Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

utorak, 31. siječnja 2017.

HIGH END VS DRUGSTORE COSMETICS

Hello dragi moji, 💙💙💙💙


Danas je na redu jedan po meni odličan post za kojeg mi je ideju dala ME MAKEUP VICTIM. Ona je bila moja inspiracija da vam napišem par riječi, odnosno da usporedim drogerijsku i high end kozmetiku koju ja posjedujem. Svakako škicnite na njen post koji je napravila za 10. (KLIK na njen post.)😏
Našla sam se u ovoj temi jer volim kupovati kozmetiku koja je nama nedostupna i sve što kupujem je većinom onnline, a isto tako kupujem i našu drogerijsku šminku. Volim ja svašta probati to već svi znamo😄. Nedavno sam napravila post o svojoj kolekciji koji je bio jedan od najčitanijih postova pa ako vas zanima KLIK. Tu ste mogli vidjeti da imam svašta. Od naših drogerijskih Catrice, Essence, Maybelline, Nyx, Loreal itd pa sve do Abh, Nars, Chanel, Armani, Becca, Mug itd.
Pisati ću o dva dosta slična proizvoda drogerijskoj odnosno jeftinog i high end, skupog ranga te ih usporediti i naravno izabrati onoga kojeg vam više preporučam bez obzira na cijenu.
Na kraju ćemo vidjeti tko je pobjedio, kome sam više naklonjena,... Zanima li vas? svakako nastavite čitati. Pa krenimo;




ČETKICE
Od četkica sam uzela Zoevu koju najviše volim i Jessup kistove koji pariraju Zoevi. Toliko imaju sličnosti da je razlika u cijeni smiješna. Uskoro recenzija Jessup kistova. 

ZOEVA VS JESSUP BRUSH

Svi znate da volim Zoevu i da su njene četkice za lice moja tiha patnja, ali uvijek me sprečava u kupnji visoka poštarina. Same četkice su skuplje + još poštarina...ajme meni, glava me zaboli od tolike cifre.
Od nedavno je Zoeva dostupna na Beauty bayu (KLIK) odnosno već je dugo tamo u prodaji ali tek nedavno mi iz Hrvatske možemo slobodno naručiti sve što imaju od spomenutog brenda. jupiiii
Posjedujem set za oči od Zoeve koji sam kupila od jedne vizažistice koje su bile kao nove. Već godinu dana skoro svakodnevno ih koristim i vjerujte mi da sam se toliko navikla na njih da teško ih netko može zamjeniti. Jessup kistovi su pristupačnije cijene i možete ih kupiti na PINK PANDI. Što se tiče sam kvalitete kistova vrlo dobar je omjer cijene i kvalitete. Neću vam previše otkrivati svoje dojmove uspoređujući Zoevu i Jessup kistove već ćete se morati još malo strpiti.
Uglavnom dobri su, i ako niste pri novcima preporučam vam Jessup kistove.
ZOEVA 105 LUXE HIGHLIGHT BRUSH VS
JESSUP BRUSH



Essence kist dugo je u mojoj kolekciji i u početku sam ga dosta koristila. Kist je pristupačne cijene i poprilično dobro obavlja svoj posao. Ja sam ga koristila za konturiranje a ponekad za rumenilo.
Što se tiče Bdellium kistova ( KLIK NA RECENZIJU DVAJU BDELLIUM KISTOVA) s njima u početku sam imala rat jer su mi bili preveliki i dlačice su im nešto grublje nego na što sam navikla. Nakon mjesec dana stajanja i čekanja da mu se smilujem, uzimam ga ponovo na testiranje i polako se zaljubljujem u njega. Sada je ona moja must have četkica za bronzer. Zaboravila sam reći da je dostupan na  PINK PANDI po cijeni oko 100-njak kunica. Svakako bacite oko na njih.
ESSENCE ANGLED BRUSH
BDELLIUM 990 BRUSH

KOREKTOR 

MAYBELLINE FIT ME VS URBAN DECAY NAKED SKIN
Iskreno vrlo su male razlike ova dva korektora. Oba imaju srednje do jače prekrivanje i vrlo su slične teksture. Jedina prednost koju ima Naked skin je da se niti malo ne uvlači u fine linije oko očiju niti isušuje to područje, dok Fitt me korektor ima taj efekt. Nažalost,😩 jer je prekrivnje fenomenalno.

