Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

petak, 11. studenoga 2016.

ŠTO ME JE INSPIRIRALO NA BLOGANJE

Ciao dragi moji,

Ovaj post pišem radi sudjelovanja  na prvom Balkanskom Bloger Festu na koji sam se nedavno prijavila kao blogerica.
Nedavno se održao Diablog na kojem nažalost nisam mogla prisustovati iz privatnih, zdrastvenih problema tako da ću se okušati u ovom bloger festu. Zašto me to toliko zanima , razlog je vrlo jednostavan, jer želim se bolje upoznati s blogo svijetom i saznati što on sve nudi, te upoznati druge blogere na raznim okupljanjima.
Bloger fest okuplja sve blogere na Balkanu bez obzira na nacionalnost i vjeru, te omogućuje na raznim konferencijama druženje svih blogera.
Između 3 teme ja sam izabrala ovu temu, koja je u naslovu, jer mi se učinila najboljom da kroz ovaj post u par riječi upoznate mene kroz moje putovanje, odnosno ulazak u ovaj beauty svijet, pa tako i u bloganje.




Zašto sam započela svoje pisanje bloga?

Dosta često mi je ovo pitanje postavljeno i sada ću ga napokon opširnije odgovoriti. Svima onima koji su me to pitali ,evo, napokon mog odgovora....
Pred cca 4 godine dobila sam svoj prvi smartphone te sam dosta često svog vremena provodila na njemu. Pregledavala sam razne stranice i odjednom sam naišla na neku kinesku stranicu gdje je šminka bila jako, jako povoljna što me odmah privuklo. Ne znajući ništa o toj fake kozmetici ja sam kao manijak počela naručivati. Prvo sam otvorila svoj Pay pal račun, pa otišla u banku otvoriti devizni račun, internet bankarstvo da mogu pratiti sve uplate, i tako je krenulo. Malo po malo, nakon mjesec dana počela je sva ta kozmetika stizati na kućnu adresu. U početku sam bila presretna jer sam puno očekivala, a na kraju totalno razočarenje u naručene artikle. Jako nekvalitetna i loša šminka. Pola toga je završilo u smeću. U međuvremenu, sjećam se da sam jedan dan otvorila jednu vrlo zanimljivu stranicu gdje je jedna djevojka pisala o nekom beauty proizvodu. To je bila blogerica Sjajolika za koju ja tada naravno nikad prije nisam čula ( ona je jedna od mojih inspiracija ). Svidjelo mi se kako piše i od toga trenutka ja sam počela pratiti sve više i više blogerica, počela sam gledati strane youtuberice i svakodnevno sve više  upijati znanja o kozmetici i make up-u.
Onda je moja prijateljica htjela da ju našminkam i tako sam ja sva u strahu krenula da našminkam svoje prvo nepoznato lice. Odlično je ispalo za prvi puta. I tako sam shvatila da mi se sviđa malo urediti druge i da bih se mogla baviti šminkanjem. Otkad znam za sebe volim šminku ali nikada nisam znala toliko o njoj koliko znam sada. Internet je bio moja škola. Blogerice i Youtuberice su me naučile svemu što danas znam. Ja sam samouka vizažistica koja je tek u usponu. Uvijek sama sebi kažem, doći će i moje vrijeme. Uz puno truda i zalaganja mogu postići puno, pa i ako treba ostaviti kičmu samo da postignem svoj cilj, svoje zadovoljstvo.
Nakon tog lošeg iskustva s kineskom kozmetikom ja sam i dalje naručivala kozmetiku onnline ali preko drugih stranica.
I samo odjednom sinula mi je luda ideja "pa hajde kad već stalno kupujem i volim tu kozmetiku da i ja otvorim blog i pišem o tome." I tako sam krenula uz malu pomoć drugih blogerica. Dok jedan dan nisam poludila jer nisam ništa znala o bloger platformi, nazvala sam svoju virtualnu frendicu ( isto blogericu ) da dođe kod mene da mi pokaže osnove koje trebam znati. Od tada sve mi je lakše, ali još puno toga neznam i svakim danom sve više i više doznajem nove stvari i učim se.
Cilj mi je prenjeti svoje znanje i iskustvo ovdje na blog da me moji pratitelji redovito čitaju te da im se sviđa o onome što pišem. Jako mi je važno što moji pratitelji misle i žele jer ja sam tu zbog njih, ja rastem zbog njih.
Nema ljepše stvari na svijetu kada radiš ono što voliš. Bloganje i kozmetika jednako savršenstvo. Zadovoljna sam sa svojim početničkim radom. Dobila sam svoju prvu suradnju te ono što mi je najdraže u svemu ovom, jest da sam upoznala puno dragih osoba. Nekoliko njih su mi toliko drage da se i svakodnevno čujemo i dopisujemo. Žalimo se i pomažemo jedna drugoj. Ma nešto zaista neopisivo lijepo.
I tako ja, danas, nakon 9 mjeseci bloganja sjedim za kompjuterom pišući ovaj post koji će mi omogućiti sudjelovanje na prvom balkanskom bloger festu. Veselim se tome i veselim se upoznavanju novih ljudi te novim mogućim suradnjama s raznim brendovima.
Posjetom na Bloger fest stranicu ( Klik )možete glasati za vašu blogericu. Stoga vas molim da izdvojite minuticu vremena i date svoj glas za mene... tnx



Do idućeg čitanja šaljem veliki kisssss....xoxoxo

Broj komentara: 9 :