Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

petak, 27. siječnja 2017.

MAKE UP _ INVENTURA 1#

Hello, 💙💙💙💙


Odlučila sam se za jednu malu makeup inventuru, koju bar 2 puta godišnje popišem u svoju bilježnicu, ali nikad nisam pisala post o tome.  Na ideju da bih mogla napisati make up inventuru došla sam nakon što sam vidjela objavu na FB stranici kod blogokolegice A Little Makeup Obsessed kako nam se i ona sprema za popis svoje kozmetike..I tako je meni proradio kliker da bih i ja mogla o tome pisati.😉
Ovisnik sam o šopingiranju šminke, mrvicu više preferiram dekorativu ali ni preparativa mi nije daleko. Dosta osjetljivu kožu imam, uvijek problem prištića ako koristim kremicu koja mi ne odgovara pa se nekako uvijek držim provjerenog. Volim novo isprobati al čim vidim da polako kreće kaos stopiram uporabu i opet se vraćam svojoj staroj rutini.
Uglavnom sam htjela reći da stalno nešto kupujem, tako da se dosta toga nađe u mojoj kolekciji.  Nešto zavolim odmah a nešto mi ne paše pa ili prodam ili proslijedim dalje. Ja ne kupujem torbice,čak slabo kupujem robu, pa ni cipele al zato je kozmetika  moja ljubav..💙
Koliko god toga se riješim opet mi se čini da imam too much proizvoda za koje mislim da nikad neću ni potrošit..hahah.😉.. Al nema veze, bitno da ja nju imam i koliko god mogu da uživam u njoj, jer to je ono što me usrećuje..💚😊.  Dosta blebetanja o šopingu krenimo mi na moju malu inventuru dekorativne kozmetike..
Kozmetika koju ne koristim odnosno onu koju imam u prodaji (Klik na Blog Sale) nije ubrojena u inventuru. 

MAKEUP INVENTURA
MAKEUP PARADISE


ČETKICE ZA LICE - 21 kom
Par četkica (8 kom) koristim svakodnevno i bez njih ne mogu. Izdvajam Bdellium četkicu za bronzer broj 990,  Real Techniques četkicu za završni puder,Powder brush, Sigma F80 za tekući puder te moje omiljene Morphe četkice za lice. Kad kupim novi set jako mi je teško prilagoditi se na novi osjećaj u ruci i na licu. Baš mi treba neko vrijeme da se naviknem. Većinom im dam drugu šansu pa mi se na kraju svide. Jedno vrijeme sam stala za kupovanjem četkica al vrag mi nedaje mira te sam pala na akciju Jussup kistova koja je nedavno bila na Pink Pandi. Još su u fazi testiranja , čim završim kreće usporedba s Zoeviniom kistovima i mala recenzija .

ČETKICE ZA OČI / BLENDANJE - 22 kom
Ovo su četkice bez kojih ne mogu, različitog oblika za sve vrste blendanja.
Moja must have četkica je od Zoeve 227, Luxe Soft Definer za završno blendanje i Zoevina 224 Luxe Defined Crease za dodavanje i blendanje sjenila u vanjskom djelu oka..  Sve ostale su mi nešto manje važne ali i dalje jako važne da se razumijemo. 😂

OSTALE ČETKICE - 42 kom
Pod ostale četkice ulazi četkica za eyliner, izdvajam Sigma E 06 koja je najbolja četkica za precizno izvlačenje winga. Ne mogu je dovoljno nahvaliti koliko je dobra. Najdraža četkica za obrve koji ne dam nikome mi je Sigma E75. Dovoljno čvrsta i tanka za savršeno definiranje obrva.

BLENDERI - 3 kom OBIČNA / 2 MALA
Koristim samo orginal blender i oni su mi najbolji i zato ih volim imati u rezervi.  Neznam kako kod vas al meni jedan blender traje malo više od 6mj. Onda bude sav na rupice i pogodan je samo za smeće.  Ova dva mala blendera nikako ne koristim, iskreno nisam ih ni probala. To su kupljeni fejkovi misleći da su orginali.
Kako prepoznati razliku između fake i orginala saznajte klik na recenziju...Fejk kozmetiku nikako ne želim koristiti zbog više razloga.


