Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

nedjelja, 25. rujna 2016.

NYX LINGERIE MATT LIPSTICK_FAKE VS REAL

Ciao dragi moji,


Evo mene opet s fake kozmetikom. Zašto kažem opet? Nedavno sam pisala post o razlikama fake vs real beauty blenderu koji je bio jedan od najčitanijih postova na mom blogu. Neizmjerno sam sretna kad mi se javljate i kažete mi da sam vam puno pomogla. Dosta vas pa ni ja, nismo uopće znali da postoje fakovi blendera, ali eto, drago mi je da sam i ja na svojoj greški nešto naučila te sam pomogla i vama da sami raspoznate orginalnost blendera.. Ako ste slučajno propustili taj post  KLIK na link o usporedbi kopije i orginala.
Inače ne preferiram kopije prvenstveno jer ne vjerujem u njihovu kvalitetu na što sam se više puta opekla, njihov sastav koji je svima nama nepoznat te nije prošao sva testiranja koja jedna šminka treba proći...Dovoljni razlozi, bez obzira što je jeftino, da više nikad ne kupujem fake kozmetiku. Isto tako preporučujem to i vama.
U ovom postu isto pišem o jednom fake proizvodu kojeg nisam ja kupila već moja frendica baš iz tog razloga što je bio jeftin. Kada sam ja to saznala objasnila sam joj malo više o tome, dala joj potrebne informacije te je zamolila da mi ruž ostavi na testiranje za ovu temu posta.

Radi se o popularnom matt ružu NYX LINGERIE u nijansi EMBLLISHMENT,
Ja sam svoj orginal Lingerie zamjenila sa svojom dragom blogericom Stelom za druge proizvode koje su mi u tom trenu bili potrebniji a imam već slične nijanse, klik na link ( tako da slike orginala nisu moje već skinute s neta gdje ću vam ispod svake slike ostaviti  link autora).. Uglavnom sam imala i isprobala orginal kupljen u Diviani Cosmetics po cijeni od oko 80 kn (koliko se sjećam). Isto se radilo o ovoj nijansi o kojoj danas pišem.

IZVOR
ORGINAL




KOPIJA / FAKE






RAZLIKA U CIJENI
Već u samom startu veliku razliku možete primjetiti u cijeni. Ovaj fake je kupljen na Wish.com stranici po cijeni od 7 kn a orginal možete kupiti po 80kn.. Razlika je velika i već je tu očito da je nešto što košta 7 kn kopija orginala.


AMBALAŽA
Pakovanje oba ruža je od 4ml.
Sama ambalaža je vrlo slična. Duguljasto pakovanje tipično za tekuće ruževe, s crnim čepom na odvrtanje. Sam natpis brenda i naziv proizvoda ( Lingerie ) je potpuno indentično. Po prednjoj strani se ne može vidjeti koja je kopija a koja je orginal.
Već sa druge strane ruža može se primjetiti da na kopiji nešto ne štima.
Naziv nijanse na kopiji piše LIPLI 12 EXOTIC / EXOTISME a dok na orginalu piše nijansa EMBLLISHMENT. Ono što je kod kopije pogrešno jest da je na tom mjestu napisana kriva nijansa a na samom vrhu čepa nalazi se crna naljepnica gdje piše Embllishmenz LL02. Toga na orginalu nema.
Znači na čepu orginala nema nikakve naljepnice o nijansi već nijansa piše na samoj ambalaži.
Ovo ostalo, sastojci i gdje je ruž proizveden je sve potpuno isto.
Kod četkice se ne primjeti razlika. Inače ne volim ovu četkicu jer je dosta velika i ne leži lijepo na usnama, nespretno je njome nanositi ruž

IZVOR
ORGINAL



KOPIJA / FAKE




IZVOR
ORGINAL



TEKSTURA I MIRIS
Iskreno, ne sjećam se mirisa orginala, ali znam da nije bio ovako intezivno sladak kao kod kopije.
Tekstura se dosta razlikuje. Kod orginala bio je dovoljan jedan sloj i imali ste savršeno nanesen ruž. Dok je kod kopije tekstura nekako čudna. Ne klizi po usnama dobro, te nije dobro pigmetirana. Ne nanosi se ravnomjerno, već se mora nadograđivati i opet ne izgleda ujednačeno. Ono što jednim potezom dobijete kod orginala s kopijom morate ponavljati više puta. Sve možete vidjeti na slikama.
Postojanost ruža je isto ogromna razlika. Oboje se odmah suše u matt, ali kod kopije nakon jednog obroka vašeg ruža više skoro da i nema dok je kod orginala postojanost dosta velika.



