Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

četvrtak, 19. travnja 2018.

Tarte Shape Tape vs MUR Conceal&Define concealer USPOREDBA



Pozdrav dragi moji,


Već znate koliko ja volim usporedbe dvaju proizvoda pogotovo kad se radi o proizvodu jeftinijeg i skupljeg cjenovnog ranga. 
Kako ih volim čitati tako volim i sama pisati o istima jer smatram da ako nemate ili pak ne želite dati hrpu para za neki high end proizvod bar da onda imate u rukama pravi dupe koji vas je koštao troduplo manje para, zar ne.
Za danas sam vam pripremila 2 korektora točnije Tarte Shape Tape i Makeup Revolution Concealer&Define korektor.
Već znate da mnogi Mur-ov korektor stavljaju u rang kao dupe za puno skuplji Shape tape korektor. Da li se ja slažem s time saznajte u nastavku.
Nakon dužeg testiranja ja vam donosim svoje mišljenje o oba i otkrivam da li je zaista MUR i ovaj put napravio dobar jeftiniji duplić.

TARTE SHAPE TAPE VS REVOLUTION CONCEAL&DEFINE KOREKTOR



TARTE VS MUR


REVOLUTION CONCEAL&DEFINE FULL COVERAGE CONCEALER


REVOLUTION CONCEAL&DEFINE KOREKTOR

Mur korektor dolazi u standardnom pakiranju za jedan korektor. Jedino što se razlikuje po ostalim korektorima jest što je njegov aplikator puno veći od onoga standardne veličine. Vjerovatno je i zbog tog aplikatora dobio titulu kao dupe za Tartov Shape tape korektor.

Tekstura korektora je vrlo gusta no bez obzira na gustoću lako se blenda.
Prekrivanje mu je srednje do jače.
Ne ulazi u fine linije oko očiju ali pri setiranju zna izgledati malo suho. Više o tome u nastavku.

Gramaža je 3,4 ml što je vrlo mala količina i po meni čudno jer sama ambalaža izgled ogromno i misliš da u njoj ima brdo proizvoda no u biti nema. Gramaža tipičnih korektora iznosi otprilike od 6 do 8 gr. što je puno više od Murovog korektora. Sad vam je jasnije da dobivate jako malo proizvoda.


Rok trajanja 12 mjeseci od otvaranja.

Dostupan je u 24 nijansi i može se kupiti na Pink pandi po cijeni od 44,90 kn ili na TamBeauty stranici gdje ujedno imate i veći izbor nijansi po cijeni od 4£ (britanskih funti).
Na obe stranice platiti ćete poštarinu a ako prijeđete određeni iznos narudžbe poštarina vam je gratis.
Ja sam svoj primjerak naručila s Tam beauty stranice gdje je izbor puno veći te mi je kroz 5 dana paketić stigao na kućnu adresu.

Na njihovoj službenoj stranici možete pronaći opis svake nijanse, odnosno ako ste u nedoumici koja je nijansa savršena za vas klik na njihovu stranicu gdje vam piše koja je nijansa za koji podton kože.

Sastojci
Aqua, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethicone Crosspolymer, Cyclopentasiloxane, Phenyl Trimethicone, Isododecane, Isobutylmethacrylate/Bis-Hydroxypropyl Dimethicone Acrylate, Cyclopemtasiloxane, Ethylhexyl Palmitate, Quaternium-90 Bentonite, Propylene Carbonate, Butylene Glycol, Polymethylsilsesquioxane, Cetyl PEG-PPG-10/1 Dimethicone, Hydrogenated Castor Oil, Silica, Sorbitan Sesquioleate, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Triethylhexanoin, Cetyl PEG/PGG-10/1 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate, Hexyl Laurate, Lecithin, Polyhydroxystearic Acid, Isopropyl Myristate, 2-Ethylhexyl Palmitate, Isostearic Acid, Polyglycerol-3 Polyricinoleate, Tocopheryl Acetate, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Rosa Rubiginosa (Rosehip) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Camellia Sinensis Leaf Extract, (+/-) CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499
Proizvod je veganski i cruelty free.

