Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

srijeda, 21. lipnja 2017.

The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% Recenzija/Review



Helloo dragi moji,



Nedavno, točnije početkom prošlog mjeseca naručila sam dva proizvoda od poznatog brenda
 The Ordinary koji je u kratkom roku zaludio cijeli svijet ponajviše zbog jeftinih proizvoda koji sadrže po jedan aktivni sastojak. 
Radi se o Azelaic acid Suspension 10% proizvodu za kojeg sam se odlučila napisati recenziju dok drugi proizvod točnije Alfa Lipoic acid 5%  (o kojem sam trebala isto danas pisati, ali ostao je neiskorišten)  čeka drugu priliku jer u par nanošenja nisam apsolutno ništa primjetila u smislu nekih promjena na licu osim što me pri nanošenju jako peklo lice. Možda mi nije bio dobar u kombinaciji s azealičnom kiselinom.
Tako da sam njega ostavila za drugu priliku. Naravno apdejtat ću vas o njemu kad ga dobro isprobam.
Htjela sam ja još proizvoda, ali nažalost sve je u većini rasprodano. Tako da sam na kraju uzela ono što se nudi jer sam htjela isprobati.

the ordinary azelaic acid

Pretpostavljam da ste već čuli za Ordinary proizvode i vjerovatno ste do sada pročitali mali milijun recenzija tako da neću previše ulaziti u opis brenda već ću se osvrnuti na
 kratku recenziju azealične kiseline i napisati par riječi o istoj.


Dakle, Azelaic acid (azealična kiselina)  je multifunkcionalni sastojak za kožu koji se dobiva iz pšenice, raži i ječma.
Najčešće se pripisuje osobama koje pate od rosacee zbog svoje sposobnosti da smanji upalu i crvenilo kože.
 Osim toga namjenjena je da smanji vidljivost bora, ubija bakterije, smanjuje akne te je siguran i za trudnice

AZELAIC ACID

Zanimljivo, zar ne, ali dali zaista djeluje, saznajte u nastavku.


Kiselina dolazi u običnoj plastičnoj tubici koja se dozira stiskom na tubicu i kroz malu rupicu na vrhu ambalaže izlazi dovoljna količina proizvoda ali pripazite jer možete pretjerati s količinom.
Dovoljno su tri male točkice veličine graška za cijelo lice, a može se koristiti samo i na kritičnim područjima.

Pakovanje je od 30 ml koje morate potrošiti u roku od 12 mjeseci od otvaranja. 
I da ga koristite svaki drugi dan ili dva puta tjedno ova količina će vam biti sasvim dovoljna za to razdoblje od godine dana.
Ja sam svoj primjerak koristeći ga svakodnevno potrošila kroz mjesec i pol dana.


Tekstura je nešto između kremaste i gelaste konzistencije.
 Brzo se upija u kožu i ne ostavlja nikakav masni trag. Osjećaj pri nanošenju je vrlo glatki i nježan što zapravo meni pruža totalnu uživanciju pri nanošenju ali nakon par sekundi kad se kremica u potpunosti upije u kožu taj osjećaj potpuno nestaje a koža vam je i dalje glatka i mekana.
 Nema apsolutno nikakav miris.







SASTOJCI
Svoj primjerak kupila sam na Beauty bayu gdje ima odlične recenzije korisnika po cijeni od 6.50$ što je vrlo, vrlo pristupačna cijena za ovakav tip proizvoda. Osim na BB-yu možete ga naručiti preko njihove službene starnice Deciem i  Superskin stranice gdje sam ja naručila svoje drugo pakovanje.


MOJI DOJMOVI

Azealičnu kiselinu ubacila sam u večernju rutinu lica nakon čišćenja gelom s AHA 5% (glikolna) kiselinama.

Razlog zašto sam se odlučila za azealičnu kiselinu je bila moja neujednačena koža, nešto malo pigmetacijskih mrlja, i pokoji prištić koji me iznenadi u onim danima.

S prvim nanošenjem bila sam poprilično skeptična jer nisam vjerovala da ću uopće vidjeti neke promjene na licu pošto su svi brujali da nije dovoljan samo jedan njihov proizvod već da moram koristiti par proizvoda/sastojaka da bih promjene na licu bile uočljive.

Već nakon 4 dana ja sam primjetila da mi je lice puno svjetlije i mekše.
Ono malo crvenila što imam na licu i ponešto ožiljaka od prištića bili su manje vidljivi, rekla bih da ih je az.kiselina posvjetlila.
Isto tako nakon četvrtog dana izbili su mi prištići, ali ništa strašno što bi me trebalo uznemiriti jer
 ono što me je jako oduševilo je da su prištići već sljedećeg dana bili manje upaljeni.
Pore nakon korištenja azealične kiseline jedva su vidljive što mi je omogućilo da manje koristim primere. 
Nisam imala nikakvih nuspojava što je vrlo moguće kod ovakvog tipa proizvoda u smislu da vam se lice ljušti, ili vas pecka. 

Kod ovakvih proizvoda neizbježne su vam kremice za hidrataciju jer ćete osjetiti zatezanje lica, odnosno vaše će lice dehidrirati pa je potrebno da koristite kremu koja ima sastojak koji će vam vratiti hidrataciju. 
Najpoznatija je hijuralonska kiselina.

Osim hidratacije, OBAVEZNO ZAŠTITA ,
odnosno krema sa SPF-om, minimalno SPF 30 i više

Što se tiče pigmetacijskih mrlja tu nisam vidjela apsolutno nikakav pomak jer očito je da bih se njih riješila moram ubaciti još koji proizvod za tu namjenu.

