Stranice

Pages

nedjelja, 2. veljače 2020.

Kozmetički FAVORITI 2019.god.


favoriti godine


Hellooo,

Početak je nove godine te je savršeno vrijeme da vam predstavim svoje godišnje favorite😀.
Osvrnimo se malo na prošlu 2019 godinu te zajedno uživajte u proizvodima koja su obilježila moju prošlu godinu. To su proizvodi koje sam osobno jako voljela i koristila tijekom cijele godine. Proizvodi koje vam od srca preporučujem jer su za mene savršena. Kao i uvijek moram napomenuti da ne mora značiti ako je meni neki proizvod bomba da će i vama biti isti slučaj jer svaka koža je individualna i imamo drugačija očekivanja i to moramo imati na umu. Na instagramu sam vas pitala dali želite favorite dekorativne i preparativne kozmetike i većina vas je glasala da želite vidjeti sve😀(što za mene znači puno posla😁). A vaša riječ je moja zapovijed. Stoga vam u današnjem postu predstavljam svoje prošlo godišnje favorite dekorativne i preparativne kozmetike. Ne smijem duljiti jer će post biti predug, zato odmah krenimo uz vrlo kratke opise mojih favorita.
I ako želite detaljniju recenziju spomenutih proizvoda obavezno mi javite😉.
favoriti godine



DEKORATIVA
Prvo krećemo s proizvodima za lice. Jedno vrijeme imala sam maniju kupovine primera za lice jer sam tražila onaj savršeni. Među njima našao se jako skupi ali zaista odličan 
Bobi Brown Vitamin Enriched Face base primer koji će vam  pružiti visoku hidrataciju i dati da vam podloga izgleda besprijekorno. Svaki puder na njega sjeda fantastično. Miris primera je fantazija kao i sam osjećaj na licu koji primer daje. On ne blura pore no daje vam flawless podlogu za puder. Preporučujem ih suhonošcima i normalom tipu kože.

Još jedan primer koji me oborio a to je Tarte Timeless Shoothing primer koji vam doslovno briše pore😂😂. Naravno da ne, jer to ne može niti jedan proizvod, ali zaista primer popuni pore da budu što manje vidljive i napravi savršenu podlogu za daljnji makeup. Vrlo je sličan Collistar primeru kojeg sam isto nedavno hvalila. Tako da ako ne možete doći do Tarte primera preporučujem njegovu alternativu.

primer bobi brown

Već neko vrijeme u svoju rutinu njege lica ubacila sam retinol što znači dehidrirana koža koja se ljušti i stoga sam morala pronaći neki puder ili CC kremu koja neće izgledati loše na mom licu.
Nju sam pronašla i evo kupila već drugi put, a ona je Payot CC Creme N°2 SPF50+.
Odlična CC krema ako voliš lagano dnevno prekrivanje. Daje dewy finish tako da ju ne bih preporučila masnoj koži jer će vam biti previše. Ja imam masnu T zonu i to rješavam setiranjem
T zone i čestim blotanjem kroz dan.

Dugo sam htjela isprobati Charlotte Tilbury Magic Away liquid concealer i kad sam ga kupila od svoje poznanice odmah na prvu sam se zaljubila. Ima srednje prekrivanje i finish mu je lagano dewy. Ono što se meni najviše sviđa jest što ne ulazi u fine linije i ne ističe suhoću tog područja. Planiram si ga opet kupiti ali u svjetlijoj nijansi.

payot cc krema

Nakon dugo premišljanja dali uzeti Jeffree Star Setting powder napokon je pala odluka da malo promijenim, i da se maknem od svog najdražeg pudera za setiranje (Laura Mercier dugo je bio N°1) i da isprobam nešto novo. Nisam požalila ni trenutka. JF setting powder je zaista odličan. Blura pore i ne izgleda brašnjavo niti cakey na licu. Odličan.

Još jedan CT proizvod kojeg prvo nisam voljela odnosno nije me toliko očarao ali s vremenom je postao moj must have puder za popravke tijekom dana. Riječ je o Charlotte Tilbury AirBrush Flawless finish micro powderu kojeg nećete ni primijetiti da ste ga nanijeli na kožu jer je toliko fino mljeven da sa njime dobivate flawless skin. Mana mu je što se jako brzo troši😔. U vrlo kratkom roku dotakla sam mu pan što mi je baš razočaravajuće jer puder košta kao suho zlato. Poslije sam saznala da se mnogima isto dešava😟.

