Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

ponedjeljak, 24. srpnja 2017.

Moj makeup kutak / Kako sam ga organzirala??Hello my loves,


Stigao nam je post za kojeg vjerujem da ćete rado čitati i gledati jer se u njemu nalazi jako puno slika.  To je post o mom beauty kutku te njegovoj organizaciji.
Definitivno je post sa najviše slika koji sam do sada napravila. Jer nekada je lakše prikazati slikovito nego opisivati riječima. 
Znate onu "jedna slika govori tisuću rijeći", tako da sam tu frazu upotrijebila u ovome postu.

MOJ BEAUTY KUTAK MAKEUPPARADISE


Već 100 puta premještala sam svoj beauty kutak i vjerujem da ću još bar nekoliko puta to napraviti sve dok ne bude onako kako bih donekle htjela. Ne želim puno, već mi samo dajte jedan veliki stol sa puno ladica i ja ću biti zadovoljna. Heheeh....😁😁😄

Nažalost kod mene u stanu nema prostor gdje bih se ja mogla smjestiti, nema viška sobe za moj beauty kutak.
Tako da sam bila prisiljena smjestiti svoj kutak u mali dio hodnika kraj svoje sobe.
Tu se nalazi jedan mali stol koji mi je postao  pretijesan a u njemu se nalazi moje blago.😏😉Ideju za ovu temu dala nam je Aneta, naša vjerna pratiteljica, tako da se ja i MakeupHolic 
(čiji post željno išćekujemo) opako bacamo na posao da vam predstavimo svoj makeup kutak te kako smo ga organizirale.
Naravno može se uključiti bilo koja blogerica koja nam želi otkriti tajnu svoje organizacije šminkice, svog čarobnog mjesta.
U ovom postu neću vam pisati što imam u svojoj kolekciji kojeg sam već ranije objavila
 (klik na post) već ću samo opisivati kako izgleda moj makeup kutak i na koji način sam ga organizirala. Možda dobijete neku ideju pročitavši post do kraja koji će biti dosta dugačak ali sa puno slikica, pa da ne duljim više, krenimo....Na raspolaganju imam jedan mali stol dimenzije oko 70cm koji ima 4 ladice. Većina stvari stoji mi na stolu jer nekako pokušavam napraviti da mi je sve pri ruci.
Kad god vidim neki ladičar ili akrilni stalak potrudim se da ga kupim i opet sve nekako nanovo premještam sve dok ne budem zadovoljna, a kad će to biti zaista ne znam,svakako vas updejtam.

Ovako izgleda moj stolić za šminkanje.
Ovaj crveni križić je jedan dio koji mi je skroz neupotrebljiv jer se tu nalazi plinska boca.
Kao što možete vidjeti na slikama na stolu mi se nalazi ( prvi s lijeva ) najnoviji ladičar kojeg mi je preporučila moja Andrea (MakeupHolic) koji je dosta veliki i prostran. Još uvijek je polu prazan ali vjerujem da će se s vremenom popuniti. Za sada prva ladica je kao neka svaštara, nema još neku svoju svrhu, dok je druga ladica totalna suprotnost gdje su svoje mjesto zauzeli razni primeri za lice.
U trećoj, zadnjoj ladici, trenutno se nalaze fiksatori za lice a među njima  našao se jedan čistač za kistove kojeg često koristim pa mi mora biti u blizini.
*Ovako nešto ako negdje vidite kupite odmah jer osim što je predivan, lako će se uklopiti na vaš beauty stol i ono najvažnije ima brdo mjesta u ladicama, čak stanu i po nekoliko paleta.
Svoj primjerak kupila sam u Kiku po cijeni od oko 70kn.

Veliki bijeli ladičar sa 3 ladice
Na vrhu ladičara nalazi se isto novi stalak u kojeg sam stavila nekoliko paleta, odnosno palete koje najviše koristim. Drugi dio paleta nalazi se u jednoj od ladica koju ću vam isto pokazati u postu.
 Jako dugo sam tražila ovakav tip stalka i čim mi je Andrea javila da ih je vidjela u Kiku isti momenat sam ga otišla zgrabiti...Heheheh....Hvala draga
**Organizator za palete možete kupiti u Kiku cijena cca 40kn


