Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

četvrtak, 29. prosinca 2016.

SAVJET- KAKO DA VAŠA ŠMINKA BUDE POSTOJANA

Hello 💚💚💚💚💚

Dok se nisam počela baviti bloganjem i šminkanjem pojma nisam imala šta napraviti da moja šminka na mom licu izgleda postojana cijelu noć. 😓
Sad je baš idealno vrijeme da vam prenesem svoje iskustvo koje sam stekla u ove dvije godine.  Doček nove godine, svaka od nas želi zasjati i što manje se opterećivati oko šminke...zar ne??
Da li kupovati kvalitetnu šminku, dati brdo para za odličan makeup ili je dovoljno samo znanje, saznajte u nastavku posta.
Najiskrenije iz mog iskustva više preferiram hig end kozmetiku ili kozmetiku koja nije dostupna kod nas...Godinama sam kupovala po drogerijama i uvijek bi se našlo odličnih proizvoda, u biti i dan danas ih ima...Kod nas je problem što nam je dosta loše tržište, nema izbora zato posežem onnline šopingu. Uvijek mi je bilo bitno da mi šminka traje više od 8 sati. Naravno, moram je bar jednom prepraviti ili se izblotati ali ništa frustrirajuće. Mrzila sam staviti puder i nakon par sati ja sam na fleke ili se izbriše...eyliner se razmaže ili preslika...crna olovka na watherlinu odmah nestane...običan ruž pojedem za sat vremena... Ma katastrofa, tko to voli??...
Mojoj potragi nije bilo kraja sve dok nisam naišla na proizvode koji imaju veću postojanost.  Pošto sam tip cure koja se ama baš svaki dan šminka, nekad više nekad manje. Jako mi je bilo bitno da na poslu svih 8 sati izgledam pristojno.
Ako ste tip koji se često ne šminka isto vam preporučujem dobar i kvalitetan puder koji ćete koristiti samo za posebne prilike. Ono što vam želim reći jest da je bolje uložiti u dobar i kvalitetan puder s kojim ćete biti zadovoljni nego da se opterećujete dali je skliznuo s lica ili nije. Nažalost još nisam naišla na drogerijski puder koji me oborio s nogu. Revlon Colorstay je dugo bio moj Number 1.



Krenimo mi na našu temu, kako održati makeup što postojanijim;

1. Uvijek na staru godinu ujutro počupam sve dlačice na licu...neke čupam neke izbijeljujem..Obavezno počupam i sredim obrve.. I sve to prije šminke da se ne vide iritacije od čupanja.
2. Prije samog šminkanja vaše lice treba biti čisto... To je jako važna stavka. Em što će podloga bolje sjesti i vaše lice biti će vam zahvalno..Nakon čišćenja gelom ili miceralnom otopinom lice je potrebno hidratizirati, odnosno nanjeti kremu prema vašem stanju i tipu kože....
3. Dok se vaša krema upija u kožu preporučam vam da sredite obrve, odnosno popunite ih... Ja za izlaske koristim pomade jer su oni poznati kao vodootporni proizvodi za obrve a osim toga daju malo oštriji izgled obrva što i za izlazak želimo... Kad popunimo obrve trebalo bi ih fiksirati gelom za obrve koji će omogućiti da dlake ne strše na sve strane. Pošto je novogodišnja noć vaš makeup up biti će jači i pretpostavljam da će većina stavljati glittere ili pigmente ( klik na post o NXY I MAC PIGMENTIMA) jer svi želimo poseban glow.
Zašto to napominjem??  Moj savjet je krenuti od obrva pa oči i tek na kraju lice.
Raditi s glitterom i pigmentom je malo pipljivo i ponekad zamorno.jer se na kraju sjajite po cijelom licu.