MOJE ČETKICE - inventura
beautyworldbysiki

KOREKTORI 7 + 3 kom CAMUFLAGE 
Do nedavno sam tražila svoj omiljeni korektor koji će zadovoljiti moje potrebe.  Nemam podočnjaka, tako da nemam veliku potrebu osim da posvjetljuje i hidratizira okooločno područje.
Za to mi je odličan teško dostupan Urban Decay NAKED SKIN i naš novi Bourjois Healty Mix koji još uvijek testiram, i za sada je dobio čistu peticu.
Svaki korektor koristim za nešto. Hehhe.. Moram ih potrošiti, zar ne.
Nyx - ove obe concealer palete ( klik na recenziju ) sam jako voljela ali sam malo stala s korištenjem jer sam pronašla nešto još bolje. Tako to ide, zar ne

KOREKTORI

PRIMER - 6 kom
Previše primera na jednom mjestu. Ali polako ih trošim. Svaki dan drugi i sa svima sam zadovoljna. Mirna sam neko vrijeme al bar znam da ću ih sigurno potrošiti.

TEKUĆI PUDER 8 kom
Par pudera imam u svojoj nijansi i sve ih često koristim.  Kako sam koji dan raspoložena i ovisi kakvu podlogu želim, od ful coverage do natural podloge.
Jedan je Mur bijele boje za miješanje ostalih pudera kad idem šminkati druge.
Ovi ostali su različitog podtona i nijanse za šminkanje ostalih.

PRIMER


MINERALNI PUDER - 2 kom
Njega imam u rezervi jer je bio na akciji koji sam naravno iskoristila.
Radi se o min.puderu na bazi aloe vere brenda Sonya kojeg najviše volim koristiti po ljeti.


MINERALNI PUDER SONYA

BB KREMA - 1 kom
Nuxe BB krema je do sada najbolja koju sam probala.  Jako dobro pokrije nepravilnosti kao puder srednjeg prekrivanja. Ostale koje sam probala ( Nivea, Garnier, clinuque, Evelin, Bourjois)  nisu me oduševile.


TRANSPARENTNI PUDERI - 5 kom
Ovo su proizvodi koje svakodnevno koristim i uvijek je dobro da imam koji viška. Chanel Universale libre mi je pri kraju, šmrc, šmrc ali skupit ću novce za njega i opet ga kupiti..


TRANSPARENTNI PUDERI

BRONZER - 3 kom
Uspjela sam se riješiti bronzera koji su mi manje dragi. Obožavam Holla bronzer i već sam mu dotakla dno ali imam zalihu tako da ne žalostim se još.  Teško ga je nabaviti pa me to malo zabrinjava kad ostanem bez. Možda opet budem imala sreće kupiti ga od neke cure po jeftinijoj cijeni isto kao i ova dva koja imam.

COUNTUR PROIZVODI - KAT PALETA 1 kom
Jedna jedina i najbolja. Samo to imam za reći. Sve koje sam imala dala sam.

RUMENILO - 8 kom
U jednom trenu imala sam ludilo za kupnjom rumenila pa sam malo i pretjerala..hahah...
Smanjila se kolekcija i sad je ostalo par njih koje najviše koristim.

RUMENILA

HIGHLIGHTER - 5 kom
Highlightera nikad dosta. Njih stvarno volim. I volim ih svakodnevno mjenjati. Kod toga nema pretjerivanja.. Svakako bih voljela još koji u kolekciji..
Totalni fanatic.. Heheh

TEKUĆI HIGHLIGHTER - 2 kom
Probala sam i ne odgovaraju mi. Glupo mi ih je imati kad opet preko tekućeg moram stavljati ovaj u kamenu ili prahu jer po mom ukusu nije mi dovoljan taj glow što oni daju. Tako da ne volim ne potrebno stvarati zalihu


HIGHLIGHTERI

PIGMENTI - 10 kom
Ah,šta ću volim glow, volim da je nešto pop,extra. Pigmente obožavam i svakako ne stajem na ovoj brojci.

GLITTERI - 12 kom
Iako ne volim obične glittere odnosno one u prahu zbog ogromnog nereda po licu, zato volim one pressred (kao sjenila).
Malo sam bila kreativna, malo istražila na googlu i napravila si svoje pressed glittere. Sad imam jednu malu paleticu na koju sam izuzetno ponosna.
Nedavno sam pisala recept i sam način izrade pa škicnite na taj post klik

POJEDNIČNO SJENILO - 5 kom
Ne preferiram uno ili duo ili više sjenila, odnosno male paletice.
Tako da ih ne želim u svojoj kolekciji.
Draže mi je kupiti praznu Z paletu te je popunjavati svojim najdražim nijansama.
A to su naravno Geek sjenila. Pisala sam o njima pa klik na link
MAKEUP GEEK KOLEKCIJA 1 PART
A uskoro slijedi i 3 dio.

SJENILO U OLOVCI - 2 KOM
One mi više koriste kao baze. Inače ako stavim samo njih a ispod primer svejedno mi se stvore one crtice na kapku koje ne volimo.