Ja sam bila zbunjena sa ponudom svih tih silnih proizvoda i vjerujte mi da nisam znala od kuda da krenem, što uzeti za moju kožu a da budem zadovoljna. 
Koliko god recenzija pročitala opet nisam bila sigurna.

YT-er Wayne Goss ispod svog videa (u opisu videa)  naveo je točno koje proizvode trebamo koristiti za svaki pojedini tip i stanje kože što je meni naravno puno olakšalo izbor za iduću kupnju.  LINK.
Ali nailazimo na problem jer je nemoguće naći na jednom mjestu tih par proizvoda koje meni trebaju jer su vječito rasprodani.

AZEALIC ACID SUSPENSION 10%


KONAČNI DOJMOVI

Zapravo jako sam zadovoljna proizvodom i želim ga još dugo imati u svojoj rutini.
Znaš ono kad se ujutro probudiš i sviđa ti se kako ti lice izgleda. Nekako je svježije, zdravije i ujednačenije. To je meni bilo dovoljno da opet naručim ovu kiselinu.
Kad budem proširila svoju Ordinary kolekciju za svoj tip i stanje kože vjerujem da ću biti u potpunosti zadovoljna s učinkom ovih proizvoda.


Tako da ga preporučam osobama koje žele ujednačiti svoju kožu, osobe koje se bore s ožiljcima i aknama, i osobe koje imaju rosaceu.
I ono važno što moram napomenuti ako se odlučite za kupnju ovog proizvoda jest da slušate svoju kožu. Ako niste navikli na kiseline prvo krenite s nanošenjem svaki 2-3 dan i onda lagano kroz 10-tak dana uvodite ga u svakodnevnu rutinu. I kao što rekoh hidratacija i zaštita jako važna. To nikako ne zaboravite.
I još nešto, pošto su sada ekstremne vrućine bolje ovaj proizvod ostaviti za nadolazeću jesen jer ipak je to jak proizvod na kojeg sunce ima loš utjecaj ili budite kao i ja i u potpunosti izbjegavajte sunce.

Ocjena 4+/5


Jeste probali The Ordinary proizvode? Pišite mi....kissss

Broj komentara: 10 :

  1. Decko ima problema s oziljcima na licu. Ovo cemo svakako staviti na spisak za isprobati :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Pomaže sigurno.. Ali molim te oprezno.. Radije Nek ide malo po malo nego naglo svaki dan...
    Za početak savjetujem 3x tjedno pa nakon nekih 2 tjedna može slobodno svaki dan...u postu sam napisala čega se morate strogo držati..

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicna recenzija, odlicni savjeti. Ja bih ovaj proizvod koristila zbog mog crvenog lica, tocnije nosa 😁

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga...ja ti ga svakako preporučam na jesen...odličan proizvod...
      Meni je 90% kože posvjetlio...
      I ne želim ostati bez njega...heheh....
      Mrsko mi je što ga sad moram prestati koristiti,al sigurnije za moje lice bez obzira što stavljam zaštitu..

      Izbriši
  4. Koristim ju već 2 mjeseca i sama uskoro spremam recenziju. Mogu se složiti sa svime što si navela. :) Generalno, sve što sam dosada probala od Ordinary kozmetike jako volim, i definitivno ću nastaviti kupovati od njih. Sada čekam samo da restockaju pudere, da mogu složiti novu narudžbu. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heheh... Isto tako...samo slažem wish listu.. Btw puder im je isto dobar...uskoro ću pisati o njemu

      Izbriši
  5. Testiram par The ordinary proizvoda, ali kiseline ću ipak ostaviti za zimu. Inače koristim BHA kiselinu i obožavam je. Ovo proljeće sam počela koristiti Alpha H proizvod i lice me jako peklo. Ne znam je li to moje lice ne voli glikolnu kiselinu?
    Ja se također ne mogu snaći među toliko The Ordinary proizvoda iako sam pročitala hrpu recenzija. Gledala sam i Wayne Goss, vidjela sam njegov popis proizvoda, ali još uvijek tapkam u mraku ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su BHA kiseline izazivale kaos a AHA mi strašno odgovaraju... ;)
      I ja sam u početku imala malih nuspojava,suhoća,par prištića i malo bi me peklo lice.. Al sad je to sve prošlo...
      Možda trebaš malo po malo s aha kis.i naravno bez BHA...pa kad se koža navikne kreni svaki dan...
      Krenule su opake vrućine, moji idu na more a ja kući jer se bojim sunca... Hahha...
      Još imam starog pakovanja za par dana pa ću prekinuti a novo pakovanje čekati će jesen...
      Već imam popis što ću..hahah

      Izbriši
  6. evo prvo si mi prodala Carli paletu i sad si mi i ovo prodala ;))
    daj mi samo reci po tvom misljenju di je najbolje za narucit s obzirom na kombinaciju cijene i postarine?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heheh ajde baš mi je drago to čuti.. Ovo je stvarno odličan proizvod koji svakako preporučam.. Evo mene čeka za jesen,pa krećem opet...
      Nekako mi se najviše isplati na Beauty bay-u... Poštarina iznad 21$ je besplatna....Al problem što nemaju sve na zalihi....Deciem stranica naplaćuje poštarinu i čula sam da dugo se čeka.. Ma definitivno bih izabrala BB.

      Izbriši