Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

nedjelja, 12. veljače 2017.

JESSUP BRUSH_20-DIJELNI SET KISTOVA_RECENZIJA

Hello..

Ovaj put sam imala sponatnu kupnju četkica.  Iako mi četkice stvarno ne trebaju ja sam ovaj put pokleknula na cijenu..hehh.. Kao i inače.. Xd 
Naša blogerica Sura Dancer je objavila kako je kupila Jessup kistove na Pink pandi po akcijskoj cijeni od 149 kn za set od 20 kom.
Pa hajde da ih isprobam da vidim dali vrijede.
Jesu li mi se svidjeli i jesu mi kao i zoevini koje imam (KLIK NA ZOEVA RECENZIJU KISTOVA ZA OČI) ili su totalni promašaj saznajte u nastavku posta.
Sa Jessup kistovima već sam se susrela ranije kupivši ih preko E baya. Bome ne sjećam se cijene al znam da su bili jeftini.
Posjedujem set za lice kojeg dan danas koristim. Ne sve četkice, već par njih.
Zadovoljna sam s njima, ni ne mogu očekivati više za tu cijenu  Jedina mana im je što se jako sporo suše. Skoro pa im treba dobra dva dana, a to meni baš i ne odgovara jer nemam na tisuće istih kistova za određenu primjenu. Što se tiče opadanja dlaka to stvarno nisam primjetila. 
Ajmo mi pričati o ovome setu jer vjerojatno vas to najviše i zanima.

JESSUP BRUSH




JESSUP BRUSH


Četkice za lice 
Opis ; Četkice su upakirane u prozirnu foliju, nešto kao vrećica te su zaštićene s debljim zaštitnim papirom. Svaka četkica je imala svoju "kapicu".  Pod " kapicom" podrazumijevam onu prozirnu foliju koju dobijete kad kupite četkicu, nešto kao zaštita.  Ja to uvijek čuvam jer nikad se nezna dali će mi ikada više zatrebati.
Četkice dolaze u nekoj čudnoj boji i meni dosta neprivlačnoj al ajde nije to toliko bitno. Boja je onako bež smeđa dok su drške u zlaćanoj boji. Dlake četkica su sve jako mekane. Na donjem djelu dlaka je bijela boja dok vrh dlake je bež smeđe nijanse.

JESSUP BRUSH
FACE BRUSH

U ovom setu dobije se samo 5 četkica za lice a to su;

103 - DEFINED BUFFER
Veliki koso rezani kabuki kist. Ja ga najviše koristim za definiranje kontura.. Lijepo kupi proizvod i ostavlja lijepi finish na licu.
Odlična četkica koju svakodnevno koristim i u koju sam zaljubljena 
* veliki plus

122 - PETIT STIPPLING
Kabuki kist ili tiga ravno rezani kist.
Iskreno nisam baš previše eksperimentirala s njim jer mi se ovako na oko čini da neće biti dobar.  Razlog tome je što je dosta mali za razliku od kista kojeg imam u kolekciji ( sigma F80).  Osim što je nekako mali dlačice su mu previše savitljive i dlačice nisu onako zbijene jedna uz drugu već nekako prazne/ rijetke stoga neznam baš kako bi blendao puder. 
Samo jednom sam ga probala i nije mi se svidio, odmah sam prekinula apliciranje s njime i nastavila s blenderom.  Treba mu još dati priliku, al kažem jako sam skeptična prema njemu 
* minus

109 - LUXE FACE PAINT
Ravno rezani kist za savršeno precizne konture. Ili na obrazima ili konture nosa.
Kremaste konture nisam isprobala nanositi s njim, iskreno mislim da ne bih funkcioniralo jer dlačice nisu zbijene jedna uz drugu i jako su mekane. Odlično radi svoj posao s proizvodima u prahu ili kamenu .Big like 
* plus

110 - FACE SHAPE
Manji kist koji nam služi za blendanje i aplikaciju kontura. Dosta je maleni što mu je mana jer da je mrvicu veći puno bolje bi legao ispod jagodične kosti. Ali da se s njime jako lijepo nanjeti konture. Nije jedan od kistova koji mi je ostao ne iskorišten. 

