Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

nedjelja, 4. rujna 2016.

FAKE VS REAL BEAUTY BLENDER

Ciao,
Nisam mislila da ću ikada pisati ovaj post, ali eto opekla sam se kupivši kopiju beauty blendera i sada vama želim skrenuti pažnju da ne napravite moju pogrešku. Ja nisam ni znala da postoje fake blenderi, znala sam za dupe ali fake ne, ali očito danas ima puno kopija od svega i svačega pa tako i od blendera.
Probati  ću vam što točnije i detaljnije opisati razlike između orginala i kopije, i na amablaži u kojoj blender dolazi i na samoj  spužvici.

S LIJEVA NA DESNO*
*KOPIJA MINI BLENDER
*KOPIJA BLENDER
*ORGINAL BEAUTY BLENDER




Svoju kopiju blendera kupila sam na mojim krpicama i to dva puta od različitih osoba u tjedan dana. Puno koristim blendere i uvijek će mi trebati tako da od viška ne boli glava.
Oba dvije cure tvrde da nisu znale da je to kopija, kao, jedna je dobila ga na poklon dok je druga ga isto kupila na krpicama jer je imao dobru cijenu ( blender + mini blender 130 Kn ) ali ga prodaje jer ima viška. Ja sam ih kupila ZELENI ( novi) po cijeni od 60 kn, a CRNI + MINI blenderi po cijeni od 130 kn s besplatnom poštarinom.

KOPIJA ZELENI BLENDER
*označena razlika i oštećenje nakon jednog pranja

S LIJEVA NA DESNO
*FAKE BLENDER
* FAKE MINI BLENDER
* ORGINAL BLENDER



Uopće nisam išla za tim da bi to mogle biti kopije koje su vjerovatno kupljene na E bayu, ali to sada nije ni bitno. Pred par mjeseci isto sam kupila blender po cijeni od 100 kn na krpicama i sve je bilo u redu, pa tako sam mislila da će biti i ovaj put.
Blendere koristim već 2 godine i već bi mogla reći da prepoznajem kakav je on ustavri. Kupovajući ga ovako preko interneta, gledajući samo sliku nisam primjetila nikakve razlike, tj. nisam išla za tim.
E sada razlike ima i to dosta primjetne.
Kada sam dobila blender sve sam normalno napravila. Otvorila ga, smočila i krenula blendati puder. Iskreno ništa čudno nisam primjetila. U posljednje vrijeme koristim mineralni puder koji miješam s kremom te ga nanosim prstima te tek onda malo puder blendam s blenderom. Većinom blender koristim za blendanje korektora. Sljedeći dan kada sam ga smočila i istisnula višak vode primjetila sam da se oblik blendera promjenio, sami vrh, te je dobio lagana oštećenja. Tu sam shvatila da nešto ne štima. Odmah sam uzela svoj stari blender ( rozi i crni ) koji su stari već preko 6 mjeseci i kupljeni su jedan ( crni ) na krpicama  a drugi ( rozi ) na Beauty bayu i išla ih uspoređivati. I ajme meni...hehh
Razlike su tako očite da bih svatko uočio.

Materijal - sam materijal blendera je potpuno drugačiji. Orginal je rekla bih nekako hrapaviji pod prstima dok je kopija potpuno zagleđena. Neznam točno kako bih to opisala, teško je.

Oblik - kod orginala je oblik rekla bih nekako pravilniji oblik jajeta i sam vrh blenera, tj.špic je ravnomjeran dok je kod kopije oblik više okruglasto jajasti i vrh blendera je manje izražen, što možete vidjeti po slikama. Kad se oba dva smoče vidi se da kopija naraste jako malo u odnosu na orginal koji postane puno veći od kopije. I sama težina blendera je osjetno drugačija. Orginal je pod rukom lakši dok je kopija nešto teža i kao da ima nešto unutra (bar imate takav dojam jer je puno teži)
Orginal se nakon stiska rukom ( naravno dok je smočen ) odmah vraća u prvobitno stanje dok kod kopije možete primijetiti otiske prsta kada ga stisnete i puno sporije se vraća u svoj prvobitni oblik.


