Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

ponedjeljak, 18. prosinca 2017.

RECENZIJA - Jaclyn Hill X Morphe eyeshadow palette



Pozdrav dame moje,

Da, ja priznajem, totalno sam zaljubljena u ovu paletu. Čim sam ju vidjela morala je biti moja. I onda su krenule hrpe recenzija po Yt-bu gdje su svi hvalili kvalitetu samih sjenila gdje su navodili da je tekstura puno kvalitetnija nego u prijašnji Morphe paletama.
To mi je bilo dovoljno da se odlučim na kupnju. Inače padam na hype proizvode jer sam eto jako znatiželjna, pogotovo kad se nešto hvali.



Toj mojoj znatiželji očito nema kraja. Iako mi stvarno nije bila potrebna još jedna paleta,(što da vam kažem) ovu sam morala prisvojiti.
Volim i pratim Jaclyn Hill i nema dileme oko toga. Vrlo rado ju podržavam u svemu jer ženskica se fenomenalno šminka,strašan talent i svi njeni savjeti su za mene uvijek dobrodošli. Ona je u suradnji s poznatim brendom Morphe napravila svoju paletu iz snova o kojoj vam ja danas tipkam.

JACLYN HILL X MORPHE PALETTE
Da ne duljim previše krenimo mi na recenziju. Koliko mi se paleta svidjela, koliko sličnih nijansi sam imala u kolekciji i još mnogo toga saznajte u nastavku. Pa krenimo!




OPIS PAKIRANJA

Paleta je napravljena od čvrste kartonske ambalaže koja je prljavo bijele boje. Sam dizajn je vrlo minimalistički i daje jako lijepi vizualni efekt. Na prednjoj strani palete velikim srebrnim slovima naznačen je naziv palete, odnosno ime naše kraljice Jaclyn Hill.
Koliko god je lijepa izvana toliko je i frustrirajuća jer se nažalost svaki mali otisak prsta ocrtava na nju. O tome više o nastavku.
Unutar palete nema ogledala što mi ne smeta jer ih ne koristim no ipak mislim da je za ovu cijenu ipak trebalo biti prisutno ogledalo, samo da opravda tu nešto veću cijenu.
Kao što vidite na slici ispod umjesto ogledala ispisan je natpis koji je sama Jacy posvetila svojim pratiteljima "This palette is dedicated to all my loving subscribers...xo Jaclyn".




Paleta sadrži 35 nijansi, od kojih su 17 matt završnice a preostalih 18 su kombinacija shimmer i satin finisha (točnije 11 shimmer, 2 satin i 4 shimmer sa gliterom).

U ovoj paleti vi dobijete sve, od toplih i neutralnih nijansi pa sve do jačih color nijansi poput ljubičaste, plave i zelene nijanse. Jedina mala zamjerka je ta što moram uzeti neku drugu paletu da bih fiksirala primer za kapke jer bazna nijansa nije prisutna u ovoj paleti. Minus.😕

Ukupno sadrži 56,2 grama što iznosi 1,6 gr po panu. Za usporedbu to vam je kao MUG pan koji ima 1,8 gr ili Nabla refil koji imaju 2,5 gr.



Paletu bih trebali potrošiti kroz 12 mjeseci od otvaranja.
Paleta je proizvedena u Kini.
Glavni sastojak su joj talc i mica.

Do palete je stvarno teško doći jer je ogromna potražnja. Trenutno je out of stock ali ja vam savjetujem da češće čekirate na Beauty bay stranicu jer kupnjom s te stranice izbjeći ćete poštarinu i carinu dok na Morphe službenoj stranici možete se pripremiti na dodatni trošak što se naravno nikako ne isplati.

Cijena palete na Beauty bay stranici iznosi 45,10$ cca 325 kn.


Ne znam iz kojeg razloga no ja nisam uz paletu dobila kartonski papir na kojoj su prikazane sve nijanse te njihov naziv. Čitala sam da su neki dobili a neki nisu i eto ja sam očito jedna od onih koji nisu dobili karticu s nazivom nijansi.😔
Tako da sam morala sama napisati svako ime nijanse na paletu, samo iz razloga kada radim neki look za instagram da mogu napisati nijanse koje sam koristila.

