Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

utorak, 18. travnja 2017.

DEPOTIRANJE SJENILA

Hello,💙

Dali znate što znači "depotiranje sjenila"?  Većina vas možda zna što to znači, a ako ste vi od onih kojima je ovo nepoznanica onda nastavite čitati post gdje ću vam što više je moguće opisati kako se to radi.
Stvorite svoju paletu gdje možete držati sva svoja omiljena sjenila, rumenila, bronzere, highlightere.
Sve svoje najdraže na jednom mjestu, u jednoj paleti. Zvuči odlično, ajmo isprobati😊😉

DEPOTIRANJE SJENILA 




Depotiranje sjenila znači da iz orginal palete izvadimo pan, odnosno sjenilo te ga preselimo u svoju custom, odnosno Z paletu. Sigurno se pitate zašto bih netko to radio..?  Pa odgovor je da su mi sva sjenila na jednom mjestu jer je preglednije i sama organizacija je bolja.
Kada kupim neku paletu i trošim je neko vrijeme poželim svoja omiljena sjenila preseliti u svoju Z paletu koja sadrži sva moja najdraža sjenila.
Zadnju paletu koja sam "razbila" bila je od Morphe 35N. 90% sjenila iz te palete na kraju su bila u odličnom stanju, nisu se raskomadala i uspješno sam ih preselila u svoju z paletu.

Ukratko ću vam opisati kako ja to radim. U ovom postu depotirala sam Essence mono sjenilo koje je bilo strašno lako za izvaditi iz njegove orginal ambalaže.

1. Prvo što trebate je da se oprostite od svoje palete ili u ovom slučaju mono sjenila😤. Uzmite neku paletu koja vam je već starija i izaberite nijanse koje želite preseliti u svoju novu custom, odnosno Z paletu.

2. ono što vam od alata treba jesu špatulica ili nožić ( s kojim sam se ja koristila ), pinceta za pridržavanja pana ( jer će biti vruć kada ga izvadite iz ambalaže ) i naljepnice za panove. Obavezno vam preporučam da zaštitite radnu površinu ili običnim bijelim papirom ili novinama da što manje uprljate vaš stol.

3. i ono najvažnije treba vam nešto toplo na čemu ćete grijati paletu ( veće palete vam preporučam grijati na štednjaku a manje, kao što sam ja u ovom postu, slobodno možete zagrijavati s upaljačem, samo molim vas oprezno.)


4. Znači izaberem paletu iz koje ću izvaditi sjenila. Stavim cijelu paletu na upaljeni štednjak ( štednjak na plin ) i lagano približim vatrici te podgrijavam paletu. Paletu držim oko 30-40 sekundi i svako toliko provjeravam dali mogu s lakoćom izvući pan iz palete a da ga ne oštetim. Ako se pan još uvijek čvrsto drži u paleti ponavljam postupak grijanja sve dok ne procjenim da je sada mogući trenutak da pan mogu lakše izvaditi.
Ako radite s upaljačem tehnika vam je potpuno ista samo molim vas budite oprezni da se ne opečete.

5. Uzmem nožić i gurnem ga između pana i palete gdje se pan nalazi i laganim pokretima gore dore, lijevo desno pokušavam izvaditi pan, ali morate biti vrlo nježni da vam sjenilo slučajno ne pukne. Moram napomenuti da ćete možda naići na pan koji će jako teško se odvojiti od palete, dok će nekima biti dovoljno vrlo malo. Valjda ovisi o količini ljepila kojim je pan zaljepljen u paleti. Što se tiče vađenja sjenila iz mono ambalaže isti je proces kao kod palete, samo eto ovaj je prošao bez nekih većih poteškoća


6. ako je pan vruć poslužite se s pincetom da ga izvadite iz njegove ambalaže. Odložite ga na stol i pričekajte koju minuticu da se ohladi. Vaše sjenilo je gotovo, spremno za novu paletu.


7. na E bayu ili na našoj Pink Pandi, imate za kupiti ove naljepnice ,odnosno magnetizirane naljepnice koje se zalijepe ispod pana.


8. ako na ambalaži s koje skidam pan postoji naljepnica s nazivom nijanse ja je skinem i zaljepim na sam pan tako da uvijek mogu znati koja je nijansa u pitanju.



I naše sjenilo je depotirano😊😉


Kako vam se čini ova ideja stvaranje svoje z palete?
Jeste li kad depotirali koje sjenilo?

Pišite mi....

2 komentara :

  1. Super, nisam hahah, aali odlično izgleda kad omiljene ugledaš na jednom mjestu :) idee to tebi <3 :) nijanse su divne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne radim ni ja to često s paletama... Ali ova mono sjenila dosta često tako smjestim..hehhe
      Morphe paletu sam cijelu "razbila" jer mi je išla na živce jer je bila ogromna i samo mi zauzimala mjesta u ladici...stavila je u 2 z palete i super... Sad ih čak više koristim nego ranije...

      Izbriši