105 - LUXE HIGHLIGHT
* ovo je četkica koja je izuzetno mekana( u biti sve su jako mekane, pa se ne želim stalno ponavljati) i koju ja koristim za fiksiranje pudera okooločnog područja. 
Slobodno mogu reći da je zamjenila moju 105 Luxe highlighter Zoeva četkicu koja je nešto deblja,odnosno ima više dlaka. Nešto je mekša nego Zoeva ali svoj posao obavlja odlično a to je ono najbitnije, zar ne.
* plus


JESSUP BRUSH
L- 122 PETIT STIPPLING
R - 103 DEFINED BUFFER 


JESSUP BRUSH
L - 110 FACE SHAPE
109 - LUXE FACE PAINT
R - 105 LUXE HIGHLIGHT 

Za oči
Kad sam ih prvi put ugledala jako su me podsjetila na Zoevin set za oči koje posjedujem. Imam onaj klasik set od Zoeve. Mogu slobodno reći da je Jessup dupe za Zoevu. 
U nastavku posta objašnjavam svaku pojedinu četkicu te ih uspoređujem sa Zoevinim. 
Dali sam uspjela iskoristiti sve četkice otkriti će te samo ako pročitate post do kraja..hahah


JESSUP BRUSH
EYES BRUSH

237 DETAIL SHADER
* malena četkica za sitne radnje. Meni osobno je ona jako draga i dosta često je upotrebljavam, najviše kada ne nosim eyliner pa na gornji dio kapka uz sam rub trepavica s njom nanosim crno sjenilo. Dovoljno je malena i precizna . Osim te namjena s njom znam nanositi uz sam rub donjeg djela oka neko tamnije sjenilo onako uz vanski kut oka za bolji efekt.
Zoevina  237 Detail shader četkica je za jednu malu mrvicu šira i kraća što uopće nema razlike u apliciranje sjenila između njih dvije.
* veliki plus za ovu četkicu

312 - DETAIL LINER
* je totalni promašaj za obrve ili eyliner. Nažalost ova četkica za tu namjenu nije jer je predebela i previše mekana što mi omogućuje lošu kontrolu nad iscrtavanjem obrva ili eylinera. Ja sam nju iskoristila za dodavanje sjenila uz sam rub gornjih trepki i to kada ne nosim liner ili za definiranje donje linije oka.
* minus za ovu četkicu

317 - WING LINER 

* isto kao i prethodna ne može se iskoristiti za liner jer je predebela. Nema tu preciznost. Nju nikako ne koristim. 
U ovom slučaju Zoevina četkica 317 je puno bolja. Bar se s njom može raditi.  Meni je i Zoevina neupotrebljiva jer imam od Sigme koja je punoo bolja. A radi se o EO6 četkici. Čekirajte ju svakako.
* minus za ovu četkicu 

322 - BROW LINER

* četkica za obrve koju ja jednostavno ne volim. Ne volim ni takvu Zoevinu jer ne mogu s takvom iscrtati obrvu. Sto puta mi je bolja Sigma E 75 koja je tanka i čvrsta. Već preko godinu dana to je moja must have četkica. 
Ovoj četkici nisam našla primjenu.
* minus za ovu četkicu 



JESSUP BRUSH
237 DETAIL SHADER
312 DETAIL LINER
317 WING LINER
322 BROW LINER


142 - CONCEALER BUFFER
* četkica namjenjena za nanošenje korektora koja je po mom mišljenju nešto previše mekana. Stoga ne blenda dobro korektor.  U ovom slučaju 142 Zoeva Buffer četkica je upotrebljivija te odlično obavlja nanošenje i blendanje korektora. 
* minus za ovu četkicu 


230 - LUXE PENCIL 

* četkica koju koristim za nanošenje sjenila u unutarnjem djelu oka, odnosno suznom kanalu,za highlight nijansu. Dovoljno mekana i nježna. Mrvicu je duža od Zoeva pencil četkice ali isto obavlja svoj posao.
Za druge primjene je nisam koristila, ali vjerojatno dobro radi i kod cut creasa ili kod nanosa sjenila na donjoj liniji oka.
* plus za ovu četkicu 

223 - PETIT EYE BLENDER
Ovo je postala moja must have četkica. 
Četkica je nešto tvrđa ali opet nježna i ravno rezana. Nešto kao pencil četkica al na vrhu je ravno rezana.
Ja ju koristim za nanos i blendanje sjenila na donjoj liniji oka. 
Ovakvu četkicu nemam u setu od Zoeve.
* plus za ovu četkicu 