MAYBELLINE FITT ME
URBAN DECAY NAKED SKIN

PRIMER

MAX FAKTOR SMOOTH MIRACLE  VS NARS OIL FREE PRIMER
Oba primera zaista volim i vrlo su slična ne po teksturi već po tome što oba zaglađuju teksturu kože te popunjavaju fine linije na licu. Podloga puno bolje sjeda, te izgleda puno lijepše.
Iako im je cijena jako različita rade isti posao. Za jednu mrvicu Laura Mercier primer mi je bolji jer ne osjetim toliko taj silikon koji je u Max faktor primeru itekako primjetan. Ako vam ne smeta taj čudan silkonski osjećaj zaglađenosti onda svakako bacite oko na ovaj drogerijaski primer.

LAURA MERCIER FOUNDATION PRIMER
MAX FACTOR SMOOTH MIRACLE PRIMER

L'OREAL LUMI MAGIQUE VS ILLAMASQUA RADIANCE VEIL PRIMER
Oba dva primera meni, mom tipu kože,  ne odgovaraju jer imam masnu T zonu i nakon par sati sijam kao disko kugla. Illamasqua primer je nešto kao highlighter i primer zajedno.  Lice vam ima savršeni glow. Stvarno izgleda lijepo i svakako ga preporučujem osobama s normalnom kožom. Može se miješati s puderom za poseban sjaj na licu, što izgleda jako lijepo i prirodno. Ovo je tester size a full veličina ovoga primera je poprilično skupa, i to mu je jedina mana. Iako Radiance veil ima jači efekt sjaja Lumi Magique ne zaostaje puno iza njega. Nešto je suptilniji što ja znam iskoristiti stavivši ga samo na obraze jer taj dio lica mi je normalni.
ILLAMAMQUE RADIANCE VEIL PRIMER
L'OREAL LUMI MAGIQUE BASE

TEKUĆI PUDER 

GIVENCHY TEINT COUTURE BALM VS MAYBELLINE SUPER STAY PUDER
Oba dva pudera jako volim i iskreno neznam koji mi je bolji. Super stay sam potrošila ali sjećam se da sam bila zadovoljna s njime. Ima srednje do jače prekrivanje i na licu je neprimjetan. Postojanost mu je nekih 7 sati (jedno radno vrijeme). Cijena mu nije visoka za razliku od Givenchy pudera. Givenchy puder mislim da ima za kupiti u Mulleru dok Super stay ima u svakoj drogeriji. Svoj primjerak Givenchy pudera sam kupila po jeftinijoj cijeni od jedne cure i nisam ga toliko zavoljela da bih ga kupila opet. Nemojte krivo shvatiti, on je zaista odličan, prirodan na licu, prekrivanje srednje, postojanost odlična ali to sve dobijem i kod Super stay pudera tako da ovaj put dajem glas za drogerijski proizvod samo zbog velike razlike u cijeni.

GIVENCHY TEINT COUTURE BALM FUNDATION
MAYBELLINE SUPER STAY PUDER


PUDER U KAMENU 

MAC FIX PLUS VS THE BALM SEXY MAMA
U ovoj kategoriji definitivno pobjeđuje Sexy Mama. Odličan puder od kojeg lice ne izgleda cakey ni brašnjavo, dok Fix plus ima isti učinak ali cijena mu je duplo veća.  Uopće se ne isplti kupiti ga.
 I ovaj put drogerijski proizvod pobjeđuje.

MAC STUDIO FIX PUDER
THE BALM SEXY MAMA

FIKSATOR 

GERARD COSMETICS SLAY ALL DAY VS MAKEUP REVOLUTION SETTING SPRAY
Nažalost oba dva su potrošena i nemam ambalaže za oba proizvoda već stavljam sliku od prijašnjih recenzija Gerard fiksatora. MUR fiksator nije radio apsolutno ništa samo mi unakazio kožu s litrom alkohola u sastavu. A Slay all day je radio čuda. Hladio, fiksirao i mirisao na lavandu KLIK NA RECENZIJU A taj miris lavande me ubijao heheeh. Miris lavande pratio bi me danima. Hvala bogu da imaju više izbora mirisa jer ovaj nikako ne preporučam.  Udavit će vas. Uskoro naručujem novi saly all day fiksator al ovaj pit drugi miris jer mi se lavanda zgadila...hahahah

GERARD COSMETICS SLAY ALL DAY FIKSATOR


HIGHLITER 

MAC SOFT & GENTLE VS THE BALM MARY LOU
Kad bi birala koga bi izabrala...hm.. Teško pitanje.  Oba su mi vrh i oba ko budala koristim.  Svaki je poseban na svoj način.
Ni s jednim ne možete pogriješiti.