4. Savjet za što veću postojanost sjenila i za.bolju podlogu istih preporučam vam bazu za kapke koju je najbolje nanositi prstima tapkajućim pokretima. Osoba koja ima masne kapke kao i ja obavezno mora staviti primer za kapke, dok ostali se mogu poslužiti i s malo korektora.
Bazu je potrebno filsirati neutralnim sjenilom isto tapkajućim pokretima.
I tek sada možete krenuti sa stvaranjem looka, vama na volju.  Sjednite i krenite. Nek ruka radi. Ja nikad nemam viziju već look dođe spontano. Malo po malo nadograđujem nijanse i stvaram zadovoljavajući look. Ako ćete raditi s glitterom obavezno poprskajte četkicu fiksatorom da se glitter bolje zaljepi. Baza za glitter vam može biti eyliner ili kremasto sjenilo ili čak ljepilo za trepavice. Meni su draži pressed glitteri ( RECENZIJA) jer su manje neuredni za aplikaciju. Prije nego što krenete stavljati glitter uzmite papirnatu maramicu ili zaštitu za padanje sjenila po licu kojeg možete kupiti na e bayu i prislonite ga na svoje lice, odnosno ispod očiju.  Tako ćete izbjeći padanje glittera po licu. Ako vam slučajno padne koja šljokica na lice možete ga odstraniti sejlotepom. Nemoj te direktno sejlotep stavljati na lice, već prvo na ruku, zaljepite odljepite.dva put i onda pokušajte skinuti popadali gliter. Ista stvar je i s pigmentom. On je manje neuredniji za aplikaciju. Nikako nemojte glitter ili pigment vući po oku nego postepeno dodavati tapkajućim pokretima sve do željenog intenziteta
Jedan dobar proizvod koji ja jako puno koristim je Sealer ( RECENZIJA),  tekućina za bolju postojanost.  Sealer pomješam sa gliterom ili pigmentom i nanesem na oči..stvarno ima odličnu postojanost... Od srca ga preporučam.


DIO MOJE KOLEKCIJE PIGMENTA I GLITTERA



4. Maskara i eyliner naravno vodootporani. Olovku u waterlinu obavezno filsirajre s sjenilom malom četkicom. Puno će biti postojaniji.



5. Ja prvo završim gornji dio oka te krenem stavljati  odgovarajući primer. Jedan primer na t zonu radi manje sjaja, dok drugog stavim na pore.  Nakon primera stavljam umjetne trepavice koji su postale moja  svakodnevnica.



5.  Nakon toga kreće puder. Opet naravno to mora biti odgovarajuća podloga za vaš tip kože. Ne preporučam da maskonošci stave puder za suhu kožu zbog dodatnog sjaja jer ćete nakon 3-4 sata izgledati kao disco kugla ali na onaj ružan način. Ako želite sjaja illuminatori ili highlighteri biti će dovoljni.
Puder treba biti postojan. Puder koji čuvate za posebne prilike.


6. I taj puder treba fiksirati, i naravno za to je potreban puder u kamenu ili transparentni u prahu. Kad nanesete puder krenite ispod nanositi korektor za prekrivanje podočnjaka u breskvastim nijansama, te dodajete korektor za posvjetljivanje.  Al nek sve bude umjereno i dobro izblenadno jer ne želimo dobiti cakey face. Ako imate prištiće ili ožiljke nanosite kamuflažu na njih te tek onda sve dobro fiksirate. Ako volite baking medodu slobodno se igrajte, ali biti će vam dovoljno jedan sloj pudera. T zona i područje ispod očiju neka budu vaša glavna okupacija jer ona su najkritičnija.


7. Kad je sve gotovo vašem licu je potrebno osvježenje i to najbolje se postiže dobrim fiksatorom. On drži makeup postojanim i sprečava da vaše lice izgleda brašnjavo. On spoji sve ove sastojke na licu u predivanu makeup podlogu.


8. Za jači highlighter preporučam nanošenje s mokrom četkicom ili preko tekućeg highlightera nanjeti još onaj u kamenu.  Ne zaboravite ramena i vrat. Nek vam se  i oni posebno sjaje.
9. Usne prije ruža obvezno trebaju piling. Ako ga nemate napravite ga kući kao i ja. Malo vitaminskog ulja kojeg možete kupiti u ljekarni ili maslinovo ulje, smeđi šećer i evo vam piling koji odlično radi.
Nakon pilinga nanosite balzam te onda vaš ruž.  Za još bolju postojanost preporučam olovku za usne u istoj nijansi preko cijelih usana. Sigurno ste mirne par sati  . I to je to...Vaš make up satima će biti postojan, to vam garantiram




ŠTO SVE PONJETI OD KOZMETIKE U SVOJOJ TORBICI ?

