Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

petak, 27. ožujka 2020.

11 savjeta za zdraviju kožu


problematicna koza

Dobrodošli u novi post,

Za danas vam nisam pripremila recenziju proizvoda, već post gdje ću vam napisati svoje savjete s kojima možete poboljšati svoj izgled kože.
Ja nisam stručna osoba niti sam doktor, već osoba koja voli isprobavati kozmetiku i imam iskustva s raznim preparatima i time si dajem za pravo da pričam o svojem iskustvu, o svom putovanju do zdrave i lijepe kože.




Ovi savjeti vrijede za sve tipove kože kao i za sva stanja kože. Zato savjetujem da ih pročitate i već danas počnite ih prakticirati jer su meni osobno spasila kožu😃

1. savjet
Svi već znamo da ljepota dolazi iznutra😀. Zato ti predlažem da izbaciš iz svoje prehrane sve loše sastojke, poput šećera kojeg možeš zamijeniti s agava sirupom, izbaci sve slatko, mliječne proizvode itd. Posjeti svog liječnika da vidiš u čemu je problem. Redovno posjećuj kozmetičara koji će pravilno očistiti tvoju kožu. Pij vode što više možeš.
* ovaj savjet sam nedavno počela prakticirati i uvjerila se u njegovu učinkovitost

2.savjet
Izbaci iz svoje rutine korištenje ručnika jer su oni izvor bakterija. Papirnati ručnici su majka😃.
Redovito mijenjaj svoju jastučnicu ili još bolje nabavi jastučnicu od svile.
Također redovito dezinficiraj svoj mobitel jer su na njemu leglo bakterija.
* zadnjih mjesec dana ja sam izbacila brisanje lica s ručnikom i pogodi što. Za vrijeme plodnih dana kad mi lice luduje s minimalno 6 prištića ja sam ovaj put prošla sa samo jednom upalom.

3.savjet
Redovito perite svoje kistove. Obavezno jednom do dva puta tjedno. I bilo bi savršeno dezinficirati ih 70% alkoholom. Blendere moramo oprati nakon svakog korištenja a barem jednom tjedno ga dezinficirati
** ovaj savjet odrađujem redovito i stvarno se toga držim. Em što znam da su kistovi čisti, puno lakše je raditi s njima dok su mirišljavi i čisti.

4.savjet
Pravilno čisti svoju kožu pogotovo ako se svakodnevno šminkaš. Savjetujem ti metodu dvostrukog čišćenja kože, što znači prvo rastopiti svu šminku s uljem te nakon ulja još jednom očistiti kožu s gelom za čišćenje. Beauty gadgete nemoj koristiti svakodnevno jer su oni pregrubi za tvoje lice. Sasvim je dovoljno koristiti ih 2 do 3 puta tjedno (o gadgetima sam pisala ovdje).
* zadnjih nekoliko godina prakticiram double cleanser metodu i mogu vam reći da je to game changing za kožu. Nevjerojatno koliko je koža čišća a time ljepša i zdravija.

5. savjet
Nakon čišćenja kože toniziraj svoju kožu da bih joj vratila pH i da bih kožu pripremila za daljnju rutinu. Ako ti je koža dehidrirana koristi hijaluronski serum kojeg moraš nanositi na vlažnu kožu i zatim ga zaključati s kremom ili uljem. Hijaluron crpi vlagu iz vaše okoline zato ga moramo zaključati u kožu da hidratacija bude zadovoljavajuća jer u suprotnom dobivamo kontra efekt, dehidriranu kožu.,

6. savjet
Uvesti u svoju rutinu aktivne sastojke ali ne pretjerivati s njima. Imamo razne vrste kiselina, a na tebi je da izabereš onu koja paše tvojoj koži (ako želite detaljan post o mom iskustvu s kiselinama, pišite mi). Ukratko, ako imaš osjetljiviju kožu ili se prvi put susrećeš s kiselinama kreni s blažim sastojcima poput mliječne kiseline, azealične, mandelične itd.
Ako želiš izbijeliti crvenilo od prištića savjetujem ti vitamin c kojeg možeš koristiti u jutarnjoj njezi dok u večernjoj rutini ubaci glikolnu kiselinu.
Ako imaš kao i ja izraženije pore koristi salicilnu kiselinu (BHA) samo na tom području.
Imaš prejako lučenje sebuma onda ti preporučujem niacinamid.
* moja koža voli glikolnu kiselinu( AHA ) i nju koristim u većoj koncentraciji do 2 puta tjedno. Sasvim dovoljno da odradi svoj posao eksfolijacije kože i da koža dobije onaj zdravi sjaj.