THE BALM MARY LOU MANIZER HIGHLIGHTER
MAC SOFT & GENTLE HIGHLIGHTER

BRONZER 

BENEFIT HOOLA VS MAYBELLINE MASTER SCULPT
Hoola je bronzer za sve tipove kože, odnosno podtonove. Nije ni hladan a ni previše topao, baš neka sredina, neutralan. Nešto je više topliji od Bahamame koji sam proslijedila blogokolegici. Master Sculpt je puno hladnija nijansa više prigodnija za konture. Ima predivan finish.  Oba su mi upotrebljivi. Tako da preporučujem jedan i drugi.

BENEFIT HOOLA BRONZER
MAYBELINE MASTER SCLUPT

RUMENILO 

BECCA ILLUMING BLUSH VS PYHSICIANS FORMULA POWDER BLUSH
Iskreno neznam kojeg bi odvojila kao svog favorita, I jedan i drugi su mi odlični. Becca je jače pigmetirana tako da se s njom mora biti jako oprezan, lako se može pretjerati, tekstura je svilenkasta i finish je suptilan glow. Dok je Powder blush puno manje pigmetiran i zato je s njim lakše raditi jer se pomalo nadograđuje do željenog inteziteta. Kad bi gledala kvalitetu po teksturi i pigmetaciji defintino bih Becca odnjela pobjedu. Ali to nam u ovom slučaju i nije toliko važno jer oba izgledaju divno na licu.

PYHSICIANS FORMULA POWDER BLUSH
BECCA ILLUMING BLUSH

PALETE

MAKEUP GEEK REFILI VS CATRICE KAVIAR GOUCHE
Nemam ni jednu drogerijsku paletu osim ove Catrice quatro paletice pa sam morala nju staviti u ovu kategoriju. Neznam šta reći na Catrice paletu a da ne budem pregruba. Da sam je platila više sad bi si pucala u glavu. Znam samo da više nikad ne kupujem njihova sjenila. Nikad više. Mug sjenila su idealno rješenje.  Nisu skupa, možete ih uzeti na Beauty bay-u i možete si napraviti svoju paletu sa najdražim sjenilima. Definitivno najbolja ideja jer će te tako biti sigurni da ćete koristiti sve nijanse jer ste ih sami birali.
Zaboravila sam vam uslikati palete. Sorry

MONO SJENILO

ANASTASIA BEVERLY HILLS VS MAKEUP FACTORY REFILI
Abh refili su nam jako teško dostupni, i ako ih već želite naručivati onnline morate platiti visoku poštarinu i još k tome paziti na iznos narudžbe da vas slučajno ne opali carina po đepu.
Uspjela sam nabaviti par njenih refila, ali sve su nijanse shimmeraste, ali bez obzira na to ja sam prezadovoljna kvalitetom sjenila, Nije tekstura kao u Modern. Ren. paleti (RECENZIJA PALETE) ,nema onako velikog trušenja i mrvicu su tvrđa nego oni u paleti. Jako bi voljela imati njene matt refile, moja tiha patnja. Velika sličnost u pigmetaciji a i u teksturi imaju Makeup Factory matt refili. Ja sam blenula kad sam ih prvi put swachala. Nikad bolja drofgerijska sjenila nisam isprobala. Cijena im je blizu 100 kn ali su panovi duplo veći od Mugovih koji imaju 1.8 gr. Svakako moram upotpuniti kolekciju prvim posjetom u Mulleru,  ali izbjegnite njihova shhimer sjenila ( mono sjenla) jer su jako loše pigmetacije i tvrda su.
ANASTASIA BEVERLY HILLS SHADE
MAKEUP FAKTORY SHADE
SWACH
ABH REFIL SHADE Topaz
MAKE UP FACTORY SHADE 63


