Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

subota, 15. listopada 2016.

BEAUTY GREŠKE KOJE SAM RADILA

Ciao dragi moji, 

Osim što pišem recenzije proizvoda koje sam kupila i za koje ste vi pitali da vam prenesem svoje dojmove, odlučila sam se nešto drugačiji post jer smatram da je ovo vrlo važna tema za svakog tko se ili počinje tek šminkati ili je totalni zaljubljenik u kozmetiku kao i ja. Nekoliko savjeta kako da ne napravite greške koje sam ja svjesno ili nesvjesno radila.
Ja vjerujem da je većina nas bar jednu pogrešku, koju sam ja ovdje navela, napravila, baš iz tog početničkog neznanja.. 
U moje vrijeme (kad sam imala 17-18g) nije bilo baš toliko blogova niti videa, tako puno savjeta kako se usavršiti u šminkanju. Zato smatram da ste vi mlade cure sretnice i da možete puno toga pomoću interneta naučiti.


Već kao 15-inja počela sam lagano sa šminkom, ali nije me toliko privlačila kao sada jer nisam imala pojma o njoj.  Tko je ikad čuo za blendanje, highlighter, primer, fiksator ...konture "ma šta je pobogu to sad"..to mi je bilo posve nepoznato. S vremenom sam svašta eksperimentirala i puno naučila prateći razne blogove. I sama sam se odlučila na bloganje jer sam zavoljela šminkanje. Potpuno drugačiji svijet od onoga na što sam navikla. I još dan danas otkrivam puno novih stvari.
Radila sam puno "početničkih greška"  o kojima vam danas pišem, pa u nastavku saznajte koje su to greške koje Molim Vas nemoj te ponoviti.

GREŠKA BROJ 1
Svoje lice sam dosta zanemarivala, u biti nisam znala kakvu kožu imam, ni tip ni stanje kože.. Imala sam uvijek problema s aknama i uvijek sam kupovala čistače i kreme na kojima bi pisalo da su za akne.  Većinom je to bila Nivea. SPF nikad nisam ni koristila jer sam smatrala da je to samo za ljeto kad idem na plažu. Čak ni tada ga nisam redovito koristila jer sam htjela dobiti boju. Pojma nisam imala šta je to..i koliko je to u biti važno. Sjećam se da sam se satima pržila na suncu i provodila vrijeme u solariju.

GREŠKA BROJ 2
Kako nikad nisam baš pretjerano marila za pravilnu njegu lica, nikako se riješiti prištića. Nekad ih je bilo puno, i tada u to vrijeme najviše na čelu i bradi, i ponekad na obrazima a nekad ih skoro pa i nije bilo. Kada bi ih bilo ja bih ih doslovno mrtvarila. Ja sam njih bušila iglom da ih probušim. Budala koja nije razmišljala o posljedicama. Hvala bogu nisam imala upala niti sam napravila kaos ali sve se to moglo desit, pa bi od jednog srednjeg prišta dobila gadnu upalu. Ali sam zato dobila ožiljke i rupice koje sam tek sada s 30 god. uspjela se riješiti.. Čak ih još i vidim na lijevom obrazu dok je desni obraz sada potpuno čist.

GREŠKA BROJ 3
Iskreno još uvijek ne vodim brigu o noktima. Kod mene će te vidjeti tip- top sređene nokte na nogama dok na rukama NO,NO.
Moji nokti su jako slabi i pucaju odmah.. Umjetne nokte ne mogu nositi jer imam posao gdje ih ne mogu imati, te bi ti nokti bili skroz uništeni.
Ono što sam ja pogriješila je to što sam rezala s nožićem kožicu oko noktiju koja sad raste i više nego što treba.  Sada znam da sam je samo trebala omekšati i gurati prema dole.
Sad to moram stalno raditi pa svako toliko imam ranice na noktima i kožica se dosta guli.. Nadam se jednog dana da ću i ja imati nokte kakve želim

GREŠKA BROJ 4
Moja mama je inače dlakavija osoba i očito sam taj gen pokupila od nje. Muku mučim s dlakama po tijelu i po licu.. Ja sam obrijala sve dlake na svom tijelu osim na rukama, hvala bogu da nisam. I dlake koje nisu bile strašno velike koje sam mogla riješiti izbjeljivanjem sada su jako velike i crne.  Sad plaćam svoj ceh.
Imala sam malo dlačica po bradi i umjesto da ja njih posvjetlim ja sam njih čupkala pincetom jednu po jednu, pa kad bih se žurila onda bi prošla britvicom po njima, odnosno obrijala. I tako je krenulo, par komada te došlo do čupkanja skoro pa cijele brade. Naravno sad su dlake jače i više se vide i sad to moram svaki 3 dan čupkati. A izluđuje me..
Radije idite kozmetičarki da vam ona to sredi ili ih izbjelite. Čupati nikako. Moj veliki savjet.

GREŠKA BROJ 5
Kao što sam rekla za highlighter, primer, fiksator nikad prije nisam čula. Dovoljan je bio samo puder koji nikad nije odgovarao mom podtonu kože jer naravno nisam znala ništa o tome.  Sjećam se da je puder uvijek bio tamniji. Nanosila sam ga prstima isto kao i kremu, te ga nisam ničim fiksirala i uvijek se čudila zašto tako brzo nestane s lica. Moje lice je bilo jedna ravna ploha. Bez rumenila, i bez bronzera za kojeg sam čula ali nisam ga znala kako se, odnosno gdje se stavlja.