Na slici ispod možete vidjeti kako Mur korektor izgleda tek nanesen. Od nanosa do ove slike prošlo je 10min. Vidimo da korektor nije ušao u fine linije.
Područje naneseno korektorom NIJE SETIRANO.
Ono što mi malo smeta kod Mur korektora je činjenica da jako teško uspijevam izbjeći suhoću kada ga setiram. Nakon dužeg testiranja skužila sam da moram nanijeti okooločnu kremu te ga setirati sa što manje pudera u prahu. Samo na taj način on izgleda vrhunski.



TARTE SHAPE TAPE CONTOUR CONCEALER


TARTE SHAPE TAPE KOREKTOR

Jeste li znali da je najprodavaniji korektor u prošloj godini bio Tarte Shape Tape korektor? Najprodavaniji vjerujem da je, no dali je toliko dobar saznajte u nastavku posta.😊

Shape Tape dolazi u tipičnom pakiranju za jedan korektor. Pakiranje je ništa spešl. Jedino što mu je čep vrlo fancy, meni osobno prekrasan. Kao i kod Mur korektora njegov aplikator je troduplo veći od uobičajenih aplikatora. Meni se osobno aplikator jako sviđa jer njegova veličina u roku sekunde omogući predivnu aplikaciju ispod očiju.

Tekstura je rekla bih jednaka, znači gusta dok je prekrivanje kod ovog korektora izrazito jako.
Kod Shape tape korektora je gramaža veličanstvenih 10 ml što je puno više nego kod Mur korektora pa i od ostalih korektora koje sam isprobala.
Pakiranje im je iste veličine a gramaža je razlika dan noć.😕

Rok trajnosti je 6 mjeseci od otvaranja.

Nažalost može se kupiti samo na njihovoj službenoj stranici po cijeni od 190kn. 
Pošto je to američka stranica postoji mogućnost od plaćanja carine ali ako naručite samo Shape tape korektor uspjeti ćete izbjeći carinu jer ste taman na granici za carinjenje.
Ja osobno nisam na taj način kupila ovaj korektor već mi ga je donjela draga poznanica (kako je ja volim zvati, moja veza za sephoru😁)

Tarte se može posramiti naspram mur-ovog ranga nijansi sa samo 14 dostupnih nijansi.

Sastojci
fair, light medium Ingredients: Water/Aqua/Eau, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, methyl methacrylate crosspolymer, butylene glycol, PEG-10 dimethicone, trimethylsiloxysilicate, sodium chloride, cetyl PEG/PPG-10/1 dimethicone, 1,2-hexanediol, aluminum hydroxide, amyl cinnamal, benzyl salicylate, butyrospermum parkii (shea) butter, convallaria majalis bulb/root extract, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, disodium EDTA, disteardimonium hectorite, ethylhexylglycerin, geraniol, glycyrrhiza glabra (licorice) root extract, helianthus annuus (sunflower) seed oil, hexyl cinnamal, hydroxycitronellal, leontopodium alpinum flower/leaf extract, lilium candidum flower extract, limonene, linalool, magnolia liliflora flower extract, mangifera indica (mango) seed butter, olea europaea (olive) fruit oil, paeonia lactiflora root extract, parfum/fragrance, phenoxyethanol, TBHQ, tocopherol, triethoxycaprylylsilane, triethyl citrate, ulmus davidiana root extract. (+/-): Titanium Dioxide (CI 77891), iron oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).
Formula bez glutena, sulfata, parabena i mineralnih ulja.
Proizvod je veganski i dermatološki testiran.

Kao i Mur korektor, Shape tape nanesen je 10 minuta prije ove slike i NIJE SETIRAN.
Kao što vidite malo je ušao u fine linije ali ako se još malo izblenda i odmah setira možete biti bez brige cijeli dan jer taj kako se nanese tako i ostaje.


USPOREDBA

Idemo sada na razlike u korektorima i moja razmišljanja o njima.
Nijanse koje sam izabrala su MUR C1 koja je vrlo svijetla nijansa sa neutralnim podtonom savršene za osobe svjetlijeg tena ( da se možete ravnati ja sam MAC 20-25 ili Maybelline Fit me 115 nijansa)
dok je Tarte nijansa Fair beige koja je isto jako svijetla s neutralnim podtonom. Nijansa Fair beige je puno svjetlija od C1.