7. savjet
Najvažnija je hidratacija kože za sve tipove kože. Sve ovo navedeno možete odrađivati ali ako nema dobre hidratacije kože đabe vam je sve. Osim hij.seruma možete koristiti basic kremu za hidrataciju ili neko dobro ulje.
** osobno koristim hij.serum i dobru hid.kremu u noćnoj njezi lica i time sam spriječila perutanje kože nakon čišćenja

8. savjet
Obavezna je SPF zaštita. Koliko god vam bilo mrsko kremu sa zaštitnim faktorom morate stavljati bilo ljeto ili zima. UV zrake su nam uvijek prisutne i one štete koži. Definitivno mislim da je uz najjači anti age sastojak, retinol, jedan veliki saveznik za zdravu kožu SPF. Stoga molim lijepo.

9. savjet
Koliko god vam bilo teško probajte što više imati na umu da ne dirate svoje lice. Nemojte ga dirati niti tijekom dana niti nemojte čeprkati po njemu za svojim ogledalom. Znam da je teško ali ako sam ja mogla ne stiskati gamad onda možete i vi. Za veće upalne prištiće savjetujem vam master patch flastere.
S njima biti ćete spriječeni da ih dirate a oni će odraditi odličan posao u sanaciji upale.

10. savjet
Napravite svoju rutinu proizvoda koji vam odgovaraju te ju primjenjujte neko vrijeme. Rezultati ne dolaze tijekom noći već je koži potrebno neko vrijeme da se oporavi.
Zdrava barijera kože je najljepša koža i na njoj moramo raditi.
Slušaj samo svoju kožu a ne osobe koji nisu kvalificirani da ti određuju rutine. Jer ono važno pravilo glasi "ono što odgovara meni, ne znači da će odgovarati i tebi".
Sve što čuješ onnline uzmi s dozom opreza.

11. savjet
Ne nanosi previše šminke na svoje lice. Nije bit jako prekrivanje, bit je da izliječiš svoj problem i da imaš zdravu kožu. Dovoljna ti je BB krema da ujednačiš ten a na nepravilnosti nanesi kamuflažu. Koža će tako lakše disati i imati ćeš manje upala.
** ovakvu rutinu šminkanja preferiram već dugo vremena i zaista mi se pokazala efikasnom. Zašto kejkati svoju kožu kad možeš nepravilnosti sakriti na bolji način

Savjet više
Znam da ste izgubljeni u moru proizvoda zato ću vam navesti nekoliko preporuka.
Ako imaš problema s aknama jedan od najpoznatijih brendova dermo kozmetike je La Roche Posay
koju možete čekirati na Notinu. Posebno bih preporučila La Roche Posay Effaclar liniju koja je odlična za problematičnu kožu.
 Osim LRP brenda tamo možete pronaći korejsku kozmetiku s kojom sam ja oduševljena i koju još uvijek istražujem.


I za kraj, nije bit da stavljamo 5 aktivnih sastojaka na lice ili da odrađujemo 10 koraka rutine, bitno je da slušate svoju kožu i da se njoj prilagodite.
Izdvojila bih ono najvažnije (iako su važni svi ovi savjeti) a to je svakodnevna hidratacija kože i njena zaštita s spf-om. Znači pravilno čišćenje mora se odraditi, nakon toga može neki aktivni sastojak ali samo do 3 puta tjedno, te nakon toga hidratacija i kao završni korak SPF.
Ovo je kao neka basic rutina s kojom možete postići zdravu i lijepu kožu. Nek vam ona ostane na umu.
Ako želiš tretirati akne preporučam ti spot kreme odnosno krema za akne s kojom možeš jako brzo riješiti upalu na licu.

Do idućeg posta šaljem puno 💋💋💋💋
Zdrava koza


**suradnički post

Nema komentara :

Objavi komentar