JESSUP BRUSH
142 CONCEALER BRUSH
230 LUXE PENCIL
223 PETIT EYE BLENDER

226 - SMUDGER
Četkica za razmazivanje sjenila ili olovke.
Ja je koristim na donjoj liniji oka i poprilično sam zadovoljna.  Nije gruba i dobro razmazuje.
Voljela bih da je mrvicu deblja da obuhvati već područje kad razmazujem npr.gel liner.
Nešto je duža od Zoeva 226 Smudger četkice što joj omogućuje manje preciznosti kod razmazivanja. Bez obzira na to i dalje dobro obavlja svoj posao.
* plus za ovu četkicu

234 - LUXE SMOKY SHADER

primjena ove četkice je razmazivanje sjenila ili kremastog sjenila na donjoj liniji oka a može i na gornjem dijelu kapka.  Čak se može koristiti za nanos sjenila 
Nešto je mekša i duža, ali tanja od Zoevine ali bez obzira jako dobro radi.
*Tako da joj dajem veliki plus.

233 - CREAM SHADER
* ova četkica je namjenjena za nanošenje kremastih tekstura na kapke. Jako dobro pokupi i nanosi proizvod. Poprilično sam zadovoljna. Zoeva set nema ovakvu četkicu tako da nema usporedbe.
* plus za ovu četkicu 



JESSUP BRUSH
226 SMUDGER
234 LUXE SMOKY SHADER
233 CREAM SHADER


222 - LUXE ALL OVER SHADER
Inače ne upotrebljavam ovakve četkice jer neznam točno za što bih je upotrijebila. Nešto veća četkica za oči ili za blendanje ili nanos sjenila.  Ja sam nju isprobala za konturiranje nosa i bila mi je ok. Ali pošto ne konturiram nos na dnevnoj bazi četkica za sada samo stoji i čeka bolje dane. Heheh

221 - LUXE SOFT CREASE 

Velika flafy četkica za blendanje koja je izuzetno mekana te je rezana ravno. Njome nanosim prvu tranzicijsku nijansu.  Nije mi zamjenila Zoeva flafy četkicu iz razloga što je Zoevina više flafy što naravno više odgovara pogotovo za nanos prve nijanse. Big like 
* veliki plus za ovu četkicu 

228 - LUXE CREASE 

Četkica isto za blendanje ali malo drugačija od prethodne 221 jer joj vrh ide više u špic.
Izuzetno mekana za definiranje pregiba.
Jako je volim i često koristim. 
* veliki plus za ovu četkicu 

231 - LUXE PETIT CREASE 

Četkica za preciznije nanošenje sjenila u vanjski kut oka.  Jako mekana i imate kontrolu nad njom. Razlika između nje i Zoeva 231 Petit crease jest da nam je Zoeva nešto kraća i čvršća, što omogućuje bolju preciznost.
* plus za ovu četkicu 

227 - LUXE SOFT DEFINER

Četkica za blendanje. Više za definiranje pregiba. Nije onako jako flafy već je nešto tanja. Dovoljno tanka da savršeno ulazi u pregib. Može se koristiti i za blendanje donje linije oka. Jako me podjeća na Sigma E 25 Blending Brush.
* veliki plus za ovu četkicu 


JESSUP BRUSH

JESSUP BRUSH
RAZLIKE DVIJU JESSUP BLENDING ČETKICE
L - 228 LUXE CREASE
R - 221 LUXE SOFT CREASE 

I došli smo do kraja ovog posta.  Nadam se da sam vam uspjela dočarati razlike između skupljih i jeftinijih kistova.

KONAČNI ZAKLJUČAK

U svakom slučaju Jessup kistovi od mene imaju veliki plus i nema potrebe da itko od vas kupuje trostruko pa i više skuplje kistove. Jedino ako se bavite šminkanjem ili patite za markom ili jednostavno samo želite probati Zoevu, onda slobodno navalite.
Mogli ste primjetiti da sam dosta često spominjala kako su četkice pre pre mekane.
Nekada ta mekoća nije baš dobra jer zbog te mekoće ta četkica dobro ne radi. Hoću reći da nije sve u mekoći kistova.
Koliko ih ja samo imam puno ajmo reći "grubljih" ali te grublje blendaju sjenilo kao iz šale. Puno je bolja kontrola nad četkicom, tako da se naravno puno lakše radi s takvom četkicom
Dlačice mi nisu ispadale a već sam 5 puta pa i više oprala kistove, drška se još ne klima i još uvijek izgledaju kao nove.
Big like za Jessup kistove.