Malo pakovanje vlažnih maramica, štapici za uši (par komada)  slučajno ako vam se šminka na očima razmaže., ruž i olovka za usne,  papirnate maramice,  fiksator, kamuflaža za brzinske popravke na licu i blot papirići za blotanje.

Za mene su ovo osnovne stvari kojE su svakodnevno u mojoj torbi.
Nadam se da sam vam pomogla i svakako mi javite dali ste prošli ovaj moj test. Kod mene uspijeva..
Uživajte na dočeku a mi se opet čitamo iduće godine....
Sve najbolje vam želim 💙💙

Broj komentara: 13 :

  1. super <3 upravo to da, :) meni super drži, ne treba fiksator, nikad se ne ,,rascmakam,,. :D da samo štapiće za uši, ma i čačkalicu hahah <3 i žvakače naravno :P, prije ruža tanak sloj melema ili labella bezbojnog <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to je to...brdo štapića u torbici...heheheh...bez njih ne idem... ja sam uvijek imala problema s puderom i eylinerom...sad kad sam pronašla svoj must have, olakšalo mi život..heheh...hvala ti

      Izbriši
  2. Dobri savjeti!! I jako korisni!
    I naravno, citamo se i dalje 😉

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan i koristan post, neke stvari nisam znala, neke već i radim tako :) a ja prije ruža uvijek balzam stavljam, jaako jako tanak sloj, ružno mi je vidjeti na nekome da se ruž onako zgruda i osuši kao žedna zemlja hhah :) Imam ove godine dost nove i kvalitetnije šminkice pa se nadam da će makeup držati cijelu noć!! :) <3 Sretna Nova!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. šta je da je, ipak više preporučam kvalitetniju šminku za tako neke posebnije prilike. Ipak moramo biti lijepe cijelu noć...hvala ti

      Izbriši
    2. Ma i za svaki dan, pogotovo puder koji prekriva cijelo lice. Mislim da će nam i koža bit zahvalna za koju godinu na tome :)

      Izbriši
  4. Svaka časta za post....vjerujem da ce mnogima pomoci 😚😚😚😚

    OdgovoriIzbriši
  5. Joj ja već duže vrijeme želim kupiti neki he tekući puder, ali mi je muka izabrati nijansu na slijepo preko neta. I za drogerijske mi treba psihološka priprema jer mi je koma naći odgovarajuću. Ali dobar puder čini čuda po pitanju trajnosti makeupa. I dobra baza. Za lice obožavam Murad Oil Control mattifier, a za oči još tražim savršenu.
    Nego, daj mi reci, GC Slay All Day, jel valja šta? Želim ga kupiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemoj molim te dati brdo para i kupiti puder onnline.. To je veliki rizik... Jako,jako dobro moraš proučiti nijansu...uvijek je to ono najgore...ja znala masu puta pogriješiti...
      Imaš na blogu recenziju fiksatora...fiksator je odličan.. Radi svoj posao, ali ne preporučam ljubičastu bočicu odnosno miris lavande...odvratan miris koji me pratio cijeli dan..hehehh...
      Već sam ga potrošila i razmišljam o novom... Možda ću breskvu ovaj put...heheh

      Izbriši
    2. Ma znam, zato toliko i odgađam, no živim u malom gradu i tu ništa ne mogu kupiti, nejčešće i naručujem online. No vidjet ću još, moram svee dobro proučiti.

      Ma lavanda nije moj miris, planirala sam breskvu, to mi se čini fino, volim taj miris :)

      Izbriši
    3. Baš mi je jedna blogerica preporučila breskvu, tako da ću ja u idućoj narudžbi uzeti nju...ponestalo mi fiksatora

      Izbriši