Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

KAKO POPUNJAVAM OBRVE TUTORIAL

Hello dragi moji,💖💖💖💖💖

Na zadnjem mom tutorialu kojeg sam nedavno pisala ovdje na blogu, mnogi od vas su bili zadovoljni te su izrazili želju da im napišem još takvih postova. Ako vas zanima post o eylineru na spuštenim kapcima KLIK NA LINK.
Ja sam do nedavno imala obrve kojima se nisam baš ponosila. Mislim da smo svi radili neke greškice, em u čupanju i u obliku em u nijansi samih obva. I naravno učimo iz svojih pogrešaka.
Kad smo već kod grešaka KLIK NA LINK gdje sam pisala o svojim beauty greškama koje sam radila..xd..svi ih imamo, zar ne
Uglavnom, zadnjih godinu i pol moje obrve su napokon došle na svoje, odnosno ja sam sada jako zadovoljna njima. Prvo sam ih pustila da narastu te sam ih nadopunjavala kako sam ja htjela i po tom obliku sam puštala dlačice da mi rastu. Jedno vrijeme sam furala crne obrve. Da nažalost, popunjavala ih crnim sjenilom, što je naravno ne preporučljivo.Imam dosta tamne obrve i svaki proizvod za obrve u našim drogerijama bi mi bio pretopao za moj podton. Neznam zašto većina brendova radi proizvode toplog podtona, obavezno moraju to promjeniti i uvesti više sivkastim ili hladno smeđih tamnijih nijansi.
Tako sam furala, te šugave crne obrve sve dok nisam naišla na jednu jedinu i najbolju Anastasia Beverly Hills. Da sad previše ne duljim, taj brend me očarao i toliko ga volim da sam sve njene proizvode za obrve isprobala. Najbolja.
U ovo tutorialu služit ću se proizvodima koje ja svakodnevno koristim i koji su za mene must have proizvodi. Naravno vi možete izabrati ono što vama najviše odgovara, bilo to olovka ,pomade ili sjenilo za obrve.

Svima je poznato da su obrve jedan od važnijih ukrasa na našem licu i da one pokazuju sve o nama.
Moj savjet mladim curama koje tek počinju s čupkanjem obrva da to obavezno odu odratiti kod stručne osobe jer one su za to osposobljene i samim time dobiti ćete najbolje rezultate.
Obrve bih se trebale ravnati po vašem obliku očiju te po vašem licu. Nijanse se određuju prema boji vaše kose, što znači da ako ste tamnija da vaše obrve moraju biti 2-3 nijanse svijetlije od vaše boje kose a,nikako crne.
Ako imate tamno smeđu ( skoro pa crnu kosu) i obrve su vam tamne kao i meni vama treba nijansa koja je hladnijeg podtona,a to bi bila tamno smeđa ili sivkasta nijansa.


Krenimo mi lagano na jedan kratki tutorial kako ja popunjavam obrve te da pokušam u par riječi napisati na koji način ja popunjavam obrve te vam otkriti koju tajnu.






SHEMA POPUNJAVANJA OBRVA
TRI GLAVNE TOČKE
1 POČETAK OBRVE
2 VRH (ARCH) OBRVE
3 ZAVRETAK OBRVE

1. PROIZVODI ZA POPUNJAVANJE OBRVA


 Važno je da uvijek kraj sebe imate proizvode koji vama najviše odgovaraju, vaša nijansa, vaš alat.

Proizvodi koji su vam potrebni za popunjavanje obrva;

ABH Powder Duo nijansa Ebony ( može ili olovka, ili pomade, što god vama više odgovara)
Sigma koso rezana četkica(N E 75 ) koja treba biti jako tanka i nešto čvršća
Korektor koji je nešto svijetliji od vaše nijanse pudera, i obavezno tekući
Spolie četkica koja nam služi za pročešljavanje obrva
Loreal Brow Artist gel koji je završni touch i služi nam da drži dlačice na svom mjestu




Ovo su moje obrve prije popunjavanja. Kao što vidite imam s prednje strane dosta dlačica ali imam i nekoliko praznina koje je potrebno popuniti.
Svaki dan na dvije obrve izgubim po 10-15 min, sve ovisi kako mi taj dan ruka radi. Nekad je ruka nespretna pa sve samo brljam, a nekad je ruka savršena mi drugarica i radi sve kao po špagi.
Moje obrve nisu jednake,jedna je drugačija od druge, ali to je normalno. Jer kažu da one nisu blizanci već dvije sestre, sigurno ste već to čula kod neke blogerice, jel da?