PALETE - 6 kom
Od svih paleta najviše volim svoje Z palete popunjene većinom Mug sjenilima.
Trenutno sam počela puniti svoju veliku 3 paletu. Obožavam ih.
Modern Renaissance paleta je isto nešto što svakom šminkoljupcu preporučam jer je kvaliteta sjenila nešto brutalno a da ne govorim o nijansama.


PALETE

PRIMER ZA KAPKE - 2 + 2 kom (kremasto sjenilo)
Nakon velike potrage napokon sam pronašla ono što mi odgovara. Imam spuštene i još k tome masne kapke tako da moram naći odgovarajući primer koji će spriječiti preslikavanje i izblijeđivanje sjenila ili eylinera. Vjerujte mi, ne funkcionira svaki.
Ova dva kremasta sjenila često koristim.
Nabla je pun pogodak, a Maybelline color tatto nosim kad imam one dane minimal makeupa na sebi.

PRIMERI
KREMASTA SJENILA

EYLINER - 1 kom CAKE / 2 kom GEL / 2 kom U OLOVCI / 3 kom U BOJI
Cake lineri su mi odlični jer su jako postojani i 100 godina traju, nikad ga potrošit. Eylinere u olovci ne volim al to sam tek shvatila kad sam isprobala  gel i cake liner.
Volim mjenjati nijanse, više linera u boji, da malo ubijem rutinu crnog linera.
Osim linera u boji volim preko crnog linera staviti gliter pomiješan sa Sealerom. Stvarno predivno izgleda na očima.
Linere u gelu najviše volim. Kada imate Duraline klik na recenziju  tekućina za pomoć pri razvodnjavanju gela onda slobodno možete biti bez brige da će vam se gel posušiti. Svakoj šminkerici preporučam da ga ima u svojoj kolekciji.


EYLINERI

OLOVKE ZA OČI - 19 kom
Njih jako malo kotistim, a imam ih previše. 😂...čudno..
Neke su stare nekoliko godina što pod hitno moram baciti. Ne koristim ih već samo stoje.
Bijela i bež olovka su jedine koje često koristim.  Ja još nisam pronašla olovku koja će na mom waterlinu stajati više od pola sata. Zato baš i ne preferiram olovke za tu namjenu

MASKARE - 7 kom
Svaka akcija je moja kupnja. Hahah, pametno, zar ne.
Čuvam ih neotvorene dok jednu ne potrošim.
Sad sam bar mirna neko vrijeme.

PROIZVODI ZA OBRVE - 3 kom
Već skoro pa dvije godine, u biti otkad sam ju probala ne odvajam se od hvaljene i meni najdraže Anastasie Beverlly Hills. Iskreno ni ne kupujem ništa drugo jer sam doslovno zaljubljena u njene proizvode za obrve. Probala sam sve njene proizvode i najviše mi se svidio Powder duo iz razloga što obrve čini prirodnijima. Pomade još uvijek imam i sad ga trenutno koristim jer ga želim potrošiti dok se nije posušio.

TREPAVICE - 10 kom
Zadnjih možda 6 mjeseci ja sam počela furatti trepke. Najviše mi odgovaraju Ardelove jer ih ni ne osjećam na očima.  One imaju onaj dio gdje se stavi ljepilo jako tankim i fleksibilnim te omogućuju da ih lako apliciram i kroz dana uopće ih ne osjetim na očima.
Od viška glava ne boli..hahah..Bar što se tiče trepki.


TREPAVICE

MATT RUŽ - 20 kom
Matt ruževi su moja opsesija.💙
Isto kao refili, isto kao i highlighteri...hehhe😂
Nikad dosta i sve ih volim.

MATT LIPSTICK

OBIČNI RUŽ - 22 kom
Imam ih više nego omiljene matt ruževe..😂😆😲
Prije nego što sam isprobala matt koristila sam obične ruževe
Kad sam otkrila " ameriku" ovi ruževi samo stoje...hehe...Trajnost matt ruževa me fascinira.

SJAJILO - 1 kom
Ne, ne i ne...ne volim ih...😂
Nikako ih ne volim.  Ne volim taj osjećaj na usnama i točka. Ni ne trudim ih se zavoljeti..

OLOVKE ZA USTA - 33 kom
Kao i matt ruževi opsjednuta sam i olovkama. Kad god idem u šoping uvijek kupim par nijansi. One se brzo troše pa uvijek volim imati zalihe a i puno različitih nijansi..