GREŠKA BROJ 6
Jedno ljeto, neznam šta mi je bilo, vidjela od moje šogorice pa sam i ja za njom, stavljala bronzer na cijelo lice....aaaaaa...muko moja, mogu mislit na što je to ličilo...hahahha...zna se da to ne ide tako već na određene dijelove lica, odnosno na djelove lica gdje nas sunce prvo opeče (čelo, ispod jagodične kosti ,nos).

GREŠKA BROJ 7
Unazad par godina promjenila sam totalno svoj izgled obrva. Napravila sam odličan oblik ali sam popunjavala obrve CRNIM SJENILOM. I meni je to bilo ok. Oblik obrva mi se jako sviđao da nisam vidjela da je crna boja preoštra za bilo koga.  Iako imam tamnu kosu i oči bilo je too much

GREŠKA BROJ 8
Uvijek je bilo sjenilo u ljubičastoj nijansi.  Svjetlije preko cijelog kapka a tamnije na vanjskom djelu oka bez blendanja i bez prijelazne nijanse ( tranzicijska).  Ispod obrva uvijek shimer bijelo sjenilo. Na spuštenim kapcima taj shimer ubija oko.
U vodenoj liniji samo crna olovka, bez blendanja i bez nanosa sjenila na donju liniju oka.
Trepavice su izgledale kao spider noge jer bi ih razdvajala pincetom sve dok nisam dobila zadovoljavajući oblik..kako sam samo imala živaca za to....hehheh....muko moja

I to je to...Nadam se da vam se svidio ovakav tip posta i da ste bar nešto naučili iz mojih pogrešaka.
Ja vjerujem da ih je bilo još, ali se nisam više mogla sjetiti i ovi su mi nekako najveći..
Jeste li vi napravili koju Beauty grešku?? 

Broj komentara: 15 :

  1. haha, moram priznat da si me prisjetila na neke moje greske zbog kojih bi se dan danas pokrila po glavi :D evo samo neke... tamniji puder kao maska, ovisnost o rozom i bijelom sjenilu, shimmer bronzer kao rumenilo naneseno prstima... ma mogla bi do sutra, kriminal xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah...ma mislim da je to normalno kod svakog...netko je radio velike greške zbog kojih sad ispašta, a netko je radio samo male greške u šminkanju... Hehhehe

      Izbriši
  2. Ooo definitivno se scatko moze nac u nrkoj!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Broj 4!!!! Muko moja! Na faksu sam pocela cupat i bradu, sad se otelo kontroli, rastu nemogucom brzinom. Imam veliki kompleks sto se tice dlacica. Imam par koje su bas debele i crne, ko muske. Razmisljam da odem na lasersko uklanjanje

    Maggie's Blog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma joj,dlake...mrzim ih...i tako jako žalim zbog toga... I ja razmišljam ići na trajno uklanjanje al naravno problem su novci...da je bar dovoljan jedan tretman dalo bi se onda nekako...Al znam da će trebati više pa vjerujem da par tisuća ne gine...ma samo lice da riješim a ostalo nije toliki kompleks

      Izbriši
  4. Fb
    Maja Rimoldi
    Ma svi smo radili greške ��

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To se slažem. Netko više, netko manje...najgore su one koje ostaju trajno...

      Izbriši
  5. I ja mrzim dlake iz dna duše, al ženo di ćeš sa britvicom na lice :) od svih tih gnjusova koji nisu pod obavezno (noge, bikini, brčići) depiliram samo ruke i to mi je super jer su mi se nakon nekih 9-10 godina iskljucivo depilacije, dlake jako prorijedile i više nisu ni približno tamne kako su bile :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Budala,kažem ti
      Sjećam se da sam se negdje žurila a dlačice su bile (meni) vidljive pa ajmo onda britvicom...hehehhe...samo jednom.. Ah šta ćeš, čovjek nekad ne razmišlja o posljedicama...

      Izbriši
  6. Joooj odvalila sam se na br 6. xD Hmmmmm, vidiš ja ni nisam imala neke katastrofa greške kojih se sramim, možda jer se nisam šminkala do moje 18-e godine xD A onda sam počela pratiti blogove pa sam se brzo naučila kolko tolko šminkat xD

    Jedino što mi je bila greška što svoje akne nisam liječila odma kad su se pojavile, zbog čega, čiste ljenosti!! I zato se i dan danas borim s njima -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Danas je curama puno lakše jer stvarno ima toliko toga na internetu da je u biti sramota da nešto neznaš a šminkaš se...heheh.... Živjele blogerice

      Izbriši
  7. Hahahahahah zaista si me nasmejala. Mojoj generaciji je drugacije kao i ovim mladjim ali u potpunosti razumem te greske. Ja bih i dobro prosla da mi radnica koju sam pitala za nijansu pudera dala moj podton.. Ali broj 6 i ljubicasta senka su pobedile. Pronasla sam se u broju 1 i 3.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heheh...bitno da si se negdje pronašla i da si svjesna svojih grešaka...svi ulimo iz svojih, zar ne

      Izbriši
  8. Znaciiiii smijeh! :D Ali tko nije radio greske.
    Ja sam prije puder (u svojoj nijansi, uspjeh) stavljala samo na obraze i nos, celo ne jer sam uzasno mrzila pjegice koje imam i samo sam njih htjela prekriti, sto naravno nisam uspjela. tako da na celu nisam imala puder nikada, hahahha.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah...mislim da si bezuspješno to pokušavala... . pjegice su baš simpa

      Izbriši