Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

nedjelja, 30. travnja 2017.

Basic kit za početnike & FOTD

Heloo,

Za ovaj post odlučila sam se za malo drugačiju temu, ali opet se držimo šminke, odnosno da vam prenesem par svojih savjeta što bih to trebale imati u svom početničkom makeup kitu ili svom neseseru za jedan rekla bih pristojan dnevni makeup look koji će vam omogućiti da izgledate svježije i lijepše.

Svi doživimo u svom životu neki period koji nam je težak, iz kojeg se pokušavamo uzdignuti na svakojeke načine. I kad se napokon probudimo iz noćne more i krenemo u novo poglavlje života sa željom da opet oživimo shvatimo da smo na samom početku i da u biti ništa nemamo ili ništa neznamo. I od kuda početi ??
Željne smo opet biti u trendu, opet se smijati, opet biti lijepe a da ne moramo satima stajati pred ogledalom. Svaka od nas bih trebala imati svoj neki osnovni makeup kit s kojim će uz što više prakse svoj izgled dovesti do savršenstva, pa makar i s minimal šminke na sebi. Ja vjerujem da se svaka žena puno bolje osjeća kad se bar malo našminka, jel tako ?

Pred neki dan javila mi se jedna draga djevojka koja je imala izrazito puno pitanja što i kako, i molila me da napišem par riječi o osnovnom makeup kitu, jer ni sama jadnica nezna od kuda bih počela.
Stoga sam se dala na razmišljanje i smislila post gdje ću vam predstaviti osnovni komad kozmetike koju bi trebale imati. Isto tako dala sam si truda pa sam napravila neki lagani dnevni look sa svim ovim proizvodima koje ću ovdje navesti. Namjerno sam htjela da to budu proizvodi jeftinijeg i cjenovnog ranga i svima nama pristupačnim.
Pa krenimo mi onda na proizvode i kratki opis kako ih koristiti a poslije na makeup look...

STARTER BASIC MAKEUP KIT ZA POČETNIKE

PROIZVODI ZA LICE

* puder MAYBELLINE FIT ME recenzija
* korektor BOURJOIS HEALTY MIX
* završni ili transparetni puder u prahu ili kamenu THE BALM SEXY MAMA

OSNOVNI PROIZVODI ZA LICE
MAYBELLINE FIT ME PUDER
BOURJOIS HEALTY MIX KOREKTOR
THE BALM SEXY MAMA

Prvo krećemo s proizvodima za lice koji su po mom mišljenju najvažniji jer smatram da ako je podloga dobra i ispravno izvedena da ste napravili pola posla.

Vrlo je važna njega lica, to mora biti svima jasno kao dan. Đaba ako ti stavljaš na sebe i najskuplju šminku kada ne vodiš računa na svoju kožu. Znači čišćenje, toniziranje i hidratacija. To su glavni čimbenici za dobru njegu. E kada smo to usvojile možemo krenuti na šminkanje.

Nisam odabrala nikakav primer jer mislim da je on nepotreban za svakodnevni makeup. Možda bih ga najviše preporučila ako imate jako izražene pore na licu, pa tek toliko da vam on popuni iste
.
Puder morate izabrati prema svom tipu kože i prema svom podtonu kože. Ja sad neću pisati o tome jer imate hrpu recenzija na internetu na tu temu, i ovaj post bi onda zaista bio predugačak.
Kad ste izabrale svoj odgovarajući puder nanesemo ga kako vama najviše odgovara. 
Ako želite četkicu onda vam preporučam kabuki kistove ravno rezanih dlačica. Ja ih nisam mnogo isprobala tako da nemam neki koji bih vam preporučila. 
Ili možete koristiti beauty spužvice odnosno b.blender koji isto dobro obavlja svoj posao.
A ako vam ništa od toga ne paše, stavljate puder s prstima, ali obavezno operite ruke prije stavljanja pudera na lice.