2. ISCRTAVANJE OBRVE PO OBLIKU






* prvo što napravim je da sa spolie četkicom dobro pročešljam svoje obrve.
* nakon što ih počešljam prema gore započinjem s svijetlijom nijansom popunjavati obrve i to na samom početku, dok ostatak obrve popunjavam s tamnijom nijansom
* prvo iscrtam svoj oblik, znači povlačim crtu dole, zatim pročešljamm obrve prema gore te povlačim crtu gore pazeći na luk obrve i sam završetak
* kao što vidite na slici gore meni dlačice ne rastu na tom djelu gdje se nalazi luk, već ga ja sa sjenilom sama iscrtam te tako napravim luk koji meni najviše odgovara a opet ne izlazim previše iz svoje zone ( držim se svog prirodnog oblika obrva )


2. POPUNJAVANJE OBRVA



* nakon što sam iscrtala željeni oblik, svoje obrve moram popuniti
* uzimam najtamnije sjenilo i popunjavam cijelu obrvu pomažući si s spolie četkicom
* spolie četkicom razmičem dlake gore dole te popunjavam praznine


3. BLENDANJE NIJANSE POMOĆU SPOLIE ČETKICE



* nakon što završim popunjavanje sjenilom, krećem na blendanje
* blendanje znači da sjenilo učinimo blažim, odnosno da nam ne ostanu one grube linije kad smo iscrtavali obrvu
* bitno je da sve izjednačimo i nekako ublažimo
* ako slučajno malo izbrišemo sjenilo dok blendamo obrvu lako se može naknadno nadograditi sve do željnog izgleda
...heh to vam zna izgledati ovako; blendaj, popunjavaj, opet blendaj, pa malo obrišem, pa opet blendam, na drugom mjestu obrišem te opet popunjavam...to su oni loši dani


4.BRISANJE GREŠKICA POMOĆU KOREKTORA




* moja mentorica je mene naučila da je korektor gumica
* tako da nam korektor dobro dođe da popravimo i još lijepše oblikujemo naše obrve
* korektor neka bude tekući koji se lakše blenda te da je svijetliji od vašeg pudera bar 2-3 nijanse
* plosnatom četkicom koja je dovoljno precizna izoštravamo liniju obrva,(za mene je ovo jako bitna stavka jer nam tada obrve izgledaju puno bolje te urednije )





* nakon što smo nanjeli korektor i izoštrili naše obrve taj korektor trebamo malo izblendati, te nakon toga setirati
* najbolje je koristiti ili bijelo sjenilo ili bež, kako vama više odgovara
* ja osobno ne preferiram shimer jer imam spuštene kapke, tako da koristim matt sjenila




* ovako sve izgleda kad smo sve ove korake obavili, još samo završni touch i finish


5. ZAVRŠNI TOUCH, STAVLAJNE GELA ZA OBRVE




* nekad nam dlačice strše na sve strane, nekada su neposlušne
* zato ja koristim brow gel koji nam omogućava da nam se obrve zaljepe i kroz dan ostanu na mjestu cijeli dan


ZAVRŠNI IZGLED OBRVA



Trenutno sam zadovoljna svojim obrvama. Nakon svega šta sam isprobala ja sam napokon zadovoljna. Pronašla sam svoje must have proizvode koji su ispunili sva moja očekivanja.
Osobe koje nemaju tako puno dlačica njima savjetujem popunjavanje obrva s pomade gelom ili s dobrom olovkom, iako mi se pomade čini boljom opcijom jer je vodootporna.


RAZLIKA IZMEĐU POPUNJENE I NE POPUNJENE OBRVE




FreeImages


Došli smo do kraja ovog tutoriala kako ja popunjavam obrve. Trenutno je moje stanje ovakvo i za sada mi se tako sviđa. Obrve nisu jako oštre te izgledaju prirodnije. Dosta često znam promjeniti debljinu obrva, ali oblik mi uvijek ostaje isti. Osim toga često mjenjam proizvode za obrve. Koristim pomade ili olovke na odvrtanje, te sada trenutno powder duo. Sve sam isprobala i nekako se najviše našla s powder duo proizvodom.
Kako se vama sviđa?
Koji bi tutorial još čitali? što vas zanima?

Broj komentara: 18 :

  1. Odličan tutorial!
    Obrve ti izgledaju super :) izgledaju baš prirodno.
    Ja bez popunjenih obrva ne mrdam iz kuće :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti...vjeruj mi i da sam ja takva...svaki dan i kad ne idem na posao obrve moram sredit...to je normalna rutina kod mene.