Kao što sam već spominjala sami aplikatori iako su nešto veći nego kod uobičajenog korektora, oni jesu malo različiti. Na slici se lijepo vidi koliko je Tarte aplikator veći i pufastiji što ga čini malo mekšim.
Ni jedan ni drugi nisu fleksibilni što ne znači da nisu ugodni za nanošenje proizvoda ispod očiju.



Tekstura je kod oba gusta i kod oba sam primjetila da se lako nanose i blendaju.
Što se tiče toga zaista su vrh.
Prekrivanje kod oba je srednje do jako ali ipak Shape tape ima puno bolju prekrivnu moć.

Oba korektora bih svrstala u kategoriju težih i jačih korektora tako da bih savjetovala osobama sa sušim okooločnim područjem da izbjegnu oba korektora pogotovo Shape tape koji je izrazito teži i jači sa puno boljim prekrivanjem što ćete i sami moći vidjeti na slikama ispod.
Možda bih za vas savršena opcija bila da prije nanošenja korektora dobro hidratizirate okooločno područje te time pokušate izbjeći isticanje suhoće ali to ne garantiram da će pomoći.😐

Suhoća je mana oba korektora.
Ja koja nemam problema sa suhim područjem nanošenjem oba korektora primjećujem da ako pretjeram s količinom da će mi suhoća više dolaziti do izražaja.
Doslovno je potrebno 2 do 3 točkice ovih korektora da dobijete odlično prekrivanje.
Kod ovih proizvoda vrijedi ona "što manje to bolje"..

Ovako izgleda moje okooločno područje. Znam, blagoslovljena sam bez podočnjaka.😃


Lijevo oko je Tarte Shape Tape a desno je MUR Conceal&Define korektor.
Slika govori 1000 riječi tako da vas puštam da sami procjeniti koji ima bolje prekrivanje.


Swatch obe nijanse


Na slici ispod možete vidjeti da oba korektora oksidiraju, pogotovo sam iznenađen Shape tape korektorom jer do ovog trena ja nisam primjetila da baš toliko oksidira. Nije to toliko primjetno na licu ali svejedno baš me neugodno iznenadilo.



ZAKLJUČAK

Oba korektora su zaista vrhunska i osim što imaju divovkse aplikatore sama tekstura im je vrlo slična. Oba imaju zadovoljavajuće prekrivanje, oba nisu hidratantne konzinstencije i kod oba stoji "što manje to bolje".
Jedinu zamjerku imam na mur zbog količine proizvoda što je jako mala. Mur imam tek mjesec dana i već vidim da sam pri kraju s njim, dok tarte imam nešto duže i još uvijek ne vidim kraj.
Kad pogledam s financijske strane koliko bih morala pakiranja Mur-ovog korektora kupiti da bih dobila jedan Shape tape korektor izašlo bih me samo 55 kn razlike (3x45). Tako da mi se ipak isplativije čini Shape tape korektor.
Ali opet ako niste tip koji voli jako prekrivanje ili teški dnevni makeup savjetovala bih vam Mur korektor.

I na kraju dali mislim da je Mur dupe za hvaljeni Shape Tape.???hm,hm
Pa da i ne. S jedne starne su vrlo slični dok su s druge strane različiti.
Ovu procjenu prepustit cu vama.

Šta mislite jeli Mur dupe za Tatre Shape tape korektor??

4 komentara :

  1. Dakle, Shape tape je vrijedan tolikog hypea! Morat ću ga isprobati! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno prekriva odlično al što manje to je bolje .. Samo ga moras skužiti i biti ce odličan proizvod 😉

      Izbriši
  2. Shape tape ima puno bolju prekrivnu moć

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da puno je jači zato mi je više za neki večernji look.. Ako i stavim njega preko dana stavim ga jako malo..
      Odlican je samo se treba malo poigrati s njim

      Izbriši