KOPIJA / FAKE

NIJANSA
I sama nijansa se jako razlikuje. Obe nijanse su mauve nijanse koje su danas jako popularne i većini žena stoji. Orginal nijansa emnllishment je više ljubičasta - taupe nijansa i potpuno je matt koja se nakon aplikacije u roku od 5 sekundi potpuno osuši u mat finish. Kod kopije nijansa je tamno mauve ljubičasta  bez taupe podtona. Nekako mi više djeluje kad je na usnama na nijansu trule višnje s ljubičastim podtonom.. Nakon aplikacije i kopija se u roku od 5 sekundi suši u matt ali primjećuje se male sitne šljokice koje su jedva vidljive. Oba dvoje su malo ljepljivi na usnama što i nije tako strašno.


IZVOR
ORGINAL
SWACH NA USNAMA


KOPIJA / FAKE
SWACH NA MOJIM USNAMA
KOPIJA / FAKE
JOŠ JEDAN SWACH NA MOJIM USNAMA

KOPIJA / FAKE
SWACH


ORGINAL
SWACH


Zaključak
Definitivno se razlike vide. Po kvaliteti razlika je isto dosta velika. Kod mene osobno je kvaliteta bitna. Radije ću kupiti jedan skuplji a da mi odgovara u svemu što očekujem od jednog matt ruža nego kupiti 5 jeftinih koji će me samo živcirati. Ne preferiram kopiju, radije ću kupiti ( ako nisam pri novcima) našu drogerijsku kozmetiku za koju znam da je provjerena. Ipak je to kozmetika koju stavljam na svoje lice. U zadnjih nekoliko mjeseci nekako sam više počela primjenjivati preparativnu kozmetiku na prirodnoj bazi koja mi je pomogla u rješavanju mojih problema kože a to su prištići i ožiljci ( klik na link o kremi i serumu koji su mi pomogli).  Na prirodnu dekorativu još nisam prešla osim mineralnog pudera koji mi je zaista odličan ( uskoro ću završiti post o tom mom vamoznom puderu). Jako mi je bitno što stavljam na lice, ne želim sranja po svom licu. Čitajući razne blogove naučila sam dosta o kozmetici, kako tretirati svoju kožu te se brinuti o njoj kao da je od zlata..hehheheh...
To je vrlo važno za sve nas bez obzira koliko mi imali godina. S vremenom sve se odrazi na našoj koži koja je najveći i najzahtjevniji organ. Njegujte i pazite što stavljate na lice jer možete imati razne posljedice. Meni draga blogerica Arkona Makeup pisala je o fake kozmetici i zašto je ne kupovati pa klik na link o njenom stajalištu o fake kozmetici.
Osobno nisam imala nikakvih problema koristeći razne fejkove. Dok nisam znala ništa o kozmetici kupovala sam razne palete ( Lorac ) na Alliexpresu i koristila ih i hvala bogu nije mi se ništa desilo. Kasnije kad sam saznala malo više o tome odmah sam ih se riješila. Sada jako dobro pazim što kupujem a pogotovo od koga kupujem. Svi žele nekako zaraditi novce i prodati vam npr. Kat Von D paletu po visokoj cijeni a u biti dobivate kopiju. Ima i onih koji priznaju da je kopija ali tobože vrlo dobra kopija. Ne padajte na te fore. Ovo zadnje što spominjem odnosi se na onnline stranicu Moje krpice gdje se nenormalno prodaju svakakve stvari, puno fejkova, i po skupljoj i po jeftinijoj cijeni. Znam to jer sam i sama nasjela na fejk baš na krpicama. Uz pomoć mojih dragih virtualnih frendica uspjela sam probiti jednu curu koja mi je htjela prodati fake glow kit i counour paletu od Anastasie B.Hills po cijeni od 500kn. Tražila sam je puno slika sa svih strana, i tako sam uspoređivala slike s orginalom i još se savjetovala s curama te smo došle do zaključka da je to kopija. Malo mi je falilo da padnem. A onda bih si pucala u glavu da sam dala 500 kn za kopiju...puf...
Nakon što sam curi javila da sumnjam u orginalnost ona se više uopće nije javila što je odmah svima jasno u čemu je stvar.
Nadam se da sam vam pomogla ovim postom i da ćete razmisliti što stavljate na svoje lice.