IZVOR


MOJI DOJMOVI
Imala sam velika očekivanja jer su je tako puno hvalili a i Jaclyn mi je jedna od onih koja mi se čini kao osoba koja je perfekcionista tako da sam očekivala da će i sama kvaliteta palete biti vrhunska.
Danima sam ju isprobavala da vam mogu što prije prenijeti dojmove no kako budala  nisam slikala swatch kad sam slikala paletu otegnulo se malo više od planiranog. No uspjela sam ulovit slobodnog vremena.  Taman je granulo sunce da vam poslikam sve što trebam. Pa eto ovom prilikom sorry što malo kasnim jer znam da većina vas željno iščekuje moju recenziju palete.

Što se tiče sjenila ona su stvarno 10x ljepša uživo nego na kameri. Toj ljepoti nemam riječi.
Kvaliteta sjenila je puno bolja nego kod ostalih Morphe paleta. Puno su kremastija i puno mekša.
Isprobala sam samo jednu Morphe paletu točnije N35 i zaista je razlika u kvaliteti ogromna.
Iako je paleta nešto skuplja od standardnih  Morphe paleta ja im to ne zamjeram jer ipak je ovo colab a svi znamo kako završavaju takve priče. Netko mora uzeti određeni postotak zarade a u ovom slučaju je to Jaclyn.

Što se tiče matt završnice neke su nijanse izuzetno mekana dok su neka malo više kredasta.
Kredaste nijanse koje su malo patchy su: 24/7, Chip, Jada, Enchanted, Soda pop i Abys što možete i sami vidjeti na swatchu ispod. Iako su patchy i suše teksture nisam imala problema tokom nanošenja i blendanja sjenila.









Shimmer nijanse su brutalno mekane i pigmetirane. Neke se nijanse mogu koristiti bez potrebe za špricanjem fiksatora za jaču pigmetaciju dok za većinu shimmer nijansi to nije potrebno.
Minimalno se truse i ne blijede tokom dana (uvijek koristim bazu za kapke tako da su jedine na taj nači testirane).

Odlučila sam da neću opisivati svaku pojedinu nijansu već sam odlučila da ću napisati nijanse koje su vrlo slične njima. Naravno samo one koje ima u kolekciji.

Sad nam slijede swatchevi;
1. RED
- Englight, Beam, Silk creme, Mfeo, Faint, Sisy, Little lady

Sva sjenila u prvom redu su savršena. Prve dvije odlične za hajlajt ispod obrva ili  unutarnji kut oka.
Dvije predivne prve tranzicijske nijanse koje su must have za mene. Zadnje 3 su trenutno popularne nijanse koje često viđamo te su također extra velike pigmetacije.
Slične nijanse:
*Silk creme slična kao MUG Creme brule
*Sisy - Carli Bybel Luxe Edition paleta paleta

1. RED JC PALETTE-SWATCH

2. RED
- Creamsicle, Butter, Pooter, Pukey, Hunts, Firework, Queen

Isto kao i u prvom redu i u drugom su sve nijanse savršene pigmetacije i s lakoćom je raditi s njima
Slične nijanse:
* Creamsicle - MUG Eary bird
* Hunts - MUG Morocco - ABH Mod.Ren.paleta nijansa Realgar
* Pooter - ABH Bengal
* Butter - ABH iz Mod.Ren palete nijansa Burnt orange
* Pooter - ABH iz Modd.Ren. palete nijansa Raw siona


2.RED JC PALETTE-SWATCH

3. RED
- Obsessed, S.B.N., Hillster, Roxanne, Jacz, Buns, Cranapple

U trećem redu prevladavaju crvenkaste nijanse koje su sve također fantastične
Slične nijanse:
* Buns - MUG Coco bear 
* Buns - Nabla Petra
* Roxanne - ABH Mod.Ren.paleta nijansa Red ochre