TEKUĆI RUŽEVI

MILANI MATT LIPSTICK VS ANASTASIA BEVERLY HILLS LIPSTICK
Sasvim slučajno pronašla sam dupe za ABH nijnsu Soft Lilac. Milani nijansa Fling kao što vidite ispod na slici je vrlo slična nijansi Soft Lilac. Na usnam izgledaju skoro pa identično, dok na slici je mala razlika. Tekstura, pigmetiranost i trajnost ova dva ruža je skoro pa jednaka. Svakako vam preporučam Milani koji možete naručiti na našoj PINK PANDI, ali zabilježite se u mailing listu jer vrlo često su sve nijanse brzo rasprodane, bar one najpopularnije.

MILANI LIQUID LIPSTICK SHADE 26 FLING
ABH LIPSTICK SHADE SOFT LILAC


RUŽ 

MAC RUŽ VS THE BALM RUŽ
HAHAAH...Moram se nasmijati jer se ne sjećam kad sam zadnji put nosila običan ruž, bilo je to davnih dana. Sad su moja ljubav isušujući matt ruževi koji su me dobili sa svojom trajnošću. Nema one brige kako mi ruž izgleda na usnama i dali je uopće vidljiv, zato volim taj matt..hahha...
Mac ruževe baš ne volim, odnosno ne preferiram više. Imam dvije nijanse koje sam često furala . Bila sam zaljubljena u njih. I onda je došao zvizac i otkrio "ameriku".hahahah...matt ruževe..heheheh
Znam da su jako skupi i da ne vrijede toliko, dok The balm ruževi su nešto pristupačniji a isto su dobri i kvalitetni. Jedino što Mac ruževi imaju puno veći izbor nijansi.
I kod ove kategorije zaboravila sam slikati proizvode. Još jednom se ispričavam.



PIGMENTI

MAC VS NYX
Dok nisam probala Mac pigmente Nyx-ovi su mi bili jedini koje sam imala. Malu prednost dajem Mac pigmentima iz razloga što mi se uopće ne preslikaju na gornji dio kapka. Ako nemate spuštene kapke onda će vam Nyx biti odlična alternariva jer razlika u cijeni je ogromna. 
Nedavno sam pisala usporedbu ovih pigmenata te ako vas zanima razlika i moji dojmovi KLIK NA LINK.

NYX ULTRA PEARL MANIA
MAC PIGMENT

BEAUTY BLENDER 

ORGINAL VS FAKE
Nedavno sam saznala sasvim slučajno kupivši fake blender da uopće postoji fejk blender. Razlike blendera pisala sam u ovom POSTU. Moja iskrena preporuka bi bila da nikad ne koristite fejk kozmetiku pa ni Beauty blender. Radije kupite jeftiniju varijantu blendera tipa BIPA, RT, itd. nego neki fejk za kojeg nemate pojma od čega je napravljen i koji nije prošao nikakva testiranja. 

LIJEVO / ORGINAL BEAUTZY BLENDER
DESNO / FAKE BEAUTY BLENDER

PROIZVOD ZA OBRVE 

ANASTASIA BEVERLY HILLS POWDER DUO VS FREEDOM PRO BROW PALETA
Svi znate koliko volim sve proizvode od ABH i nema ni jednog brenda koji nju ruši sa trona, bar još nisam naišla. Freedom Brow Powder kit je puno jeftinija varijanta i iskreno nije daleko on Abh. Mrvicu je slabija pigmetacija i nijanse se truse. Neznam kakvi su Freedom refili za obrve ali vjerujem da nisu daleko od ovog kita. Postojanost ista kao u Abh. Ako niste pri novcima odlična alternativa. 

FREDDOM PRO HD BROW PALETE
ABH POWDER DUO

KREMASTO SJENILO 

NABLA CREME EYSHADOW VS MAYBELLINE COLOR TATTO
Nabla je jedan od dražih mi brendova pogotovo njihova sjenila. Trenutno testiram njihovo krem sjenilo koje će biti dupe za poznati Mac-ov  Paint pot. Ako želite njegovu recenziju slobodno mi recite pa se bacam na posao. Otkrit ću vam samo da sam jakooo zadovoljna kremastim sjenilom.
Color Tatto je isto sjenilo koje dosta dobro uspijeva da moje sjenilo ostane kroz dan na mjestu. 
Više ga nosim kad imam onaj dan No makeup. Nanesem color tatto, fiksiram ,stavim trepke i pičim gdje me noge nose.heheh