Sad sam se nečega sjetila.  Hehe
Mojih par kiksova. Kad sam dobila kistove, na svojim društvenim mrežama kistove sam nazvala Jusuph kistovi.. Heheh...
Uopće nisam išla za tim da sam krivo napisala ime..heheh...a još sam se čudila kako mi neće tagirati brend.. Hahah
Uglavnom znaju se desiti tako mali kiksevi koji za mene i nisu toliko bitni jer ipak sam tek početnica i nikad nisam učila engleski jezik. Bitno je da se mi razumijemo, zar ne.  Tako da nemojte mi zamjeriti na pogreškama.

Budite mi pametni,  lijepi i uvijek nasmijani.
Pišite mi u komentare dali vam se svidio ovaj post i neki prijedlog za buduće teme.

Kissss

Broj komentara: 9 :

  1. I u naslovu si napisala Jusuph 😜

    Nego, i ja sam narucila Jessup kistove, s eBaya. Sad su na snizenju oko 21$. Set od 20 kom. Ne znam jel su bas isti kao tvoji ima koji drukciji kist.. vidjet cu kad dođu.
    Jedva cekam :)
    Al uzet cu si i set od 8,10 ili 15 kom jos. Ne sad odmah, ali hocu 😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HAHAHAH...jebote Jusuph...hahahah
      Hvala ti na ispravku...
      uzmi slobodno još jer su kistovi stvarno dobri. Znam da ćeš biti zadovoljna..

      Izbriši
    2. Imam ja vec neke kistove s eBaya, 5$ 10 kom. I jako su slični Jessup kisovima tj kao da su njihove kopije. Njima sam jako zadovoljna a mogu misliti kako bih tek s pravima bila..
      Uzet hocu, u to ne sumnjam..
      Al vec sam ovaj mjesec odradila svoju eBay narudžbu i mir xD
      Od sljedece place opet.
      Ne pretjerujem i ne gomilam proizvode. Moram biti praktična 😭
      Tesko mi pada, ali racionalnost na prvom mjestu. Sta je je.

      Izbriši
  2. Super su ti fotke a četkice izgledaju odlično, imaju toliko kolekcija da ne znam koju bih pre isprobala :D
    Taupe Candy

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga, trudim se al uvijek želim bolje...
      Baš imaju jako veliki izbor,mislim sa koji god da uzmeš da nećeš pogriješiti...za rezervu su odlične.

      Izbriši
  3. Ni meni iskreno nisu ovi kistovi nešto estetsko lijepi, ali slažem se da je bitnije rade li svoj posao. Također mi se ne sviđa kada su premekani, pogotovo ako nanosim proizvode koji su ful pigmentirani, pa se to nikako neda izblendat. Ja sam naručila onaj crni Jessup set od 15 kistova za 70 kn i za tu cijenu su predobri! Doduše mi se čini da su drugačiji od ovih jer nisu toliko mekani i među njima su neki od mojih omiljenih kistova općenito. Nedavno sam odlučila da više neću kupovati setove jer kistova imam poprilično (ipak nikada dosta hehe) već samo one koji mi se posebno sviđaju i mislim da bi mi trebali. Bolje investicija u jedan dobar kist nego više prosječnih koje na kraju ne koristim. :)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako.. Bolje jedan pravi nego 10 loših....prava ljubiteljica šminke zna koliko je važan dobar alat,zar ne...Iskreno ja opet se vraćam svojoj Zoevi.. Tako puno kistova,raznih brenodva a moja ruka opet ide na njih...
      Razmišljam već neko vrijeme o setu za lice(mislim na Zoevu) a nikako da dođu na red,uvijek nešto drugo u planu.. Mislim da imam previše kistova jer pola njih ni ne koristim.... Dobro je imati rezervu i po par istih kistova al opet nekako umjereno jer ako imaš previše sigurno ih više od pola ne koristiš.
      Ovi nisu bili skupi,pa hajde da probam i eto zadovoljna za tu cijenu.

      Izbriši
  4. Cetkica nikad dosta, tako da ce ti se ova kupovina i isplatiti <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako...bitno je da su iskoristive, da rade svoj posao

      Izbriši