Organizator za palete

Nasuprot velikog bijelog ladičara nalazi se (dole) akrilni ladičar kojeg sam nabavila u Lidlu
 (2 komada). U njemu držim sve svoje korektore i baze za kapke. A u zadnjoj ladici nalaze se maskare koje trenutno upotrebljavam i jedna maskara za obrve koja je ujedno jedna jedina koju posjedujem. To mi je potrebno za svako šminkanje tako da želim da su mi pri ruci.
**Akrilni ladičar s 3 ladice Lidl cijena cca 30-50 knIznad njega nalazi se jedan predivan stalak s malim ogledalcem koje mi trenutno ničem ne služi jer su ispred tog ogledalca poredani proizvodi koje moram što prije testirati ili potrošiti jer ako ih stavim u ladice zaboraviti ću na njih. Iako ovaj stalak nekako ne paše među cijelom postavom odlučila sam ga ostaviti. U njegovoj ladici nalaze mi se svi beauty blenderi.
**Kupljen u Lidlu po cijeni od oko 50knZatim nam slijedi jedan veći ladičar ( 2 male i 2 veće ladice + organizator za ruževe ) kojeg sam **nabavila onnline preko Pikaboo shop stranice po akcijskog cijeni od 150kn.
U malim ladicama nalaze se sitnice poput škarica, pincete, nožića za obrve i ljepila za trepavice.
Druga mala ladica sadrži linere u boji i najbolji Duraline bez kojeg ne smijem ostati jer on je spas za sve kremaste teksture. Pomoću njega sve što vam se osuši uz jednu kap duraline tekućine opet oživi, i opet taj proizvod možete koristiti. Slična stvar je Sealer o kojem sam pisala ovdje
Dvije velike ladice zauzimaju pigmenti i nešto glittera dok je donja velika ladica zatrpana eyelinerima, nešto mono sjenila i nekoliko proizvoda za obrve.

Akrilni ladičar s 2 manje i 2 veće ladice

2 manje ladice akrilnog ladičara
prva s lijeva nalaze se pribor za obrve
druga ladica s desna nalaze se sealeri,duraline i eyelineri u boji

Prva veća ladica akrilnog ladičara
Nalaze se pigmenti i glitteri

Druga ladica akrilnog ladičara nalaze se eyelineri,mono sjenila i proizvodi za obrve

Iznad njega nalaze se četkice. Obavezno ih sortiram da se lakše snalazim. 
U jednoj posudici koje sam kupila u Kiku nalaze se sve manje četkice za oči, dok su drugoj posudici sve četkice za blendanje.
Od početka moje manije za šminkom razvrstavam četkice na ovaj način.
Nemam naviku odvajati prljave četkice od čistih jer poslije svakog šminkanja očistim svoje četkice gore spomenutog čistača ili ih očistim pomoću makeup brush cleaner spužvice.
**Posudice su iz Kika no za cijenu nisam sigurna jer sam ih davno kupila.I zadnji u nizu nalazi se još jedan mali ladičar kojeg sam isto kupila u Lidlu, koji je nešto više udaljen od mene dok se šminkam jer mi je najmanje potreban a u njemu se nalaze
  matt ruževi raznih brendova.

Manji akrilni ladičar sa 3 ladice

 Iznad spomenutog ladičara nalazi se još jedna posudica sa kistovima za lice ali onima koje ne koristim tako često, odnosno svakodnevno.
 Za njega se nažalost ne mogu sjetiti gdje je točno kupljen ali znam da je na nekom odjelu gdje se prodaju svijećnjaci.


Odmah kraj njih, odnosno baš na kraju stola nalazi se posudica u kojoj su veliki kistovi za lice.
Još nisam našla neko rješenje za njih. 
Nekako mi smetaju, jer svaki put kad želim ruž moram maknuti cijelu posudicu da bih mogla 
otvoriti ladičar. 
Kažem vam premalo mjesta a previše stvari.


Završili smo sa gornjim djelom stola, pa krećemo u opisivanje organizacije u ladicama.

U gornjoj, prvoj ladici nalaze mi se svi puderi i bb kreme. Kao što možete vidjeti na slikama oni se nalaze u plastičnim posudicama koje sam kupila u Jysku.
Svi puderi mi stoje vodoravno što mi najviše odgovara jer na taj način su pregledniji.
Odmah do njih nalazi se jedna manja korpica u kojoj držim sve svoje umjetne trepavice.
 Volim ih ovako složiti da budu što preglednije. Ispod te korpice nalaze mi se glitteri u prahu koje izrađujem u svoje pressed glittere. Taj dio ne diram često zato sam ih ajmo reći tako sakrila.
Ako i vi želite od svojih glittera u prahu napraviti sjenilo klik na post i dajte si truda.

