Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

nedjelja, 10. srpnja 2022.

Sastojci koje treba izbjegavati ljeti-masna, mješovita koža





Pozdrav dragi moji,

kozmetika za lice na temelju sastojaka

Ljeto nam je već u punom jeku a to za našu kožu znači promjena rutine i privikavanje kože na nove teksture proizvoda. 
Dosta često vidim kako neke osobe i ljeti u rutini imaju xx proizvoda za njegu lica, što ja smatram previše slojeva na koži čime gušimo kožu s brdo slojeva raznih proizvoda i time dolazi do loših reakcija na koži, poput začepljenih pora, upala, puno komedona i mitesera, hiperpigmentacija itd...
To me je potaklo da vam napišem nekoliko svojih savjeta koje sam kroz ovih nekoliko godina i sama primjenjivala na svojoj koži i koji su mi pomogli da po prvi puta u ljetne mjesece ja imam čistu kožu.
 Puno sam čitala, isprobavala razne proizvode i slušala što mi koža govori i tako sam shvatila što ona voli a što ne. I sada kad znam kako da imam lijepu i zdravu kožu imam potrebu pomoći nekome od vas stoga pročitajte post i probajte primjeniti moje savjete i obratite pažnju na neke sastojke u proizvodima koje ću navesti u danjem tekstu. 
Ovo je post za osobe koje imaju isti tip i stanje kože kao i ja, stoga imajte na umu da drugim tipovima kože ovo sigurno neće odgovarati no i za vas mogu napisati post koji je namijenjen za vaš tip kože, samo mi ostavite komentar i ja se bacam na posao. . 

Moja koža je normalna s masnom T zonom koja je sklona nepravilnostima (komedoni, miteseri, akne, niti sebium na nosu te pojačano izbijanje sebuma na t zoni), dehidraciji, PIE mrljicama itd...
Kako njegovati masnu kožu možete pročitati ovdje.
Stanje kože mi je trenutno uredno i stvarno se ne mogu žaliti no ono nije savršeno jer savršena koža ne postoji i uvijek imamo neko stanje kože koje želimo dovesti do što boljih rezultata što je sasvim normalno. U većini se borim s otvorenim porama koje pokušavam održavati čistima i manje vidljivima, zatim sebium nakupine na nosu kojih se ne možemo riješiti jer su sastavni dio svake kože no možemo ih donekle umanjiti, zatim upalama za vrijeme pms-a te PIE mrljicama (crveni ožiljci od akni) i dosta često imam problem dehidriranog lica.

Jutarnja rutina neka vam se sastoji doslovno od seruma i zaštitne kreme.
Serum može biti ovisno što želite postići od svoje kože, antioksidant odnosno vitamin C ako želite ujednačiti ten kože i dati zdravi sjaj kože te dati dodatnu zaštitu svojoj koži jer znamo da nam je vitamin C odličan saveznik u borbi od vanjskih utjecaja, zatim azealična kiselina ako želite laganu eksfolijaciju kože, te ako želite posvijetliti ten kože ili PIE mrljice. Azealična je također dobra za kožu sklonu crvenilu.
Tu nam je još niacinamid koji održava pore čistima, regulira lučenje sebuma te ujednačuje ten. 
Vitamin E (tokoferol) je sastojak koji zna problematičnoj koži biti triger za akne tako da obratite pažnju na njega. 
Zaista je izbor velik i na vama je da odaberete što vama najviše odgovara.
Nakon seruma dovoljna vam je samo zaštitna krema, SPF, koju morate nanositi u dovoljnoj količini da dobijete adekvatnu zaštitu (1.5 do 2ml). Moje preporuke SPF-a možete pročitati u ovom postu.
U jutarnjoj rutini nema potrebe za hid.kremom jer nekada takvoj koži previše humektansa radi kontra efekt te nam čepi pore i stvaraju se upale.
Što se tiče jutarnjeg čišćenja kože ja osobno smatram da se taj dio rutine može preskočiti i da je dovoljno samo obilnije umivanje mlakom vodom. Probajte i javite mi nakon nekoliko tjedana kako vam je koža reagirala. Ja sam već godinama bez jutarnjeg čišćenja 🤗🤗

