Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

četvrtak, 13. srpnja 2017.

Flip - Flop_Farmasi proizvodi



Hello,

Danas vam donosim nekoliko kratkih recenzija proizvoda od Farmasi kozmetike.
Imala sam prilike isprobati dosta proizvoda koje su mi ustupljene na isprobavanje tako da sam mogla steći neki dojam o njima pa vam želim u par rečenica napisati dali ih se isplati kupovati ili ne.
Većinom je to dekorativna kozmetika jer je to područje koje mene osobno najviše zanima, no našlo se nešto malo preparativne kozmetike.
Kao i kod svakog brenda pa tako i kod Farmasi proizvoda uvijek naiđemo
na dobre i na one loše proizvode.
Isto tako ako meni odgovaraju ili ne odgovaraju to ne mora značiti da će i vama desiti se isto jer smo svi drugačiji, i imamo različita očekivanja od nekog određenog proizvoda.
Ovo su samo moja razmišljanja i dojmovi koja eto želim podijeliti s vama kroz postove.

Dodaj nasloFLIP - FLOP FARMASI PROIZVODI


Da mi ne duljimo previše idemo odmah na
 FLIP ( dobri proizvodi ) i FLOP ( loši proizvodi ) proizvode.
Prvo krećem na one koji mi odgovaraju i koji su mi na neki način ušli pod favorite a onda na kraju oni proizvodi koje nisam zavoljela iz nekih razloga.
Probati ću u par riječi sažeti zašto mi neki proizvod  ne/odgovara.



FLIP PROIZVODI

* VPX PRO CAMERA READY PUDER
Puder koji je zaista vrlo dobar no ne i najbolji koji sam probala od Farmasija. 
Ima srednju prekrivenost koja je lako nadogradiva do jačeg prekrivanja.
Nije mi ulazio u fine linije niti pore. Nikako ga ne preporučam suhoj koži jer zna isticati suhe dijelove na licu, dok se na mješovitoj koži u smislu matiranja ponašao normalno. Jedina zamjerka je premali izbor nijansi. Ova nijansa koju imam koja je ujedno i najsvjetlija ( Vanilla ) mi je čak mrvicu žuta i tamna.
Obavezno povećati izbor nijansi za različite podtonove.

VFX PRO CAMERA READY FOUNDATION

SWATCH NIJANSA VANILLA
VFX PRO CAMERA READY PUDER

* HIGH PERFORMANCE HIGH COVERAGE PUDER
Svrstavaju ga u anti age puder, što bih značilo da je preporučljiv i za zreliju kožu. Prekrivanje lagano do srednje što meni odgovara jer takve pudere najviše preferiram pogotovo za dnevni look.
Na mojoj mješovitoj koži pokazao se jako dobrim. U potpunosti je lagan i ne vidi se na koži. Ne ulazi u fine linije niti pore. Baš daje lijepi prozračni izgled na licu. Uz sve to sadrži zaštitni faktor spf 15.
Ne matira nešto extra, no nije ni namijenjen za matiranje. Mene je oduševio.

HIGH PERFORMANCE ANTIAGING & SHINE CONTROL FOUNDATION

HIGH PERFORMANCE PUDER
NIJANSA 2 LIGHT CHAMPAGNE 

* CC TONIRANA HIDRATANTNA KREMA
Jedini, odnosno najveći razlog zašto me je oborila s nogu jest njeni finish. Lagana dewy završnica daje koži lijepi i zdravi sjaj. I to je ono što me kod nje kupilo. Lagano do srednje prekrivanje.
Uz setiranje CC krema bi izdržala sve dok ne bih skinula šminku ( cca 10 h ). Nažalost nemam slikicu CC kreme jer ono što sam ja isprobala bili su nekoliko testera koji su mi bile dovoljne količine da mogu zaključno reći svoje mišljenje o njoj.


* ILLUMINATI ON SPECIALIST nijansa Silver
Prvo nanošenje nije mi se svidjelo jer sam vidjela crtu hajlajta na svojoj koži. Nije se dobro stopio s kožom. Nakon više pokušaja različitom metodom apliciranja na kraju najbolje mi se pokazao nanositi ga prstima, tapkajućim pokretima. Daje jedan lagani glow koji ja volim još nadograditi s hajlajtom u kamenu.