Prva ladica u kojoj se nalaze puderi,bb kreme i trepavice

U drugoj ladici nalaze mi se bronzeri, rumenila, hajlajteri, puderi u kamenu i prahu.
Ove male razdjeljene posudice nabavila sam od svoje frendice koja je radila u Kozmu. To su u biti organizatori koji se nalaze na stalcima određenog brenda koje svakodnevno viđamo u drogerijama.
Napravljeni su od čvrste plastike i eto meni su jako dobro došli. Nažalost neki proizvodi su preširoki i ne ulaze u utore tako da ih moram staviti sa strane.
  Pošto mi nije bilo dovoljno utora za sve proizvode što imam kraj njih se nalazi još jedna korpica gdje su mi pohranjeni svi hajlajteri ili neki veći proizvodi koji nisu mogli stati u utore organizatora.
Već dugo imam u planu uzeti si akrilne posudice s razdjeljcima kojeg je baš neki dan blogerica
 Pale Canvas objavila na svojoj Fb stranici te nam saopćila kako su se pojavili na E bayu po pristupačnijim cijenama.
 Tako da prva plaća ide nove organizatore sa razdjeljcima.
Link za organizatore s E bay-a ovdje

Druga ladica gdje se nalaze rumenila, bronzeri, highlighteri i puderi u kamenu ili prahu

U trećoj ladici nalazi se ostatak paleta koje su posložene u male organizatore koje sam dobila isto od svoje frendice iz Kozma. Vrlo sam zadovoljna s njima iako su plastične u biti dosta su čvrste.
Meni su itekako poslužile.

Treća ladica u kojej se nalazi ostatak paleta
Organizatori s većim razdjeljcima za palete

I zadnja ladica mog stola je u biti svaštara. Isto je podjeljena u korpice u kojima držim kozmetiku koju ne koristim, ili neke prazne posudice i ostalo.

Četvrta ladica pod nazivom svaštara

Nasuprot mog beauty stola nalazi još jedan kutak kojeg sam počela sve više i više širiti.
Odmah čim se okrenem nalazi se jedan stalak koji mi je toliko drag da ga se ne žalim odreći .
A to je ovaj stalak za olovke, koji ima više pregrada i koji je u biti napravljen baš za olovke.
To sam isto nabavila od frendice iz Kozma. Dobro je imati takvu frendicu....Heheheh...😉😊
Uglavnom tu mi se nalaze sve olovke za oči i za usne i sve su raspoređene po nijansama.


Organizator za olovke
Kraj njega nalazi se jedan stalak za ruževe kojeg sam dobila u setu zajedno s većim akrilnim ladičarem kojeg sam već navela iznad a u njemu držim ruževe koje češće koristim.

Obični akrilni ladičar za ruževe

Ispod njih nalaze se ladičari koje sam već odavno uzela u pošti ( u biti to je bio set kancelarijskih organizatora koji su meni poslužili za šminku ) i koje nisam htjela baciti jer su mi baš fora. Još neko vrijeme će biti ok, ali s vremenom će se izlizati i uprljati jer su izrađeni od čvrstog kartona koji neće još dugo izdržati.
U njima ne držim ništa posebno, samo neke sitnice poput paletica Nyx korektora (recenzija)
i raznih testera.

Dodaj naslov

Ovaj dio mog kutka za kojeg još nisam našla nikakvo riješenje je totalno katastrofa ali svejedno sam se odlučila pokazati vam. Nikako mi se ne sviđa i totalno mi je bezveze. 
Tu sam stavila jedan organizator s ruževima koje trenutno manje ili nikako ne koristim. Kraj njega nalaze se neke kremice i prozvodi potrebni za izradu pressed glittera.
Tu se još nalazi mala simpatična posudica u koju stavljam nakit koji trenutno nosim. 
Tu je naravno i velika debela bilježnica u koju zapisujem sve svoje postove odnosno zapažanja nekog proizvoda i naravno moj planer bez kojeg više ne mogu. 
Naravno moram imati i jedan stalak sa olovkama za pisanje, sejlotepi i jedan blokić.
Svaki beauty kutak mora imati jedno ogledalo,zar ne??
Ja nemam ono veliko ogledalo s lampama koje viđate po yt-u jer ionako ga nemam gdje staviti.
Ali zato imam ovo prijenosno ogledalce koje ne bih mijenjala nizašto na svijetu.
Super mi je jer si ga mogu sama namiještati kako mi odgovara i super mi je što ogledalo ima dvije strane. Jedno je normalno dok je drugo uvećano za xx puta koje mi dobro dođe kad čupkam dlačice po licu. Svakako preporučam.
**Kupljen je u Plodinama po cijeni od oko 100 kn.

