralni spf). Preporuka Rilastil D-clar medium spf50. 
Njime ćete zamijeniti pudere koji znaju "gušiti kožu". Ako vam je potrebno nanesite korektor ispod očiju ili na nepravilnosti. Okooločno područje setirajte da vam sve stoji na mjestu cijeli dan. Na vrhove jagodica nanesite kremasti ili tekući highlighter prstima te ga dobro ublendajte. Ako volite, nanosite bronzer i rumenilo u obliku sticka, odnosno kremaste formulacije jer takvi proizvodi na koži izgledaju najprirodnije i savršeno će se stopiti sa suhom kožom. 
Na taj način koža će vam izgledati manje suha.
Zatim cijelo lice pošpricajte hid.tonikom ili fiksatorom, ovisno što više volite. 
I vi ste dobila svoj glow kože.

Masna koža ima vrlo sličnu skincare proceduru no razlika je što od proizvoda mora koristiti proizvode koji će sebum kroz dan držati pod kontrolom. Zato je najbolje ujutro nakon vitamina C, nanijeti niacinamid koji nam pomaže u reguliranju sebuma kroz dan. 
Zatim nanosimo kremu koja je gelaste i lagane teksture ili ju možemo preskočiti ako nam je spf dovoljno hidratantan. 
Moja preporuka za masniji tip kože je Bioderma Nude Touch spf50 koji ima izuzetno laganu prekrivenu moć te je fluidne teksture koja se lako razmazuje po koži i kroz dan vam regulira sebum odlično.
Isti postupak šminkanja je kao i kod suhe kože samo što masniji tip kože treba setirati cijelo lice transparentnim puderom u prahu s kojim ćemo postići da nam makeup ne sklizne s lica nakon par sati. 
I naravno za kraj nanosimo fiksator koji će stopiti sve na koži da izgleda što prirodnije. Imajte na umu da će masnoj koži nakon par sati bez obzira što ona koristila od skin carea i šminke izbiti sebum koji se lako može ukloniti blotanjem običnim ubrusom. 
Znamo da sebum mora izaći na površinu kože jer je to prirodan proces kože ali cilj nam je da što duže vrijeme budemo bez sebuma i kad počne izbijati da to bude u što manjoj količini. 

I za kraj, moram vam još napomenuti da glow skin ne očekujte kroz mjesec dana. Za takvu kožu potrebno je mjesecima rada i dosljednosti. No kad uspijete stići do cilja lijepe i zdrave kože svaki makeup vam može biti savršen i može biti prirodan glow makeup kakvog ste oduvijek željeli 

Slika ispod prikazuje stanje moje kože koja je normalna s masnom t zonom sklona nepravilnostima bez trunke šminke. Uz dobar skin care i par makeup trikova koji sam navela u ovom postu vrlo lako ćete postići taj glow makeup koji će izgledati lijepo i prirodno. 
Real skin

Moj glow makeup s minimal šminke na licu. Bright ruž je meni must have da podignem svoj look na višu razinu. 
Glow makeup



Do idućeg posta šaljem puno 💋💋



***suradnički post 

Nema komentara :

Objavi komentar