ILLUMINATI ON SPECIALIST 


* TENDER BLUSH RUMENILO
Zaista odlično rumenilo koje je extra jako pigmetirano zato oprezno s njim. Doslovno je dovoljan mali dodir četkice s rumenilom da vašem licu doda malo boje. Kroz dan se odlično ponaša na koži no pred kraj dana (nakon cca 10h ) lagano počinje gubiti na intezitetu.

TENDER BLUSH NIJANSA 2
TENDER BLUSH NIJANSA 2 SWATCH


* CASHMERE MONON EYESHADOW
Pigmetirana, srednje mekana, mono sjenila koja su mi odlična. Inače ne preferiram mono sjenila jer mi zauzimaju previše mjesta u ladicama ali ove bi voljela imati sve te ih depotirati u svoju Z paletu.
Jedina zamjerka je što Farmasi nema u ponudi matt završnicu ovih sjenila.

CASHMERE MONO EYESHADOW


S LIJEVA NA DESNO SWATCH
NIJANSA VANILLA DIAMOND
NIJANSA COFFE BROWN

* CASHMERE EYELINER
Nakon duže potrage napokon sam pronašla olovku koja se na mojoj vodenoj liniji (watherline) zadržava više sati. Da,dobro ste čuli, više sati.
Mekana je, kremasta i ludo pigmetirana i još stoji satima na mojim očima. Svakako vam preporučam.

CASHMERE AUTOMATSKI TUŠ ZA OČI U OLOVCI NIJANSA NUDE

* LIP LINER
Pisala sam recenziju o njima pa bacite oko(KLIK). Olovke su jednom riječju odlične.

FARMASI LIP LINER
LIP SWATCH

* TERRACOTA PORCELAIN POWDER
Ovo je jedan od proizvoda za kojeg kad ga prvi put vidite pomislite "što je ovo, kako će ovo izgledati na licu". No kad sam ga prvi put stavila ostala sam opčinjena finishom koji pruža. Predivan proizvod koji morate imati. Za detaljnije informacije i moje dojmove klikajte na LINK.

TERACOTA PORCELAIN POWDER

* MIRISNI SPREJ ZA TIJELO-BODY MIST
U biti je moja mama sebi naručila ovaj mirisni sprej za tijelo a ja sam joj ga ukrala.  Hahah...
Da, toliko lijepo miriši i osviježava da je postao moj must have proizvod ljeti. Nema neku veliku postojanost, da vam traje čitav dan, ali svakako se lagano osjeti na koži.

BODY MIST ANGEL BEAUTY


* LOSION ZA SUNČANJE SPF 40
Krema sa visokim zaštitnim faktorom koji će mene i moju obitelj dobro zaštiti od UVA zraka.
Bez toga se ne ide na more. Kremica sadrži aloe veru koja hidratizira kožu. Ne ostavlja masni film, te se lagano razmazuje. Ima predivan miris.

SUNLOTION SPF 40

Prije par mjeseci napravila sam jedan DNEVNI i jedan VEČERNJI LOOK samo sa Farmasi proizvodima pa vam ostavljam linkove ako želite baciti oko na post. Ujedno tamo sam pisala i svoje prve dojmove o proizvodima koje sam koristila u tom postu.



FLOP PROIZVODI


* BB TONIRANA HIDRATANTNA KREMA
Vjerovatno ćete se iznenaditi zašto se ova hvaljena BB krema kod mene našla u kategoriji FLOP proizvoda.
Istina je, razočaravajuće je bilo i meni. Nikako ju nisam mogla zavoljeti. Svi su je hvalili a ja je nikako nisam mogla zavoljeti.
Ne sviđa mi se kako izgleda na mojoj koži. Kao da mi koža nakon nje izgleda suho.
Dosta  mi ističe suhe dijelove koje znam povremeno imati na donjoj strani lica.
Kad uspoređujem njihovu BB i CC kremu razlika je ogromna što se tiče finisha. Zato veliki minus dajem bb kremi.