Mala stolica na kojoj sjedim je nešto savršeno. Nije najudobnija na svijetu ali je tako lagana da se bez problema može premiještati i još k tome je sklopiva.
**Kupljena je u Jysku po cijeni od oko 50-70kn.Više manje to je to. Nekako još to nije po mom guštu jer je raštrkano na sve strane.
Nije nešto posebno fancy ali meni se itekako sviđa.
Planiram si nabaviti kutni stol koji bi taman stao u ovaj kut na hodniku. Vjerovatno će to morati biti neki stol po posebnim mjerama jer vjerujem da ću teško naći baš kako meni odgovara.
Bitno mi je da je stol širok i da ima puno ladica.
To mi je sada prioritet i nadam se da ću uz pomoć svog tate uskoro to i ostvariti.


Sviđa li vam se moj kutak?
Imate kakve sugestije za uređenje?

Broj komentara: 14 :

 1. Još citam,ali čim sam vidjela ovaj predivni ladičar morala sam ti tipkati.prepredivan je i drago mi je da smo ga ugrabile,iako sam ljuta jos uvijek na sebe jer nisam 2 kupila.a ovaj organizator za palete je bio 34.90

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. heheh...ja ne pamtim cijene,moram sve zapisati..hahah...
   Ladičar je stvarno odličan,lijep i ima puno prostora...napunit ću ja njega samo tako...ćeš vidjeti za par mjeseci kad opet dođeš u posjetu....
   Ma šta bih ja da tebe nemam...uvijek nam za sve javiš...zato te volimo...kisss

   Izbriši
 2. Sve sam pregledala i joś ću slike bar nekoliko puta, super je kutak i uzivala sam kopati po njemu kad sam bila na kavi :)e da za ove svjećnjake sjećam se jednom da si napisala nekome da si jedan od njih u lesnini kupila

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Kako ti imaš dobro pamćenje...svaka čast....hehehe...bome ja skroz zaboravim,npogotovo ako prođe nekoliko godina..hahaha...al zato imam tebe koja će me uvijek podsjetiti...kissss

   Izbriši
 3. Hmmm cure a di ste nabavile organizator? Predivan kutak 😍😍😍😍😍😘😘😘😘😘😘😘😘

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. hvala ti...ovaj veliki drveni je iz Kik-a,a ovi akrilni iz Lidla,dok je ovaj veći s onnline stranice Pikaboo...imaš link u postu...u biti sve sam napisala gdje su kupljeni....

   Izbriši
 4. Odlicno izgleda, ljubomorna sam na smisao (ok, i volju) za organizaciju 👍

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. hvala dragička...joj, ja ti to obožavam i vjeruj mi da stalno nešto mijenjam....nikako da kažem "da to je to,sad je dosta" nego ja još i još...heheeh....sad tlačim tatu za taj stol,e onda napokon bi to trebalo biti tutokompleto..hehehe

   Izbriši
 5. Gdje si nabavila ovu protukliznu podlogu sto ti stoji u ladicarima?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. to je bilo već u njima kad sam ih kupila...sve dolazi u paketu s ladičarima..
   Ali mislim da ima toga za kupiti u velikim centrima na kuhinjskom odjelu...samo šta ih trebaš rezati da ti stanu u ladičar...to mi je super jer se manje prlja..

   Izbriši
 6. Znaci, tako i ja, samo da mi je ladicara, koliko god mogu zamisliti, haha. A vjerovala ili ne, nemam niti jednu ladicu na svom stolu ni oko njega i nekako sam uspjela sve organizirati. :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. hehhe,jel moguće...bome ni ja nisam imala niti jedan do nedavno...u zadnjih par mjeseci sam sve ovo po stolu nakupovala....bolje mi je kad je na stolu jer mi je sve nekako pri ruci....sad još samo da nabavim neki veći i širi stol i biti ću na konju..

   Izbriši
 7. Jaoo divno 😍
  Toliko toga imas.. ajme, kao da sam u raju haha
  Kad ovo vidim- jos me više volja uhvati da sredim svoj kutak i ne mogu dočekati jos mjesec-dva..

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti draga....ima svega al se bome sve i troši...stalno se šminkam i uživam u tome....sredit ćeš i ti svoj kutak...željno iščekujemo slikice na storyu...da sam ja imala ovu maniju za šminkom prije 4 god. kad sam se useljavala u ovaj stan, sredila bih svoj kutak tip top...al doći će dan kad ću i ja u konačnici biti zadovoljna sa svojim kutkom...

   Izbriši