Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

petak, 9. srpnja 2021.

Zaštita od sunca - Preporuka SPF krema

zastita od sunca

Pozdrav,
Jedna sam od onih koja SPF nosi svakodnevno kroz cijelu godinu a isto tako savjetujem i vama jer su nam UV zrake prisutne kroz cijelu godinu.
Realno i nažalost, većina nas se toga ne pridržava i ne nosi zaštitu od sunca tijekom cijele godine a nažalost znam nekolicinu ljudi kojima ni ljeti SPF nije najbolji prijatelj😕. Razlog ne nošenja SPF-a je njegova teška tekstura te dosta često nailazimo na SPF koji nam čepi pore. To mi je skroz poznato jer sam i ja imala problem u pronalaženju savršenog SPF-a ali to nije dovoljno dobar razlog da se SPF izbjegava. Pa zar nije bolje imati začepljene pore koje će brzo proći nego dobiti pigmentacijske mrlje kojih se užasno teško riješiti ili ne daj Bože neki melanom na koži. Zato bolje spriječiti nego liječiti.
Svake godine isprobam na desetke raznih zaštitnih kremica i stoga sam se odlučila s vama podijeliti nekoliko svojih najdražih koji su izuzetno lagane teksture i koji meni osobno ne čepe pore. 





Moj prvi izbor je ovogodišnje otkriće RILASTIL D-CLAR MEDIUM SPF50 
kojeg već po četvrti put kupujem. 
Mješavina fizikalnih i kemijskih filtera čija je tekstura vrlo lagana i lako maziva. Sadrži niacinamid koji je zaslužan za manje izbijanje sebuma, zatim sadrži derivat vitamin c (3-O-Ethyl Ascorbic Acid) koji je zaslužan za posvjetljivanje mrljica na koži te još nekoliko raznih ekstrakta za dobrobit vaše kože.
U teksturu ovog SPF-a zaljubila sam se odmah i osim toga predivno izgleda na licu. Uz njega ja više ne nosim pudere jer nema potrebe a i nakon dugo vremena srušio je s trona moju omiljenu Payot CC kremu spf50. Jedina mala zamjerka je miris koji mi nije najugodniji ali opraštam mu sve jer mi kožu napravi skoro pa savršenom.
Preporučam ga svim tipovima kože.
Cijena oko 230kn
rilastil


MISSHA AQUA SUN GEL SPF50  je dugogodišnji favorit koji od svih navedenih SPF-ova u ovom postu ima najbolju i najlaganiju teksturu. Doslovce tekstura je kao voda.
Možeš ga nanositi u velikim količinama i svaki put savršeno se upija u kožu i ne ostavlja apsolutno nikakav bijeli trag. Jedina mala zamjerka je alkohol denat visoko u sastavu.
I zbog toga ovaj SPF mi najviše paše tijekom ljeta dok mi za zimu nije dovoljno hidratantan. Zato bih ga najviše preporučila normalnoj i masnoj koži.
Cijena oko 120kn
missha


BANILA CO HELLO SUNNY SPF50 mi je SPF za zimu jer mi pruža
savršenu hidrataciju tijekom dana. Tekstura je predivna i vrlo lako se nanosi i razmazuje. Ne ostavlja bijeli trag te ima lagani shine finish.
Iako sadrži brdo raznih ekstrakta ovaj SPF nije mi izazvao čepljenje pora i nove upale.
Iako ja imam masniju t zonu ovaj SPF mi je najviše odgovarao u fazi kad sam tek krenula s uvođenjem tretinoina(link) kada mi je koža bila ljuskava i dehidrirana.
Preporučam ga normalnoj i suhoj koži.
Cijena oko 190kn.
banila co hello sunny


RILASTIL ACNESTIL SPF50 je SPF koji ne volim i volim😏. Obožavam ga jer savršeno drži sebum pod kontrolom i to po nekoliko sati a ne volim ga jer se nešto teže razmazuje i ostavlja lagano bijeli film na koži, no dobro je što se kroz par minuta upije u kožu i bijeli trag u potpunosti nestaje.
Također sam primijetila da su mi upale s njim vrlo rijetke što me izuzetno veseli bez obzira na lošiju teksturu na koju nisam navikla. 
Preporučam ga masnoj koži.
Cijena oko 160kn.

rilastil


LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS SPF50 MIST je SPF koji koristim već drugu godinu za redom kao nadopuna zaštite tijekom dana. Odličan mist koji ne masti moju kožu niti mi čepi pore.
Doslovce ga ni ne osjetim kada ga pošpricam po licu što najviše volim kod njega. Također neće vam pokvariti šminku tijekom dana. Velike preporuke za ovaj mist ako želite imati adekvatnu zaštitu tijekom dana kao obnovu spf-a. 
Cijena oko 120kn.
la roche posay

I za kraj želim vam napomenuti da se klonite što je više moguće jakog sunca i da ako osjetite neke čudne promjene na koži poput jakog crvenila, upala, raznih osipa, plikova da se javite svojem liječniku jer postoji mogućnost na alergiju na sunce ili vam neki od proizvoda ne odgovara.
A što se tiče nošenja zaštitne kreme svakodnevno neka vam to postane vaša normalna svakodnevnica ili kako ja kažem neka vam SPF postane najbolji prijatelj. Koža će vam biti zahvalna kad tad😊.
Ja se nadam da sam vam barem malo pomogla u odabiru SPF-a koji ćete isprobati ovo ljeto jer su za mene ovo kreme s najboljom teksturom koju vrijedi isprobati.

Do idućeg čitanja šaljem punoooo  💋💋💋💋




** suradnički post

Nema komentara :

Objavi komentar