MAYBELLINE COLOR TATTO
NABLA CREME EYSHADOW

MASKARA 

ELIZABETH ARDEN VS MAYBELLINE SENSATIONAL
Do nedavno sam na svakoj akciji kupovala Sensational maskaru i napravila si malo zalihe. Ta maskara mi savršeno radi trepke kad je nova. Čim se malo posuši kao da se pretvori u drugi proizvod i sve što ne volim od jedne maskare on tada mi radi.
El.Arden maskara je maskara koju ću kupiti opet jer tako lijepo razdvoji trepke da izgleda kao da imate umjetne trepke. U dva sloja vaše su trepke gotove. Izdužene i predivno razdvojene.
Na prvo nanošenje ja sam se zaljubila u nju, nisam mogla vjeroati koji efekt umjetnih trepavica stvara.mmmm

ELIZABET ARDEN GRAND ENTRANCE MASKARA
MAYBELLINE SENSATIONAL MASKARA

TREPAVICE 

AREDELL TREPAVICE VS TREPAVICE S E BAY - a
Ardell trepke se mogu kupiti kod nas i ne bih ih baš svrstala u hig end kategoriju, ali nisam imala druge za slikanje pa sam se odlučila za malu usporedbu ovih dvaju trepavica. E bay trepavice gdje dobijete paket od 5 pari su vrlo kvalitetno napravljene za tako malo cijenu ( oko 7 kn ), ali mana im je što trepavice po paru ne izgledaju isto. Čudno, kad stavim jednu trepavicu te krenem stavljati drugu odmah nasuprot obe prve u pakovanju one na očima uopće ne izgledaju isto.  Jedna je veća ili više flaffy od druge, kao da imam dvije različite trepke. Heheh...
Zato sam odustala od kupnje ovakvog paketa. Zaljubila sam se u Ardell i Red cherry trepavice. Nosim ih sve dok se ne raspadnu dobrih mjesec dana, ne osjetim ih na očima niti malo, uopće nemam problema s njima, i zato ih jako volim. Mana cijena. Jedan par trepkim oko 40-tak kn. Previše, ali vrijede.
ARDELL LASHES DEMI WISPIES
E BAY LASHES
RED CHERRY LASHE




Došli smo do kraja još jednog posta. Nadam se da vas nisam umorila i da vam je bilo zanimljivo čitati.
Gledajući sada ove uspordbe drogerijske i high end kozmetike uočila sam da sam više na strani hig end šminke,odnosno šminke koja je nama nedostupna ali da nisam daleko od ljubavi prema drogerijskim proizvodima. Iako i u našim drogerijama ima dobre i kvalitetne kozmetike manje sam razočarana sa ovom koju kupujem onnline. Ja ne brijem na Dior, Chanell, odnosno ne brijem na marku, ne gledam to, meni je bitna kvaliteta proizvoda. A ono što ja tražim je lakoća aplikacije, postojanost i da izgleda što prirodnije,odnosno lijepo.
Sve to većinom nađem u nekim brendovima koji nažalost nisu dostupni kod nas. Nadam se da će se jednom  proširiti ovo naše siromašno tržište i da ću moći ući u trgovinu i uživo pogledati nijanse raznih sjenila i pudera..heheh...Sanjam...ali, Bože moj, nikad se ne zna.

Kako vam se čini ovaj post?

Broj komentara: 11 :

  1. Zanimljiv post. Ali poznajući tebe- znala sam koja ce ti se kategorija vise svidati tj da ce HE proizvodi pobijediti! 😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehhe...dobro me znaš onda.. Vidi se da čitaš i pratiš...hvala ti od srca.. Kiss
      Ja ti inače svu tu hig end kozmetiku kupim ovako od nekih cura,po duplo manjoj cijeni...
      Pogotovo ove jako skupe kao npr Chanel, Armani, MAC,Givenchy..
      Naručujem najviše online i to preko Beauty baya,a tamo najviše Mug i Abh...
      Evo baš sam danas opet ulovila puder Armani za 150 kn jednom korišten.. Nekako se snalazim. Heheh...do kada neznam.. Heheh