      Izbriši
  2. Odličan tutorial, jednostavno i konkretno. Imaš lepe obrve i izgledaju zaista prirodno.

    http://mirjanasite.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlično,sve objašnjeno i jednostavno za pratiti😘😘😘

    OdgovoriIzbriši
  4. Sve je to lijepo i krasno al ja svejedno opet ne znam. Ne ide nikako.
    Uzela sam si za početak Essemce olovku za obrve da vidim kako ce ici uzela sam crnu jer su i moje obrve dosta tamne.
    Al ne. Crna boja mi je pretamna a znam da mi smeđa ne bi odgovarala. Probat cu kupiti neki set za popunjavanje obrva koji uz sebe ima kist ili cetkicu..
    A da ti napravis neki post o kistovima za obrve? Koji kupiti, na sto obratiti pažnju? Ili tako nesto slično?
    Jer evo ja sam se konacno odlucila na popunjavanje obrva. To je meni veliki korak i stvar. Mozda ce to nekome zvucati smijesno ali tako je.
    Nemam pojma ali želim nauciti.
    Kada vidim ovu tvoju sliku i razliku među popunjenom i "normalnom" obrvom.. wow..
    Eto. I ja zelim takve obrve. 😉
    Vec sam rekla da cu si ico uplatiti neki tecaj sminkanja( za svoje osobe potrebe) pa da konacno naučim ono sto mi nikako ne ide ma koliko god se ja trudila i pokusavala...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti onda trebaš smeđe nijanse al hladnog podtona...ja sam uzela Freedom set za obrve gdje ima puno različitih nijansi (uskoro recenzija) koje bi ti vjerojatno odgovarale jer se mogu miješati..ali četkica iz seta nije upotrebljiva jer je debela...Ona mora biti čvrsta i tanka..od Freedoma (pink panda) imaju isto Duo Powder nijansa ebony koja nije skupa...a dugo će ti trajati. .znam da od Essenca ima dobra koso rezana četkica za eyliner ili obrve.... Nisam je probala ali sam čula da je dobra...Ardeco ima dobre olovke za obrve,više izbora sivih nijansi...Ardeco ima u Mulleru i Dougalsu za kupiti.
      Ja sam bila na tečaju samostalnog šminkanja(šminkeraj)ali nema ništa od toga ako ti sama ne vježbaš...djabe svi tečajevi ako nisi uporna u vježbanju... Iskreno meni taj tečaj nije puno pomogao, saznala sam smo koju nijansu imam od Mac pudera...heheh
      Ja ću se potruditi za post o četkicama.

      Izbriši
    2. Godinama sam imala kaos obrve... Nekako sam se s vremenom naučila kako i na koji način ih popunit...vježba, vježba vježba..
      Ako kući imaš neko smeđe tamnije sjenilo hladnog podtona možete ti poslužiti za obrve...
      Po svom obliku obrva iscrtaj svoju obrvu...po par puta isprobaj dok ne nađeš oblik koji će ti najviše odgovarati...samo je popuniš,dobro izblendaš da nema grubih crta...i onda s korektorom još prepravljaš

      Izbriši
    3. Hvala ti na savjetima. Svakako cu ih primijeniti.
      A prvom prilikom kada budem isla u Muller, vidjet cu ponudu za obrve. I kupiti si od Essence-a kist. Vidjela sam da ima al mi dosad nije trebao.

      Izbriši
  5. Super su ti obrve. I meni je abh pomada top! Otkad ju imam nisam ni probala bilo sto drugo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti...
      Pomada mi je bila najbolja dok nisam probala ove druge Abh proizvode...odlični su Brow wiz samo što se dosta brzo potroši i Duo Powder koji mi je najdraži jer mi daje najprirodnije obrve...sad trenutno tako furam

      Izbriši
  6. Super obrve! :D

    Baš odličan post.

    Možemo se zapratiti?

    Ja dolazim iz Slovenije :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlicno ! Ja imam bas guste crne obrve i samo koristim crnu mat sjenu ona mi najbolje odgovara- sve ostalo cista nula.

    Charming Coco

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj nemoj crno...preoštro izgleda... I ja sam je jedno vrijeme nosila i kad sam probala sivu ili hladno smeđu nijansu vidjela sam u biti koliko sam pogriješila... Probaj i ti, vidjet ćeš veliku razliku a isto će biti dobro, vjeruj mi...
      Hvala ti, pusa

      Izbriši