E.L.F Setting powder je postao moj ride or die proizvod kojeg sam već xx puta kupila i potrošila. Isprobajte ga i zahvalite mi kasnije. Najbolji setting puder za okoloočno područje.

puderi za setiranje

Ugodno su me iznenadila Max Factor rumenila točnije Max Factor Creme Puff blush nijanse 5 i 25.
Nisam imala neku želju isprobati ih jer sam vrlo malo čula o njima a i dosta su skupa za drogerijsko rumenilo. Ova dva sam dobila kao tester size i mogu vam reći da su savršena. U sebi imaju sitni shimmer koji jako lijepo izgleda na koži. Izuzetno se lako blendaju i srednje su pigmentacije.
Mislim da će ovo biti jedni od rijetkih rumenila koja ću potrošiti do kraja.

Još jedan MF proizvod kojeg obožavam te sam ga morala imati u obje nijanse. Radi se o Max Factor Creme Bronzer nijanse 05 Light gold i 10 Bronze. Iako u nazivu stoji "creme bronzer" nemojte da vas to zavara. To nije kremasti bronzer već u kamenu koji u sebi sadrži sitni shimmer. Nijansu 05 koristim zimi jer je više hladnija, dok nijansu 10 koristim ljeti jer je više toplija. Odlični bronzeri ako volite suptilan shimmer.

max factor rumenila

Najbolji i najkorišteniji highlighteri su mi još uvijek Mac Soft&gentle i ABH X Amrezy highlighter.
Što reći o njima nego da su mi savršeni. Često mijenjam na dnevnoj bazi highlightere ali uvijek se njima dvoma vraćam. Taj glow koji daju je neopisivo predivan. Isprobajte.

highlighteri

Još jedan proizvod kojeg ću sigurno opet kupiti a to je Bourjois Brow fiber Oh,Oui! maskara za obrve. S njime obrve dobiju potpuno novu dimenziju i stvarno s njime obrve izgledaju prirodno.
I ono najvažnije, on drži obrve na mjestu kroz cijeli dan.


U zadnje vrijeme ne koristim sjenila već samo želim neki proizvod koji će neutralizirati moje kapke i za to mi je odlična Farmasi Pro To Fit baza za kapke. Nijansa je kao moja boja kože i zato mi je pogođena po mjeri. I kad nosim sjenila nisam primijetila da se sjenila krisaju. Po meni čisti dupe za Mac Paint pot, samo što je mrvicu manje kremastiji od Mac-a.

Ako šminkam oči paleta koju najviše koristim je već moj stari favorit a to je nezamjenjiva
Kat Von D Shade&Light Eye contour paleta. Imam ju već dugo i to je jedina paleta gdje su više nijansi dotakle dno pana😔. Obožavam te hladne i neutralne nijanse za svakodnevni look. Za mene must have paleta. Možda vam izgleda dosadno no vjerujte mi ona je najkorištenija paleta u mojoj kolekciji.

The Balm Schwing eyeliner je otkriće godine😀. Već sam čula za njega da je odlična i sad sam  se samo uvjerila u to. Već ga drugi put kupujem i vjerujem da ću opet. Jako se lako nanosi jer ima vrlo stabilan i precizan aplikator. Finish je mat i jako je crn, da crniji ne može biti. I ono meni najvažnije, uopće se ne razmazuje tijekom dana. Što više mogu poželjeti, saaavršeeen💓.

I za kraj dekorativnih favorita stigli smo do moje omiljene maskare u 2019 godini a to je
Eveline Volume Celebrities maskara koju već treći put kupujem. Ja svakodnevno nosim umjetne trepavice pa mi maskara i nije toliko važna. Samo mi se ne smije trusiti niti razmazivati a to sam dobila u ovoj maskari. Prije umjetnih trepavica nanosim maskaru da se bolje stope moje trepke sa umjetnima i mogu vam reći da sam jako zadovoljna kako mi trepke izgledaju. Lijepo ih razdvoji te im daje volumen. Ali ja moram staviti trepke jer one mi daju poseban efekt što niti jedna maskara ne može napraviti😁. U svakom slučaju maskara je stvarno odlična i još je bolja nakon dva tjedna kad se malo posuši. Malo me kasnije živcira jer počne izlaziti veća količina proizvoda pa moram brisati četkicu jer bude previše proizvoda po trepavicama, ali zanemarivo.

proizvodi za oči


PREPARATIVA
favoriti preparative

Najbolje ulje, u ovom slučaju balzam za prvu fazu čišćenja lica koje sam ikada isprobala je
Clinique Take Off Day balzam kojeg sam već xx puta potrošila. Da previše ne duljim jer ne želim da je post predugačak više o preparativnim proizvodima možete pročitati u mom postu gdje sam pisala svoju rutinu njege lica.