OLOVKE ZA USNE

I to je to. Mislim da nije strašno.. Dosta se toga troši i to je ono najbitnije. 
Osim što se svakodnevno šminkam, isprobavam raznu kozmetiku,  ponekad šminkam i druge. Zato je potrebno da imam sce što trebam za ostala lica i različite podtonove kože. 
Kakvo će stanje biti za polas godine, vidjet ćemo..Svakako ako vam se svidi ovaj post pisati ću opet svoju inventuru.

Kako vam se čini?? 
Jesam li pretjerala??

Broj komentara: 12 :

  1. Ma nisi pretjerala. Meni je ovo bilo divota gledat. Zavidim ti :P
    Sve je wow,ali moram priznat da sam najviše zastala na ruzevima. Njih obozavam. Jaao,blago tebi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ono, pokušavam što više smanjiti kolekciju na one najvažnije proizvode...Al nekad mi je teško odvojiti se od nekog proizvoda.. Heheeh...
      Hvala ti

      Izbriši
  2. Kolekcija ti je odlična!! Ja nemam ni jedno sjajilo, jer sam jedino koje sam imala potrošila!! Sad čekam da izađe novi Essence asortiman jer mi je jedna linija sjajila zapela za oko.
    Rumenila imam puno jer ih obožavam.. nekih 15-tak komada.. ruževa 50-tak, palete sam neki dan malo gledala i bacila sam dvije mini palete jer ih uopće nisam koristila. Iz jedne sam depotirala samo jedno prekrasno sjenilo i pokušati ću ga potrošiti do kraja godine u PAN projektu koji spremam..
    Raspisala sam se :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heheh, jedno vrijeme sam i ja ko luda skupljala rumenila, doslovno sam srezala na pola taj dio kolekcije.. Jbg,sve to ima rok trajanja i na to moramo paziti.. Bolje da ode nekom drugom u ruke tko će ga više mazit i pazit,zar ne..
      Kad želim nešto novo onda pokušam prodati nešto što najmanje koristim i tako skupim novce za novo i riješim se viška.hahaha
      Taj post o proizvodima koje moram potrošit do kraja godine bi i ja trebala napraviti. Tako ću se bar prisilit da nešto potrošim.. Hehhe..
      I neka si se raspisala, zato smo tu,da trkeljamo o najvažnijoj sporednoj stvari...
      Ja sam pred neki dan cijelu Morphe paletu deportirala...Neke su nažalost pukle a neke sam uspjela deportirati u novu Z paletu..volim se tako igrati...Bolje mi je da imam jednu ali vrijednu, nego puno komada koja mi samo zauzima puno mjesta.
      Hvala ti, draga...pusa

      Izbriši
  3. Obožavam zaviriti u tuđe kozmetičke kolekcije i kutke. I ja redovito pravim kozmetičku inventuru u siječnju, ma znaš onu foru: novi počeci, nove odluke... Moja dekorativna kolekcija je zanemarivo mala (npr. imam samo jednu paletu), ali zabrinjava me preparativa. Imam 13 krema za lice, 7 seruma,tonika i micelarnih 9... da ne nabrajam ostatak. Zabrinuta sam zbog roka trajanja, kad da to sve potrošim a redom su sve kvalitetni preparati. Uh!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, a preparativa je lako kvarljiva.. Pazi s tim obavezno... Ja sam tu onako umjerena...ako kupim neku koja mi ne paše dam je mami ili frendici, ponekad prodam,al uvijek nekako imam par njih što koristim.tek kad potrošim ja kupim novo. kod šminke ne pazim baš strogo na rok trajanja, nije toliko opasno.
      Valjda svatko ima neki svoj fetiš..hehhe

      Izbriši
  4. Ma kolekcija ti je odlična, ništa pretjerano, ne brini :D Zanima me gdje točno kupuješ Sonya mineralni puder?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti..
      Sonyu inače kupujem u Forever Living firmi čiji sam član,pa možeš i preko mene kupovati..
      Inače da bih kupila njihove proizvode moraš preko nekoga koji je već učlanjen...
      Ja već oko godinu dana koristim njihove proizvode( preparativa) i ful sam zadovoljna... Lice se skroz očistilo od nepravilnosti..

      Izbriši
    2. Definitivno ću im još malo pogledati asortiman pa ti se javiti :D

      Izbriši
  5. Ja od svoje najave još uvijek nisam objavila tu inventuru no budem ovih dana :)
    Nisi nikako pretjerala, imaš svega u normalnim količinama, a moram komentirati i kako ti je baš lijepa kolekcija ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heheh. Još nisi oa hajde. Jedva čekam.. Takvi postovi su baš zanimljivi...hvala ti

      Izbriši