      Izbriši
  2. Jaoo, odličan post!! Baš si se dobro sjetila o tome pisati :) Ja nažalost ne koristim high end (ili hig...a jebemu, možd sam krivo zapamtila) kozmetiku jer mi je preskupaa, i to što kažeš - nedostupna. Možda bih samo malo kvalitetniji puder htjela isprobati od ovih koje trenutno koristim, inače sam zadovoljna i drogerijskom kozmetikom :) Lijepo si ti to sve opisala, idući put nam još malo više cijene napiši, da i mi koje nemamo tako što skupooo da se možemo diviti hehe :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sunce moje svu ovu kozmetiku što vidiš ovdje ja sam kupila po jeftinijoj cijeni jer je sva ta kozmetika bar malo korištena ali dobro očuvana...
      Npr.mac highlighter koji košta vjerujem oko 300 kn ja sam ga dobila za 100kn a cura ga je jedva dirala...i tako sve ovo što vidiš... Heheh
      Ja se samo pitam što ću ja kad sve ovo potrošim,hehh a sad navikla na ove divote.
      Kako ću si kupiti Armani puder koji košta 500 kn u trgovinama..ja radim,i mogu toliko možda izdvojiti za njega,al mene srce boli dati tolike pare...jer ako dam toliko više ništa drugo ne mogu uzeti..:(
      Nekad izdvojim novce al za nešto što če mi dugo trajati npr.kao paleta...
      Hig end puder je dobro imati ali ne da ga trošiš svaki dan. Ono,ima da ga čuvaš kao zlato. Heheh...

      Izbriši
    2. Ha ništa, morat ćeš se priviknut na drogerijsku kozmetiku hhh :) pa kad skupiš kupiš si opet. Ajde super zvuči, nisam još kupovala tako korišteno, malo ili nimalo, iako nije ni daleko od onoga kad kupiš nešto u dm-u npr pa vidiš da je netko gurao svoje prstiće već :D hahah ;)
      Pa da, za puder bih stvarno dala više novaca, ipak ide na cijelo lice, a dosta mi je problematično

      Izbriši
    3. I prije sam kupovala drogerijsku kozmetiku pa se možda i njoj vratim...
      Kad kupim nešto od nekog obavezno ga pošpricam alkoholom... Dezinfekcija...
      Inače nisam gadljiva i ne smeta mi korišteno...
      A kad kupujem u drog. ne volim kupiti nešto a da je netko to dirao više iz nekog principa...u drog. idem s namjerom da kupim nešto novo,netaknuto.. A ovo kad kupujem od nekoga već znam da je korištena i na to sam spremna...
      Jbg,drugačije ne mogu...

      Izbriši
    4. Istina da, ne volim kad vidim da turaju prste, tako sam se opekla par puta pa sad provjeravam prije nego kupim. A čuj, možd će doć bolji dani i veće plaće pa si priuštimo i same novu High end kozmetiku :D haha, tkoo zna :P ;)

      Izbriši
    5. Da to ke grozno i meni...trebali bi kao u Americi zaštitit svu kozmetiku u prozirnim ambalažama pa ne bih bilo dirkanja...

      Iz tvoj usta u Božje uši, za veće plaće. Hehehe

      Izbriši
  3. Uf, nemoj suditi Catrice sjenila po toj paleti, baš je bila loša pigmentacija, ja je uopće nisam ni kupila. Općenito sam skužila da su im palete lošije kvalitete, tako da se držim mono sjenila jer su fenomenalna.
    Make Up Factory mat sjenila su divota i planiram ih kupiti sveee <3
    I da, piše se high end, ne hig end ;) vidjela sam da si i prije tako pisala pa eto da te ispravim ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah hvala ti... Često me ispravljaju u engleskom... Nisam ga nikad učila pa neznam.. Hahah...
      Stvarno nisam nikad probala Catrice sjenila jer ne volim skupljati mono sjenila jer mi nekako to previše zauzima mjesta... U kolekciji ih imam jako malo...neznam..
      Hvala ti još jednom...kiss

      Izbriši
  4. odlican post alija samo drogerijsku kozmetiku mogu priustiti i to ne svu nego najvise esence ,i to mi je skoro 90 posto sminke od esence jer je napristupacnija za moj preskromni dzep a kvalitet nije los

    OdgovoriIzbriši