ORGINAL NIJANSA
SLIKANO VEĆ DAVNO S MOBITELOM


Broj komentara: 11 :

  1. Iako sam narucivala neke stvari s neta, uglavnom sa originalnih stranica brandova koji salju u svijet, nisam jos nikad s neke stranice koje bas preprodaju sminku od tog straha da ne bih dobila nesto netestirano i opasno.
    Preporuci slobodno stranice u koje vjerujes 100%. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne kupujem s tih stranica...na mojim krpicama znam ulovit svašta dobrog ali prvo se jakoo dobro raspitam i tražim slike...jednom se opekla i sad extra pazim...inače naručujem s Beauty baya, cultbeauty, Fellenique, Beautylish, rose Beauty a od naših pink panda i lijepa hr....to su te provjerene stranice u koje sam sigurna

      Izbriši
    2. Hvala na preporuci, nisam jos nista s lijepa.hr, a bas me zanima :)

      Izbriši
  2. Moje krpice treba preskočiti. Tamo ne bih nista kupila.
    Bolje od blogerica koje imaju Blog sale. :)
    Dosta njih stvarno laze i mulja.. a kupiti nesto na blef.. huh.. ne bas..
    I da se vratim na temu posta- cim je nesto tako jeftino- ne moze nikako biti original. Al ovako.. i fake ruz ima lijepu nijansu. Sta je je 😂

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja često kupujem i prodajem na krpicama ali jako oprezno otkad sam se opekla...tražim sve detalje i puno slika...isto kupujem ili se mjenjam s blogerica...ove stranice Npr.mac ili stranice koje prodaju Hig end kozmetiku na fejsu ništa ne vjerujem i to nikako ne kupujem...ima puno provjerenih stranica gdje se sve može nabaviti...uvijek su probleem visoka cijena samog proizvoda + visoki šiping...ubija me to...zato mi nekad krpice odgovaraju...Npr.mac mi je skroz nedostupan a na krpicama ga ima koliko hoćeš, ali opet bojiš se jer neznaš dali je orginal...zato moram kupovati tamp ali s velikim oprezom..
    Kopija Lingerie je isto predobra nijansa ali baš se osjeti loša kvaliteta kako u pigmetiranosti tako i i trajnosti...ja preferiram da je ruž dugotrajan...radije dam 100' kn za jedan dobar nego za 5 kom loših ruževa

    OdgovoriIzbriši
  4. Svaka čast, odlična ideja za pisanje :)

    http://lovestonedbjuti.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga...ja inače volim usporedbe svega...hahhah...uvijek kad kupim Npr.neko sjenilo odmah ga idem swachati i uspoređivati s ostalim koje imam...neznam dal to mi sve radimo ali ja uživam u tome, još kad imam ovako kopiju i orginal...odlična i zanimljiva tema,bar meni

      Izbriši
  5. Svidjaju mi se ovi postovi original/kopija , jer nama puno pomazes da se nebi zeznule pri kupnji nekog proizvoda . A isto tako mozemo kupiti neku kopiju i biti razocarane , a da taj proizvod original je zapravo suuper :) <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala ti draga.. Drago mi je to čuti...koliko čitam i pratim puno blogova znam da cure ne preferiraju kopiju iz puno različitih razloga...ja još nisam naišla da mi je kopija bolja od orginala,ili da mi se više sviđa nijansa... Kako kažu"kopija uvijek ostaje kopija"

    OdgovoriIzbriši
  7. Fuj, fuj, fuj i ti fejkovi više...nema što danas neće probat iskopirat :(

    OdgovoriIzbriši
  8. Sve draga moja kopiraju i to jako dobro, da jedva možaš skužit razlike

    OdgovoriIzbriši