BB KREMA

* CAMOUFLAGE U OLOVCI
Korektor koji nažalost ništa ne radi. Nema dobru pokrivnu moć i ulazi u fine linije na licu tokom dana.
U sastavu sadrži alkohol denat koji s vremenom isuši vašu kožu. Pogotovo nije preporučljivo za okooločno područje gdje nam je koža najosjetljivija.
Jednostavno se nisam zaljubila. Jedino što mi se sviđa je njegova najsvjetlija nijansa koja je savršena za posvjetljivanje, ali to je sve što ćete od njega dobiti.

CAMOUFLAGE LIQUID CONCEALER 

SWATCH NIJANSA 2

* TERRACOTA POWDER nijansa Rich Eart
Nije ovo generalno loš proizvod nego je nijansa Rich Eart pretamna za neku svrhu, pogotovo kod djevojaka svjetlije puti poput mene. Definitivno bih više pristajala osobama s tamnim podtonom.
Powder je pun shimmera što isto ne volim jer ističe nepravilnosti na licu.
Jedino kako mi je funkcionirao bila je namjena proizvoda kao sjenilo. Za to mu dajem čistu peticu.

TERRACOTA POWDER

SWATCH NIJANSA RICH EART

* KOHL ULTRA BLACK OLOVKA ZA OČI
Mislim da mi je ovo jedna od gorih olovki u crnoj nijansi koje sam probala. Olovka je jako pigmetirana i mekana, odlična kao baza za  neki smokey ali kao crna nijansa na vodenoj liniji, katastrofa. Pošto nosim svakodnevno umjetne trepavice moram imati dobru crnu olovku koja će mi pokriti vodenu liniju na gornjem djelu oka da se što manje vidi prijelaz umjetnih trepavica.
Nažalost ova se razmaže nakon 10 min. Preslikava se i na donju liniju što me užasno nervira.
A nakon što je nosim nekoliko sati sva sam razmazana u predjelu oka.
Veliki FLOP za ovu olovku.


* BAKED BRONZER
Inače ne volim baked proizvode jer su slabo pigmetirani i jednostavno nije mi privlačna njihova tekstura. Ovaj bronzer je srednje pigmetacije, lako se nanosi ali brate mili on je naranačast da narančastiji ne može biti. Pod hitno to moraju promjeniti.

TERRACOTTA BRONZE POWDER

SWATCH

* ZEN PRESSED POWDER
Ako si kupite ovaj puder za setiranje onda vam preporučam laganu ruku jer u protivnom ćete dobiti brašnjavi izgled kože što naravno svi pokušavamo izbjeći. Nažalost on nam to daje, zato ga ne volim.

ZEN POWDER NIJANSA 1

* GLITTER EYELINER
Radila sam par lookova s ovim glitterom i nikako mi nije sjeo kao liner. Ti povlačiš crtu po kapku i pokušavaš ga nadograditi a on ga jednostavno briše. Što ga više nanosiš on nestaje s kapka.
Pigmetacija je jako loša, a da bih ga nadogradila trebaš pričekati da se prvi sloj posuši i tek onda ga nanijeti a to je ponekad zamorno. Tek tada se dobiva pristojna pigmetacija.
Jedino mi je odličan za nanošenje preko sjenila za neki glitteri look.

GLITTER EYELINER

SWATCH S LIJEVA NA DESNO
NIJANSA 3
NIJANSA 6


* MATT LIPSTICK
Neki su ih hvalili neki su ih kudili. Za njihovu cijenu su solidni ali u globalu nisu dobri. Pigmetacija je srednja, no jako isušuju usne. Nakon nekoliko sati osjetit ćete jako zatezanje i grudanje na usnama.
Zato vam od srca preporučam Velvet matt lipstick koji su 100 x bolji. Ja ih nažalost nemam u kolekciji ali sam ih isprobala da vam mogu potvrditi da su bolji.

MATT LIQUID LIPSTICK
LIP SWATCH NIJANSE 106 i 103


* DEO ROLL ON BIANCA
Cijena ovog roll-ona je smiješna kad sam ga ja u to vrijeme dobila ( cca 8 kn ) i tu nailazimo na onu staru "koliko para toliko muzike".
Miris ništa specijalan. I definitivno vas neće zaštiti tokom dana. Ja sam jaukala da mi hitno treba dezić jednom prilikom posjeta u grad. S njim se nećete manje znojiti i nakon par sati ćete osjećati neprijatan miris vašeg znoja i potrebu da vam hitno treba osvježenje. Preskočite ga, molim vas.

