Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

ponedjeljak, 1. veljače 2021.

Moja rutina njege kože lica u 2021.god.



Pozdrav dragi moji,

skin care rutina

Za danas sam vam pripremila post o svojoj jutarnjoj i večernjoj rutini njege lica za moju normalnu kožu s masnijom T zonom koja je sklona izbijanju, dehidriranosti, vidljivim porama, pokojim miteserom te mrljicama od akni.
Zadnjih mjesec dana imam potpuno novu rutinu koju vam želim opet pokazati jer me često pitate što i kako koristim. Pa da ne duljim ajmo mi prvo odraditi jutarnju njegu. 

JUTARNJA RUTINA

jutarnja njega

Već neko duže vrijeme ne koristim gelove za čišćenje već se ujutro dobro umijem mlakom vodom. Nakon umivanja, na vlažno lice stavljam odličan tonik Dr. Ceurale Hyal Reyouth toner. Tonik koji je krcat sastojcima za hidrataciju daje mojoj koži plump efekt i priprema je za daljnje proizvode. 

Zatim na još vlažno lice nanosim The Inkey list Polyglutamic acid serum koji mi trenutno zamjenjuje hijaluronsku kiselinu. Pošto sam tek krenula s uporabom ne mogu još uvijek iznijeti svoje mišljenje o njemu.

Nakon njega nanosim Paula's choice Anti - age Clear skin Hydrator koji u sebi sadrži vitamin c i niacinamid koji će mi pomoći izbijeliti mrljice i spriječiti izbijanje sebuma tijekom dana.

Nakon pola sata nanosim kremu koja vlaži i umiruje kožu. Kremu koja me spašava kad imam iritacije ili crvenilo kože od pretjeranog korištenja aktivnih sastojaka. Radi se o Iunik Centella Calming gel kremi koju vam od srca preporučujem. 

Zadnji korak je SPF zaštita koju nikad ne preskačem. Trenutno koristim Banila Co Hello Sunny hydrating sun essence spf50+. Odlična kremica za zaštitu od sunca koja ne ostavlja bijeli i masni trag na licu. Obožavam.


VEČERNJA NJEGA


vecernja njega

Čišćenje lica mi je najvažnije i za večernju njegu obavezno koristim DC metodu čišćenja lica(dvostruko čišćenje).
A to je trenutno korejksi duo Sesamis Aqua Nature cleansing oil i Skinmiso Rice Foam Cleansing gel. O ovom dvojcu pisat ću uskoro recenziju na instagram profilu. Stay tuned. 

skin care proizvodi

Nakon čišćenja dolazi odličan Q+A Niacinamid Daily toner koji me kupio već s par korištenja jer koža je s njim dobila divan sjaj, dok su pore stisnute i čiste.

Odmah nakon niacinamid tonera krećem s hidratacijom a za tu svrhu koristim Neogen Real Ferment Micro Essence o kojoj još nemam neki potpuni dojam.

Kad koža lagano upije esenciju nanosim tretmanski serum The Inkey list Tranexamic acid Night treatment serum o kojem ću također pisati na instagramu

Nakon pola sata opet kožu pošpricam tonikom kojeg iznova kupujem a to je  Ariul 7days mist.
Odmah nakon opet slijedi hidratacija pa stavljam odličan Iunik Beta-Glucan Moisture serum. Zaljubljena sam u ovaj sastojak te ga ne želim izbacit iz rutine.

Zbog korištenja tretinoina, najjačeg retinoida moram navečer staviti neku bogatiju kremu koja će zadržati svu vlagu u koži, jer u protivnom sljedeći dan imati ću pojačano ljuštenje kože. 
Trenutno koristim Rilastil Aqua Intense 72h kremu i mogu reći da sam jako zadovoljna kako drži hidrataciju kože pod kontrolom a da me pritom ne izbija. Pun pogodak.

2x tjedno testiram enzimski piling za lice Iunik Lime Moisture mild peeling gel koji u sebi ima prirodne inačice AHA kiselina poput voćnih ekstrakata limeta, grožđe, naranča, jabuka, limun... Za detaljnije dojmove moram se još malo igrati s njim. 

njega lica

I već godinu dana zadnjeg u rutini stavljam 5x tjedno tretinoin 0.5% kojeg više nikad ne želim izbaciti iz rutine. Pisala sam o njemu pa bacite oko na post(ovdje) a uskoro bih mogla napraviti jedan apdejt, što kažete?!
Zaboravila sam navesti da sam nedavno krenula s korištenjem retinola na vratu i trenutno koristim Geek&gorgeus Retinal 0.05% serum o kojem ću također pisati na instagram profilu jer ste jako zainteresirani za njega.

skin care proizvodi


Moram napomenuti da kada testiram neki proizvod o kojem planiram pisati recenziju izbacim sve slične proizvode iz rutine te upotrebljavam samo taj jedan na koji se najviše fokusiram te zapisujem zapažanja.. Npr. uvela sam tranexamic kiselinu koja ima učinak posvjetljivanja mrljica na koži stoga ne mogu koristiti uz to vitamin c ili glikolnu kiselinu jer želim dati svoje prave dojmove o proizvodu koji testiram. Također uvijek napravim pauzu kod testiranja jer se želim uvjeriti da je to efekt od tog proizvoda a ne od tretinoina kojeg koristim.
Želim da moje recenzije o proizvodima budu što kvalitetnije odrađene te naravno držim do iskrenosti bez obzira dali je proizvod poklonjen od strane brenda ili je kupljen vlastitim novcem.

Za sada je to sve. Nadam se da vam se sviđa moja trenutna rutina i da imamo iste favorite.
Recite mi dali ste isprobali što od ovih proizvoda i dali želite detaljnu recenziju nekog proizvoda ovdje na blogu??


Do sljedećeg posta šaljem puno 💋💋💋💋💋




***suradnički post



1 komentar :

  1. Za brend Inkey list sam tek nedavno saznala i jako me privlače njihovih proizvodi jer djeluju doista odlično. Super rutina, sve pohvale!

    OdgovoriIzbriši