3. RED JC PALETTE-SWATCH

4. RED
- Royalty, Twerk, Hustle, Meeks, 24/7, Chip, Mocha

U četvrtom redu nailazimo na color boje, točnije ljubičaste i tirkizno plave nijanse koje su predivne pigmetacije
Jedine lošije nijanse su 24/7 koje nije baš najbolje pigmetacije i do izražaja više dolazi sami glitter što mi se ne sviđa te nijansa Chip koja je dosta patchy što možete primjetiti i na swatchu.
Slične nijanse:
* Meeks - ABH Topaz

4. RED JC PALETTE-SWATCH

5. RED
- Pool party, Jada, Diva, Enchanted, Central park, Soda pop, Abyss

Posljednji peti red koji me se najmanje dojmio izuzev prve nijanse za koju nemam niti jednu zamjerku.
Nijansa Jada, Enchanted, Soda pop i Abyss kao što vidite su dosta patchy no nije problem sa njima raditi
Slične nijanse:
* Pool party - MUG Pegasus
* Central park - KVD paleta nijansa Sy try
5. RED JC PALETTE-SWATCH
MINUS PALETE
Mana ove palete je što se strašno zaprlja. Osim otisaka s vanjske strane palete nema šanse ju koristiti a da vam se ne uprlja unutar nje pri dodiru četkice na sjenilo. Ja sam ju već čistila bar 5 puta i već mi je dojadilo. Užasno me to nervira jer želim da mi paleta izgleda lijepo i uredno. Inače držim do čistoće šminke pa tako ni ova nije iznimka.
Definitivno joj to jako zamjeram  i ubuduće na tome mora poraditi jer to je strašno.

Uz  teže održavanje palete dajem joj još jedan minus a to je što u paleti nema niti jedna nijansa koju bih mogla koristiti kao bazno sjenilo za setiranje primera.


ZAKLJUČAK
Ostalo je sve zaista savršeno, od samog izgleda palete pa sve do kvalitete.
U njoj imate sve što poželite za različite lookove bio to dnevni ili jači večernji look.
Cijena joj je nešto veća no smatram da se definitivno isplati i da će vam ova paleta biti dovoljna za neko vrijeme.
Ja svoju nosim na teren za šminkanje klijentica i s njom uspijem odraditi kompletan look očiju.
Tako da od srca preporučam ovu paletu, bilo da ste početnik ili da ste vizažist s njom ćete biti jako zadovoljni jer ćete imate sve potrebne nijanse na jednom mjestu.

I za kraj evo nekoliko lookova koje sam napravio s ovom paletom.
Sviđa li vam se?

1. look korištene nijanse:
Silk creme, Mfeo, Pukey, Jacz, Soda pop i Royalty 
Gliter - Stila Glitter&Glow metalic eyeshadow nijansa Diamond dust



2.look korištene nijanse:
-silk creme, Pukey, Jacz, Roxanne, Cranaple i Boam


3 look ne znam točno korištene nijanse jer nisam nigdje zapisala, no očito je da sam koristila predivnu tirkizno plavu pod imenom Pool party
Zeleno smeđi look s dodatkom zlatnog eyelinera


Kako vam se sviđa paleta?
Padate li na hvaljene proizvode?


4 komentara :

  1. Krasna mi je paleta, ali još se dvoumim oko kupnje jer mi se ne sviđaju ove četiri ljubičasta/plava/tirkizne nijanse, ne bih ih baš često upotrebljavala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da... Meni su one samo za instagram lookove ili svakodnevno ali samo na donjoj liniji oka... Zato ove ostale se kao blesave koriste...
      Nije mi niti malo zao što sam ju kupila ...opet bi ponovila kupnju

      Izbriši
  2. Predivna paleta! Koliko se sjećam Jaclyn je pričala o nekom novom pakiranju koje se ne bi trebalo tako brzo prljati. Apsolutno je želim i trebam u svojoj kolekciji, ali mislim da ću se morat strpit još neko vrijeme! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To sam i ja nešto nacula.. Nadam se da je to napravila već jer ovo je kaos koliko se zaprlja... Ja ti kazem da ti paleta treba... 😁😊😉😘

      Izbriši