Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

petak, 17. travnja 2020.

Rutina njege lica-Home Spa

rutina njege lica


Hellooo,

Za današnji post pripremila sam vas nekoliko mojih savjeta kako održati pravilnu njegu svoje kože, ali sam odlučila da će to biti basic rutina, odnosno minimalna rutina lica.

Ova nam godina 2020. nije počela u najboljem jeku😔. Susreli smo se s jednim od najvećih ljudskih neprijatelja, virusom, kojeg se nažalost nije lako riješiti.
No mi to možemo😊. Svi zajedno, ako se pridržavamo najvažnijeg pravila koje glasi
#OSTANI DOMA

Stanje je takvo kakvo je i to ne znači da ne moramo voditi brigu o našoj koži. Osobna higijena je važna svakom pojedincu bez obzira u kakvoj smo situaciji.
U trgovine ne možemo ali zato možemo šopingirati onnline.
Zato ću vam danas u suradnji s Notinom napisati nekoliko svojih preporuka kako održati pravilnu njegu lica na što jednostavniji način, pa krenimo.home spa lica


1. korak DOUBLE CLEANSE-metoda čišćenja

**Double cleanse iliti ga dvostruko čišćenje ja preporučujem svima koji se svakodnevno šminkaju i onima koji svakodnevno nose SPF.
Zašto?
Prvi korak skidanja šminke s uljem otopiti ćete svu šminku i prljavštinu skupljenu na koži tijekom dana, zatim će drugi korak, čišćenjem kože s gelom odstraniti taj višak ulja i ostatak vaše šminke.
Rezultat je čista koža s manje upala koja ne škripi i ne zateže nakon čišćenja.
Danas imamo raznih ulja i znam da je teško pogoditi onu koju će vam najviše odgovarati.
Zato je najbolje odrediti svoj tip kože i prema tome izabrati ulje bez iritirajućih sastojaka poput parfema i eteričnih ulja. Što se tiče gelova neka to bude što nježniji čistač također bez parfema.
Ako u svojoj rutini umjesto ulja koristite miceralne vodice postupak skidanja šminke neka bude potpuno isti kao da koristite ulje.

2. korak TONIZIRANJE

**Zašto toniziranje?
Umivanjem kože ona gubi svoj PH (kiselost kože) te da bih izbalansirali PH potreban nam je tonik. Osim toga, tonik još priprema našu kožu za daljnju njegu tj. proizvodi će se bolje upijati dok je koža vlažna.
Postoje razni tonici na tržištu koji imaju namjenu hidratacije ili sadrže neke od aktivnih sastojaka. Moja preporuka  su korejski tonici na bazi aloe vere ili centtele koje će vam uz hidrataciju umiriti kožu. Osim tonika možete se poslužiti i s termalnom vodom.

3.korak HIDRATACIJA

**Ovo je drugi po redu korak kojeg ja osobno preferiram svakodnevno. Smatram da je lijepa koža ona koja je hidratizirana. Moja preporuka bi bila da na vlažnu kožu (pod vlažnu mislim na korak broj 2) nanesete serum sa hijaluronskom kiselinom te ga obavezno zaključate s hidratantnom kremom.
Zašto?
Hijaluron crpi vlagu iz vaše kože i da bismo tu vlagu zadržali u koži moramo ga zaključati nekom kremom ili uljem. Puno njih još uvijek ne zna ovo pravilo korištenja hijularona pa im se desi da im niti jedan serum nije dobar. Nepravilnim korištenjem dobili su kontra efekt, tj.dehidriranu kožu.
To nikako ne želimo i zato moramo uvesti korak 2 i 3 pod must have korak u našoj rutini.
Ako ne koristite hijaluronske serume onda vam je dovoljna obična hidratantna krema. Neka to bude basic krema  bez iritirajućih sastojaka.

4.korak SPF

**Ovo je najvažniji korak u rutini i zato se njega morate pridržavati bilo zima ili ljeto.
Sunce ima UVA i UVB zrake. UVB zrake čine da naša koža pocrveni dok UVA zrake čine da naša koža brže stari a to znače boreeeee.
Zadnjih pet godina ja apsolutno svaki dan prije šminkanja nanosim SPF i to onaj najjači
(spf50) jer zaista želim spriječiti katastrofu na svom licu.
Preporučena količina SPF kreme na licu da bih nas štitila jest pola čajne žličice što je nekima previše. Ali bolje se toga pridržavati nego poslije imati problema s mrljama i borama.
Puno cura me zna pitati dali je dovoljan onaj SPF u puderima. Hm,hm. Pa razmislite same koliko pudera bih vam trebalo da na licu imate preporučenu dozu od pola čajne žličice.
Nažalost ne može.
SPF bi trebalo nanositi svaka 2 do 3 sata prije izlaganja suncu a što je onda s onima koji nose šminku tijekom dana?. I za to imam rješenje, a to je mineralni puder u prahu koji sadrži spf ili spf kao mist. Kod mene u torbici uvijek možete pronaći SPF mist kojeg uvijek pošpricam prije izlaska na sunce. Njega koristim samo za nadograđivanje zaštite tijekom dana jer smatram da nije dovoljna zaštita od sunca ako ne koristimo još i kremu.

Kao što ste mogli vidjeti nisam ubacila aktivne sastojke u rutinu jer smatram da nisu potrebne u basic rutini. Naravno ne bih bilo na odmet ih koristiti jer od njih možete dobiti puno benefita za kožu.
Bez obzira na trenutnu kaotičnu situaciju u svijetu smatram da bih ovu basic rutinu, odnosno nužnu osobnu higijenu rutine lica trebao svatko prakticirati. Time će nam koža biti zahvalna😉😀.


Što je za vas basic rutina??

Do idućeg čitanja šaljem puno 💋💋💋💋💋


**suradnički post

Nema komentara :

Objavi komentar