Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

srijeda, 23. listopada 2019.

Konturiranje lica Da ili Ne??



konturiranje
Konturiranje lica

Hello,

Za danas sam vam pripremila jedan post s kojim vas želim malo pobliže upoznati s konturiranjem lica.

  Svi znamo da je konturiranje odjednom postalo IN zbog poznate Kim Kardashian i njezinog vizažista koji se proslavio uz nju. Samo konturiranje traje već dugi niz godina, još od davne 1920.god. no tek u 20.st. ono postaje veliki trend u beauty svijetu. I sad se svi pitamo dali nam je to zaista potrebno za svakodnevni look za školu ili posao. Ostanite čitati do kraja i saznajte moje mišljenje o trendovskom konturiranju.


Što je zapravo konturiranje?

Konturiranje je naglašavanje crta lica, odnosno naglašavanje prirodnih crta lica. Svatko od nas ima drugačiji oblik lica te se konturirati treba po njegovom obliku lica. Što znači da ja koja imam okruglo lice ne mogu se isto konturirati kao ona koja ima četvrtasti oblik lica.
Za primjer sam vam stavila sliku ispod da sad ne moram ići u same detalje konturiranja.

Slika preuzeta sa neta

Kod konturiranja imamo dijelove lica koje trebamo istaknuti, odnosno posvijetliti i dijelove lica koje trebamo potamniti, odnosno suziti da bi vizualno dobili efekt koji želimo. Izgleda vrlo jednostavno, no iz iskustva vam govorim da je pravi izbor u dobrim proizvodima. Zato ću se potruditi da vam predložim kvalitetne proizvode sa Notino stranice.

Ono također važno je izabrati pravu nijansu proizvoda za konturiranje. Znači proizvod ne smije biti kao bronzer, topao i narančastog podtona, već bi trebao biti sivkastog ili smeđeg hladnog podtona. Naravno sve ovisi o svjetlini vašeg tena i od samog vašeg podtona.

Većina paleta za konturiranje sadrži tamnije i svjetlije nijanse za konture, bronz nijanse za utopljavanje lica te rumenila za dodatak boje licu. Smatram da su one pun pogodak. E sad koju izabrati??  Ja bih vam savjetovala da osobe sa suhom kožom radije uzmu kremastu teksturu proizvoda dok oni s masnijim licem bolje da se poigraju s kamenim teksturama.

Prva koju sam izabrala za vas je Nyx Professional Makeup Highlight&Countor PRO cijena 169.90kn.
Sadrži 8 nijansi, od čega su 4 nijanse za posvjetljivanje i 4 nijanse za konturiranje lica.
paleta za konturiranje
Nešto jeftinija varijanta koju vam preporučam je Makeup Revolution Ultra Contour paleta cijena 85.00kn.
Dok su u Nyx paleti sve nijanse mat završnice u Revolution paleti možete pronaći i dvije shimmer nijanse koje možete koristiti kao bronzer ili rumenilo, ili kao highlighter.
paleta za konturiranje

Za osobe koje imaju normalno ili suho lice preporučila bih ove kremaste proizvode;

Paleta sadrži 8 kremastih nijansi koje odgovaraju svakom tonu kože.
paleta za konturiranje
Još jedan kremasti proizvod koji osobno obožavam je Maybelline Master contour stick za konturiranje.
Ako ne želite paletu onda svakako čekirajte ovaj stick jer je zaista odličan.
Ono što vam ja savjetujem kod ovakvih proizvoda jest da ga prvo nanesete u debljem sloju na ruku te četkicom pokupite proizvod te laganim tapkajućim pokretima proizvod nanosite na lice.
countour stick




Također mogu se prvo nanijeti kremasti proizvodi zatim oni u kamenu, ali tada nam je efekt puno jači i izraženiji. Onaj tko voli nek izvoli.

Osim paleta postoje pojedinačni proizvodi koji su namijenjeni za konturiranje.
Jedan među najboljih na svijetu je poznati The Balm Bahama mama bronzer koji se navodi kao bronzer ali za one svijetlijeg tona on će se savršeno uklopiti kao nijansa za konture. Njegov podton nije topao niti je narančasti i baš zbog toga može nam poslužiti kao kontur nijansa.

the balm

I sad na kraju, što ja zaista mislim o konturiranju.
Definitivno ne mislim da je ono loše, dapače, sa konturiranjem zaista možete promjeniti svoj izgled lica a isto tako možete naglasiti vaše crte lica. No ja ne preporučam teške konture svakodnevno jer to u stvarnosti ne izgleda toliko lijepo kao na slikama.
Teške konture nisu za lagani dnevni look nego više za večernji styling ili za svečanije prilike.
Preko dana više bih vam preporučila bronzer tek toliko da utoplite lice njime nego konture da na licu imate prljavu fleku koju pola ljudi neće ni kužiti čemu služi.
No bez obzira što ne preporučam konture preko dana svakako vam preporučam da si uzmete barem jednu paletu koju ćete imati u svojoj kolekciji za svečanije prilike.


**suradnički post

Broj komentara: 7 :