Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

petak, 4. lipnja 2021.

Usporedba Vitamina C



Pozdrav dragi moji,

Jako često na svom instagram pitate me za preporuku dobrog vitamina C tako da sam se odlučila usporediti nekoliko zadnjih koje sam isprobavala u narednih nekoliko mjeseci.
Također često me pitate na koje sastojke treba obratiti pažnju ako želite dobar i kvalitetan vitamin c.
U nastavku usporedit ću vam čak tri vitamina C te vam pokušati objasniti sastojke na koje da obratite pažnju, pa krenimo.

Što je vitamin c?
L-Ascobric Acid je čisti vitamin C koji je dosta nestabilan te ga se preporučuje potrošiti u roku od 3mj. Duže od toga nije preporučljivo jer će tekstura proizvoda promijeniti boju i miris i po tome možete prepoznati da je vaš proizvod oksidirao.
Vitamin C je antioksidant što znači da on čuva našu kožu od svih vanjskih utjecaja. 
Također je odličan sastojak za anti age jer preventira pojavu finih linija i bora. Odličan je borac protiv hiperpigmentacije te odlično posvijetljuje PIE mrljice na koži . 
PIE mrljice (mrljice od akni) su moja česta borba i zbog toga je vitamin c postao must have u mojoj rutini.

No nažalost ne može svaka koža podnijeti L-ascorbic acid. Ne preporuča se osjetljivoj koži no zato postoje derivati Vitamina C koji isto odlično odrađuju svoj posao no u nešto dužem vremenskom periodu korištenja. Na idućoj slici napisala sam vam nekoliko najpoznatijih derivata vitamina c.
derivati vitamina c

Ono što trebate obratiti na popisu sastojaka jest da vam je jedan od ovih spomenutih sastojaka barem na vrhu liste popisa, po mogućnosti ako nemate osjetljivu kožu da vam je na popisu čisti vitamin C odnosno L-Ascorbic Acid. Zatim bi bilo poželjno da je na popisu hijaluronska kiselina 
(sodium hyaluronate) te neki od umirujućih sastojaka popust Panthenola, Aloe Vere, Centtele, ili drugih antioksidanta. Pokušati izbjeći potencijalno iritirajuće sastojke poput eteričnih ulja, alkohola, parfema...itd.


Za usporedbu uzela sam JUMISO, GEEK&GORGEOUS I EUCERIN VITAMIN C.
Kod svih je zajedničko što imaju čisti vitamin C kao glavni sastojak, no nisam vidjela kod svakog iste rezultate. Stavit ću vam slike prije i poslije kod svakog vitamina te razdoblje korištenja.
Same slike govore nam sve😊.

EUCERIN HYALURON FILLER VITAMIN C BOOSTER
- ovu tranformaciju je napravio u manje u tjedan dana. Po teksturi ovo mi je najugodniji i najhidratantniji vitamin C koji sam probala.
- jedina mana je što bočicu od 8ml morate potrošiti kroz 2 tjedna

eucerin

Za detaljniju recenziju te opis sastojaka možete pogledati na mom instagram profilu.

eucerin

JUMISO ALL DAY VITAMIN BRIGHTENING&BALANCING SERUM
- slika prije slikana je 22.02 a slika poslije 11.03.
- predivna tekstura koja radi što obećaje
- definitivno moj favorit po brzim rezultatima i odličnoj cijeni za 30ml proizvoda

jumiso

Za detaljnu recenziju i opis sastojaka Jumiso Vitamina C pogledajte ovdje.

jumiso

GEEK&GORGEOUS C-GLOW SERUM
- ovaj vitamin koristim od 21.04. 
- slika poslije slikana je danas 04.06. te su rezultati tek sada vidljivi nakon skoro 2 mjeseca korištenja što je u usporedbi s ova dva vitamina jako sporo, no rezultati ne izostaju
- uskoro ću pisati recenziju na instagram profilu

gg vitamin c

c glow serum

I za kraj moram napomenuti ako želite u svoju rutinu uvesti vitamin C preporučljivo je preko dana nositi kremu s zaštitnim faktorom. Vitamin c najbolje je nanositi u jutarnjoj njezi na suhu kožu te nakon nastaviti s vašom njegom, i ne zaboraviti na SPF tijekom dana
.
L-Ascorbic acid + spf = najadekvatnija zaštita od vanjskih utjecaja 


Koji je vaš najbolji vitamin c?



** suradnički post


Nema komentara :

Objavi komentar