Poslije pudera nanosimo korektor i to bar dvije nijanse svijetliji od vašeg podtona da posvijetlimo određene dijelove na licu. Ja najviše posvijetljujem okooločno područje i nos. To mi je dovoljno na dnevnoj bazi jer ne volim da se podloga previše vidi na licu.

Svaki puder i korektor potrebno je setirati da nam što duže bude postojan pa sam tako napravite i vi.

Nakon toga nanosimo highlighter jer je on za mene a i za druge proizvod koji je neizbježan za postizanje zdravog i blistavog sjaja lica. Bez njega ništa nije isto. Nanosimo ga na vrhove jagodica, malo na čelo, dužinom nosa i iznad usana. Ja ponekad i pretjeram, ah što ću kad volim taj glow.

Da bih svom licu dodali malo boje i dimenzije najbolje je koristiti rumenilo i bronzer. Svoje jagodice trebamo istaknuti da bi bile što prirodnijeg izgleda. Nemojte pretjerivati s rumenilom, samo lagano kružnim pokretima nanijeti duž jagodica.

rumenilo FREEDOM BLUSH nijansa Banish
highlighter THE BALM MARY LOU


ČETKICE ZA LICE

* kist za nanos tekućeg pudera/ravno rezani kabuki SIGMA F80
* četkica za rumenilo MORPHE ( nema broj jer kupljen u setu )
* četkica za highlighter ZOEVA 105 Luxe highlighter

OSNOVNE ČETKICE ZA LICE
SIGMA F 80
MORPHE BRUSH BLUSH
ZOEVA 105 LUXE HIGHLIGHTER

 I s licem smo gotovi, prelazimo na oči;

PROIZVODI ZA OČI

ČETKICE ZA OČI

* četkica za nanošenje sjenila ZOEVA 234 LUXE SMOKY SHADER
* flafy četkica za nanos i blendanje sjenila u pregibu ZOEVA 228 CREASE
* četkica za nanos i blendanje sjenila u pregib SIGMA E25 BLENDING
* četkica za eyeliner SIGMA E06 WING EYELINER BRUSH

OSNOVNE ČETKICE ZA OČI
ZOEVA 234 LUXE SMOKY SHADER
ZOEVA 228 CREASE
SIGMA E25 BLENDING BRUSH
SIGMA E06 WING EYELINER

Četkice su jako važne za svaki look, i smatram da ako se želite šminkati svaki dan da si bar malo više uložite u dobre četkice jer će vam itekako olakšati posao.
Ja predlažem ove koje su na slici jer su zaista kvalitetne i savršeno obavljaju posao.

Za početnika je bitno da imaju ravnu mekanu četkicu s kojom će nanositi sjenilo, te bar dvije četkice za blendanje. Jedna koja je nešto više flafy, odnosno čupava, za blendanje rubova i druga za nanos i blendanje sjenila u pregibu.

Zadnja četkica koja vam je potrebna jest ona za precizni liner.
Na slici ispod imate par četkica koje sam vam dala za primjer kako bih one trebale izgledati, pa sad je na vama je da si izaberete onu najbolju. Bitno da je mala, čvrsta i precizna.

ČETKICE ZA EYELINER
SIGMA E06
SIGMA E75
SIGMA E38
RT IZ SETA

OSTALI PROIZVODI ZA OČI

* sjenilo / mala paletica CATRICE KAVIAR GAUCHE PALETA recenzija
* maskara LOREAL HIPPIE MEGA VOLUME
* olovka za vodenu liniju ESSENCE LONGLASTING EYE PENCIL nijansa Say Hi Light ( prljavo bijela nijansa )

OSNOVNI PROIZVODI ZA LICE
CATRICE KAVIAR GAUCHE PALETA
CATRICE COPPER PALETA recenzija

Jednu malu paleticu morate imati. Jedna koja će vam biti dovoljna za više raznih lookova.
Ono šta ja najviše naglašavam na očima je pregib oka. Za pregib oka najbolja je matt nijansa koja je dosta neutralna, odnosno svijetlo smeđa nijansa koja je ujedno i vaša prva nijansa u pregibu. Nešto tamniju, odnosno tamno smeđu nijansu stavim u vanjski dio oka da dodam malo dubine očiju.
Najsvjetliju nijansu stavim na pokretni dio kapka a onu koja je najsvjetlija stavim u unutarnji kut oka da mi pogled izgleda što više sviježije.