Još jedan proizvod korejskog brenda koji me totalno oborio s nogu je Krave Beauty Matcha Hemp hydrating cleanser kojeg opet iznova kupujem jer ga moje lice obožava. Sa njime lice nije suho i ne škripi. Neznam kako su ga napravili, no znam da je čudo od gela za čišćenje.

double cleanser

Od 10.mj. sam na retinolu i odmah sam krenula sa Paula's Choice Clinical 1% Retinol treatment
koji je malo jači za početnika poput mene. Ali bila sam pažljiva i krenula lagano s njime pa sa vremenom ubacila ga u svakodnevnu rutinu. Prezadovoljna sam izgledom lica. Imam manje vidljive pore, manje zatvorenih komedona i nekako je manje sitnih linija. Nažalost, korištenjem retinola pripremite se za suhu i ljuskavu kožu barem prvih 15-tak dana😔. I ne očekujte rezultate preko noći, već dajte koži vremena da se obnovi uz pomoć anti age sastojka.

U dane kada ne koristim retinol, i kada vidim da je mojoj koži potreban kemijski piling posežem za odličnim i visoko koncetriranim proizvodom by Paula's Choice Resist smoothing treatment 10% AHA. Moram napomenuti da ja već dugo koristim kiseline i da ovaj proizvod nije namijenjen za početnike. Ako ga želite isprobati savjetujem korištenje jednom tjedno jer u sebi sadrži veći postotak glikolne kiseline, a i sadrži mandeličnu i salicilnu kiselinu. Taj glow koji daje ovaj proizvod ja ne mogu opisati riječima. Must have.

Sunday Riley C.E.O. vitamin C serum je serum s kojim sam u samo tjedan dana vidjela pomake na svojoj koži u smislu posvjetljivanja mrlja i crvenila od akni. Koža sa njime izgleda zdravo i svježe. To mi je bilo dovoljno da iskeširam 500kn za serum s vitaminom c. Vrlo skup ali odličan. Savjet, kupite ga na sniženju kao i ja😀.

tretmani za lice

Korejski brend KB (Krave Beauty) obožavam isto kao što volim Skintegru i drago mi je što sam ga otkrila i što mi skoro svi njeni proizvodi odgovaraju. Vrlo jednostavna krema koja je sasvim dovoljna za hidrataciju moje mješovite kože i koja u sebi sadrži samo 10 sastojaka je Krave Beauty Oat So Simple water cream
Ajmo reći da je ovo basic hidratantna krema koja u sebi nema loših sastojaka. Meni odgovara ali za suhonošce neće biti dovoljna, imajte to na umu.

U dane kad mi je koža nešto osjetljivija ili ima crvenila jako mi pomaže must have proizvod a to je
Krave Beauty Great Relief serum. Nije ni čudo što ga svi hvale jer on zaista umiruje i hidratizira te obnavlja vašu kožu. Preporučam ako vam je kožna barijera malo u banani.

hidratacija

Jedan od najboljih ako ne i najbolja krema sa zaštitnim faktorom je Krave Beauty Beet The Sun  SPF50 PA++++. Toliko je lagana i predivno se razmazuje da vam ja to ne mogu opisati. Inače su korejske kreme s zaštitnim faktorom jako lagane i ne ostavljaju bijeli trag no ova je nešto posebno jer ostavlja lagani dewy finish ali kroz dan ne izgledate masno. Ja sam ju kupila opet😊.

krema sa zastitnim faktorom

I za kraj posta morala sam ubaciti ovo čudo bez kojeg ja više ne mogu zamisliti svoju muku liječenja akni. A to su najbolji flasteri za prištiće Cosrx Acne Pimple Master patch. Uz njih moj prištić nestane jako brzo. Nije upaljen i ne boli. Ako je prištić bijeli flaster sve izvuče iz njega i kroz par dana prištića više nema. Tko god ih je probao na moju preporuku je prezadovoljan.

cosrx notino

I to je to, stigli smo do kraja posta. Nadam se da vam nije bilo predugačko i da ste uživali. Ako imamo iste favorite podjelite to sa mnom ili mi pišite koji su vaši favoriti u prošloj godini.
Do idućeg posta ljubim vas💋💋💋💋💋💋


*** suradnički post



Nema komentara :

Objavi komentar