Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

nedjelja, 25. rujna 2022.

Kreme za hidrataciju-masne do mješovite kože





Pozdrav dragi moji, 

Za današnji post pripremila sam vam post o kremama za hidrataciju masne do mješovite kože koje sam isprobala u zadnjih godinu dana te sam njima ostala oduševljena i zbog toga želim napisati post o njima. 
Isto tako dosta često me na instagram profilu pitate o preporuci dobre hid.kreme koja neće čepiti pore a da vam pritom bude dovoljno hidratantna.
Moja koža je normalna ali T zona je masna, tako da moja koža spada u kategoriju mješovite kože. 
Koža mi je sklona nepravilnostima, odnosno miteserima, komedonima, sebium nakupinama na nosu te je koža dosta dehidrirana zbog korištenja tretinoina.
Stoga uvijek imam borbu s pronalaskom dobre kreme jer ako je previše okluzivna ili ima puno emolijensa takve kreme mi znaju čepiti pore. 
Osim hidratacijskih sastojaka volim kad krema sadrži umirujuće sastojke poput Centelle, Aloe, Panthenola itd. To je dobitak za moje stanje kože koju tretiram najjačim retinoidima a i sigurna sam da će takav tip kreme odgovarati svima nama jer umirujući sastojci mogu samo doprinjeti jačanju zaštitne barijere. 

Koje kreme za lice preporučam otkrivam vam u nastavku 


TONY MOLY CHOK CHOK GREEN TEA WATERY CREAM 
tony moly green tea cream

- tekstura lagano kremasta
- sadrži fermentirani ekstrakt zelenog čaja, ulje sjemenki limuna koje ima antibakterijsko djelovanje, zatim ulje ružinog drveta koji umiruje kožu 
- sadrži derivat vitamina c (3-0 etihyl ascorbic acid) 
Kratki osvrt - kremu sam obožavala zimi dok mi je ljeti nažalost bila preteška na koži.
Njen nježni citrusni miris doveo je korištenje kreme na veći nivo i time mi ostao u sjećanju kao jedna od boljih kremica za hidrataciju. Kremu sam koristila u večernjoj rutini i bila sam prezadovoljna kako je koža izgledala tih nekoliko mjeseci dok sam koristila kremu 



PURITO B5 PANTHENOL 
RE-BARRIER CREAM 
- tekstura krem gelasta koja je izuzetno lagana na koži 
- krema sadrži niacinamid koji regulira sebum i posvijetljuje kožu, zatim Squalane koji je odličan okluziv za masni tip kože a da ju pritom ne čepi, te centella asiatica ekstrakt koji je već dobro svima poznat kao jedan od najpoznatijih umirujućih sastojka koji i jačaju barijeru kože 
Kratki osvrt - tekstura kreme je divna. Vrlo je lagana i lako se razmazuje te ju koža brzo upija. Odlična je za korištenje uz retinoide ili kiseline jer umiruje i jača barijeru. Kremu slobodno možete koristit svaki dan jer je izuzetno lagana i umjereno hidratantna. 



AFRODITA HYALURON MINERAL KREMA 
- tekstura gelasta 
- predivno se razmazuje i dosta brzo upija u koži 
- odlično hidratizira 
- najviše će odgovarati masnoj koži u ljetnim danima 
- sadrži miris koji je vrlo suptilan 
Kratki osvrt - ovo je savršena krema za masnu kožu u ljetnim mjesecima jer je toliko lagana, gelasta tekstura koja ujedno osvježava vašu kožu. Toliko mi se svidjela da sam ju kupila opet i čuvam ju za iduće ljeto. 
Kome god ju preporučila svi mi vraćaju pozitivan feedback. 



PYUNKANG YUL MOISTURE CREAM 
- tekstura kremasta
- vrlo lijepo se razmazuje po koži te ne stvara osjećaj težine ( moguće je da u ljetnim mjesecima osjećate da vam je krema teška) 
- u sebi sadrži doslovno desetak sastojka 
- nema parfema, niti alkohola tako da je preporučuju osjetljivoj koži 
- sadrži ulje jojobe i shea maslac no bez obzira za ove sastojke meni uopće nije stvarala upale što znači da je formulacija savršena za kožu sklonu nepravilnostima 
- pakiranje od 100ml trajat će vam mjesecima 
Kratki osvrt - iako sadrži shea maslac formulacija kreme je tako dobro odrađena da uopće mi nije radila nered na licu. Krema je više za noćnu njegu jer je mrvicu masnija od uobičajenih krema. 
Pakiranje od 100ml trajat će vam mjesecima tako da se itekako isplati uložiti u ovu kremu.



IUNIK CENTELLA CALMING GEL
- tekstura lagano gelasta
-umiruje kožu te je pogodna za kožu sklonu nepravilnostima 
- jača barijeru kože te ju hidratizira
- glavni sastojak je Centella asiatica čak 70%, zatim čajevac, niacinamid, adenozin koji pospješuju uklanjanju mrljica po koži
- za sve tipove kože pa i onu osjetljivu
Kratki osvrt - obožavala sam ovu kremu prošlo ljeto. Izuzetno lagana i odlično hidratizira te umiruje kožu. Odlično se slaže uz retinoide ili kiseline. Obnavlja kožu te ju vidno umiruje. Idući dan koža je umirena i lijepog izgleda.
Kao i Pyungyul kremu obje sam potrošila te bacila ambalažu tako da sam slike skinula s Notino stranice.



Do idućeg posta, šaljem punooo 💋💋💋






** suradnički post 

Nema komentara :

Objavi komentar