BIANCA DEO ROLL - ON


I to je to, nekoliko proizvoda koje sam imala prilike isprobati. Sve u svemu Farmasi nije tako loš kad pogledam cijenu po kojoj se nudi. 
Vrlo pristupačne cijene a možete naići na vrlo dobre proizvode a i na one loše.
Nadam se da sam vam ovim postom barem malo pomogla i da ćete razmisliti prije nego što nešto želite kupiti.
Ako želite recenziju nekog navedenog proizvoda ovdje bilo to onaj koji je dobar ili loš, slobodno mi pišite u komentar.


Imate li neki Farmasi proizvod koji vam je FLOP??

Broj komentara: 8 :

  1. Imam par Farmasi proizvoda
    Zaad mi nista nije Flop, alii.. maskara za obrve je za moj pojam preligmentirana. Prejaka je. To je inače super al na moje (pre) tamne obrve i nije.
    I sjenilo za obrve ima ludu pigmentiranost. Dovoljno je samo dotaknuti ga kistom.. cool al za mene opet ne. -.-
    Sjenilo koristim al maskaru ne.
    "Prejaka" mi je.
    Volim njihovu okoloocnu kremu iz linije za normalnu kozu. Imam cijelu "postavu"- gel za umivanje, tonik, okoloocmu kremu te dnevnu i nocnu kremu.
    Puder tekuci isto imam. Ne znam tocno koji a nije mi nadohvat ruke. Ok je. Al nekako mi je rozi?!? Ne svida mi se bas kako sjeda na moju kozu. Mislim da sam neutralnog podtona pa..
    Imam i lak za nokte, roll on neki, masku za lice od grožđa i bijele gline?!? za mitesere..
    Sad sam si narucila neku peel off masku pa cekam da dođe. E i neku pomadu za obrve.. e nadam se ds ce mi ta biti dobra haha
    I tak..
    Malo po malo kupujem sto mi treba..
    Nije mi sad nista tako lose.. al ni ne kupujem svasta pa ono.. vidjet cemo kakvi ce mi biti ostali proizvodi koje cu kupiti..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. heheeh...svega ti imaš...vidiš ja nikako da uzmem nešto od preparative,neke čistilice ili kremice, ali svakako hoću jednom,bar da isprobam...
      Čak je previše pigmetirano ponekad loše jer ne možeš s njim raditi kako sbogu spada...
      Moram i ja nešto za obrve naručiti, baš sam pri kraju s maskarom za obrve...ove cashmire olovke su odlične,hoću sve nijanse..hehheh

      Izbriši
  2. Meni je također odlična cc krema, jedino nju i koristim sad preko ljeta. :) još neke proizvode koristim kao krema za ruke, ruževi,lakovi,ulje čajevca,... jako mi se svidio Farmasi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni...imam bb kremu a ne paše mi,a cc kremu nemam a paše mi..heheheh...
      da,moram si ju naručiti...sad sam potrošila brdo testera i nemam više..ehhehe
      Baš kažem Aneti da bih voljela proizvode za obrve probati...sve to pišem na wish listu.

      Izbriši
  3. Od svega što si spomenula imam cc i bb kremu,vfx puder i neke mat ruževe.definitivno vidim još neke stvarčice koje mi trebaju😀

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajde baš mi je drago da si uočila još nešto..hehhe..

      Izbriši
  4. Za divno čudo do sada nisam isprobala ništa od Farmasia iako bih možda mogla uskoro pa napraviti nekakvu skupnu recenziju. Čini mi se da kao i svaki brend imaju i pokoji flip i pokoji flop proizvod, a ove iz filp skupine bi svakako valjalo isprobati. :) Rumenilo i sjenila mi recimo izgledaju super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno moraš čim budeš imala prvu priliku...
      Normalno je da nam se nešto više sviđa a nešto manje,isto tako ako meni nešto paše ne mora značiti da će i tebi...to je tako i tako će ostati...hehehe
      Big like za rumenilo, a za sjenila bih jako voljela da imaju u ponudi s matt finishom....odlična su...

      Izbriši