Na donju liniju kapka ali ne duž cijele linije već samo do pola, odnosno od sredine prema vanjskom djelu oka dodam samo malo najtamniju nijansu i dobro izblendam... Na vodenu liniju da mi se oko malo otvori dodajem olovku za oči u svijetlijoj nijansi, ili bijele boje ili rockasto bijela nijansa.

Dobra maskara je jako važna jer ona promjeni izgled svakog oka, nekako ga još više otvori.
Inače stavljam umjetne trepavice ali zbog potrebe posta ovaj put sam samo nanjela maskaru i dva tri sloja.

PROIZVODI ZA OBRVE

* olovka za obrve CATRICE BROW PENCIL ( neznam točan naziv olovke jer mi se izbrisao naziv)

OLOVKA ZA OBRVE

Obrve ili popunjavamo ili crtamo, sve ovisi o vama. Da sada ne opisujem način crtanja i popunjavanja obrva jer je ionako post nešto duži od planiranog, ostavljam link gdje sam radila tutorial o popunjavanju obrva, pa klik..

PROIZVODI ZA USNE

* ruž za usne ARDECO NIJANSA 38A
* olovka za usne AURA NIJANSA 33

PROIZVODI ZA USNE
ARDECOO RUŽ NIJANSA
AURA LIPLINER NIJANSA 33

Na početnoj, odnosno prvoj slici stavila sam drugi ruž i drugu olovku te se na kraju predomislila i odabrala nešto nježniju i prirodniju varijantu. Ovaj ruž sam već potrošila, doslovno vadim ostatke iz njega ali toliko mi je bio dobar da ću ga vjerovatno kupiti opet. Nije baš neke postojanosti, ali je toliko kremast i udoban na usnama da sam ga obožavala nositi. 

Jako je važno da prije nanosa ruža nanesete dobar balazam koji će hidratizirati vaše usne i dati će da svaki ruž na usnama izgleda besprijekorno. Olovkom orubimo usne te lagano ih popunimo zbog veće postojanosti i onda nanosimo ruž.

I to je to što se tiče proizvoda koji su potrebni u svakom početničkom kitu jedne šminkerice, jedne žene/cure koja želi držati do sebe.

Sada slijedi malo slikica mene i looka kojeg sam uspjela napraviti sa ovim proizvodima, izuzev obrva koje sam radila s drugim proizvodom iz razloga što mi ova olovka ne odgovara i jer nije odgovarajuća nijansa za moje obrve.






Ja se nadam da sam bar nekome pomogla u izboru svog početničkog kita za šminkanje a isto tako i u šminkanju najjednostavnijeg makeup looka.
Kako vam se svidio post ?

Broj komentara: 6 :

  1. Super je :) najosnovije i najbolje, ja još samo tuš stavim, nekada da a nekad i ne. Sve je tako lijepo napisano i objašnjeno, zbiiilja si se potrudila :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe..hvala ti...
      Još je ispao malo predug,al kad kreneš pisati ne staješ..hehhe...kisss

      Izbriši
  2. Super post draga....slažem se da bi svaka cura/zena trebala imati bar osnovno za šminkanje.Ne mora svaki dan nanositi kilu šminke ali bar malo ucini cudo 😍😘😘😘😘😘😘

    OdgovoriIzbriši
  3. Super post.
    Svida mi se kako si sve dobro objasnila i napisala.. :)

    OdgovoriIzbriši