Večernja rutina trebala bi se sastojati od kvalitetnog čišćenja lica, 
odnosno duplo čišćenje kože (DC metoda).
Kvalitetan balzam ili ulje otopiti će svu šminku i spf  koji ste nanosili tijekom dana. Nakon ulja potrebno je odraditi drugi korak čišćenja gelom za čišćenje koji će ukloniti ostatak ulja i time vam dati čistu kožu koja je ključ svega. Čišćenje kože neka bude nešto što ćete odradit barem 2 minute na dan da čišćenje odradite kvalitetno. Neka te 2 minute budu spa minute i užitak za vaš um.
Ako se znojite u licu probajte barem tri puta dnevno s jako blagim gelom za čišćenje odraditi čišćenje kože te opet nanjeti zaštitnu kremu. Na taj način spriječiti ćete punjenje pora.
Nakon čišćenja nanosite kremu koja nema aktivne sastojke u sebi već da sadrži humektanse i nekoliko umirujućih sastojaka. Što manje masnog alkohola u sastavu, što manje raznih ulja, raznih ekstrakta koji su inače odlični za našu kožu ali zimi kad nam najviše trebaju dok ljeti ih pokušavate izbjegavati u većim količinama.

Parraffin i petrolatum za masniji tip kože sklon nepravilnostima nije najbolji izbor. To su odlični sastojci za zaključavanje vlage ali na takvu kožu nisu poželjni zato ih možete koristiti na tijelu gdje god imate suhoću ili možete njime mazati usne (vazelin). 
Neka vam krema bude lagane gelaste teksture koja se brzo upija u kožu. Ako vam slučajno krema nije dovoljna hidratacija možete prije nje staviti neki hid.tonik koji će vam dati jači  bust hidratacije. Samo slušajte kožu i dajte joj ono što vas pita.
Što se tiče hijaluronskog seruma pogotovo onaj koji sadrži hijaluronsku kiselinu različite molekurne mase može također "zagušiti" kožu u vidu izbijanja upala. Obratite pažnju i na te sastojke. 
Znači čišćenje, krema i eventualno neki od aktivnih sastojaka ovisno što koristite te koji problem na koži želite riješiti.

I to je to, drugo vam zaista više ne treba. Što manje proizvoda lakše teksture i vaša koža će vam pokazati da joj taj način najviše odgovara.

Osim minimalne rutine, probajte ubaciti kvalitetan kolagen i dajte mu priliku da vidite rezultate. 
Ja pijem već 4 bočicu i toliko mi je pomogao da sam zahvalna što sam ga kupila i probala. Uvijek sam Imala i po nekoliko upala tjedan dana prije ciklusa i znalo mi je nekad buknuti lice za vrijeme plodnih dana. Od kad pijem kolagen ja upala u te dane nemam. Ako dobijem koju upalu to doslovno bude komad ili dva. Oduševljena sam rezultatom kolagena. 
Osim brige unutarnjeg zdravlja unosom kolagena i vitamina c kojeg pijem, još sam izbacila šećer no ne u potpunosti već sam smanjila u većim količinama i vidim veliku razliku u koži u smislu manje upala. 
Također tu je tretionin kojeg koristim već dvije godine i koji mi je transformirao kožu i koji je jedan od sastoajaka bez kojeg ja više ne mogu. O njemu možete pročitati ovdje te moram napisati update post nakon dve godina korištenja za kojeg se nadam da ću uskoro napisati.
ovom postu možete pročiati 11 savjeta za zdraviju kožu koje dan danas uspješno odrađujem i za koje znam da jako dobro funkcioniraju za moju kožu.

kozmeticki sastojci

Ovo su sve sastojci i savjeti koji funkcioniraju za moj tip kože što ne znači da će i vama pomoći no možete obratiti pažnju i malo se poigrati sa ovim sastojcima te pratiti kožu i vidjeti dali joj paše ili ne. 
Svaka koža je drugačija i svima paše nešto drugo zato morate uzimati moje savjete s dozom opreza. 
Ja sam tu da dijelim s vama svoje pomake i da bar nekome od vas pomognem. 
Pomoći vama je moj najveći uspjeh i moja najveća sreća. 

Vi mi svakako javite dali vam je pomogao koji od savjeta i naravno javite mi se na dr.mrežama.
Također tamo me možete pitati i za bilo koji savjet. 


Do idućeg čitanja šaljem puno 💋💋💋








**suradnički post

Nema komentara :

Objavi komentar