LIJEVO ORGINAL
DESNO KOPIJA


Ambalaža - na samoj ambalaži možete uočiti dosta razlika i to vam je bitno kada kupujete preko interneta jer po pakovanju već možete vidjeti o čemu se radi.
Na ambalaži možete vidjeti ove točkice ( sivo, roze, bijele, crne ) koje su kod kopije popunjene debljom bijelom bojom/crtom dok kod orginala te bijele deblje crte nema već su samo to.

Naziv proizvoda ( orginal beautyblender) kod kopije je napisano u crnoj boji a kod orginala u bijeloj boji. Ostalo je sve jednako i sve piše jednako.
S donje strane ambalaže je isto vidljiva razlika gdje na kopiji nema ispisano isto ono što je i na orginalu. Oba dvoje imaju natpis Made in USA.



LIJEVO ORGINAL
DESNO KOPIJA
* razlika u amalaži



LIJEVO ORGINAL
DESNO KOPIJA
*razlika na donjem djelu ambalaže

Aplikacija - nakon što sam shvatila da imam fake naravno da sam ih išla testirati. Na jednu stranu lica nanosim puder orginal blenderom dok je na drugoj strani fake blender.
Kod orginala vaše lice izgleda bolje, puno je bolje izblendano i veća je prekrivenost dok kod kopije blendanje je nešto lošije, više sam pudera potrošila i nema veliku prekrivenost.

Što se tiče mini blendera i kod njih su iste razlike kao i kod velikih. Njih nisam uspoređivala u ambalaži jer nemam orginal da vam mogu usporediti.


LIJEVO ORGINAL
DESNO KOPIJA



ORGINAL NAKON 6mj KORIŠTENJA- oštećenje



KOPIJA MINI BLENDERA
KOPIJA MINI BLENDERA

Sve u svemu razlike su dosta velike kako i u samoj spužvici tako i u ambalaži tako da obratite pažnju na ove detalje.
Meni je ovaj put sve ovo promaklo, ali da sam bolje gledala sliku i uočila te razlike ne bih mi se ovo desilo. S jedne strane mi je drago jer sam bar nešto novo naučila i mogla sam to prenjeti vama a s druge strane sam budala jer ne pazim. Hvala Bogu cure su bile korektne i vratile mi novce, blendere sam zadržala jer ih nisu htjele nazad. Dobro su mi došli za slikanje i ovaj post, a nakon toga bacam ih u smeće.

Ovo mi je bila velika škola i drugi puta ću naravno pametnije. Od sada tražim 100 slika različitih kuteva proizvoda kojeg želim kupiti dok se sama ne uvjerim u orginalnost proizvoda.
Naravno da je sigurnije ih kupovati preko provjerenih stranica kojih danas ima jako puno. Ima ih od nedavno i naša PINK PANDA i DIVIANA COSMETICS. Cijene se kreću oko 120-150 kn, kako gdje. A ako baš želite proći jeftinije prvo dobro istražite, inzistirajte na puno slika dok se sami ne uvjerite u orginalnost ili jednostavno kupite dupe orginala. Fake proizvodi nisu provjereni i mi ne znamo što se nalazi unutra, od čega su napravljeni a ipak to stavljate na lice. Koliko god oni bili jeftini ja vam savjetujem radije nemojte.
Jeste li se vi kada susreli s fake kozmetikom?
Kakva su vaša iskustva, podjelite ih sa mnom.

Broj komentara: 7 :

  1. Nisam. Nisam dosas nista fake kupila. Ni svjesno a ni nesvjesno.
    Imam kopiju spuzvice s eBaya koju sam sama narucila i to ne krijem. Htjela sam- kupila sam.
    I zadovoljna sam njome!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemaš zašto kriti, ako ti odgovara i radi svoj posao onda je to ok...iako bi ti ja radije preporučila neki dupe orginala Npr.RT spužvice su odlične jer ipak su one prošle testiranja i znaš da su ispravne...ipak ti sama odlučuješ o tome.

      Izbriši
    2. Imam je vec dosta dugo. Nije mi izazvala nered na licu. Bas sam zadovoljna njom.

      Imam i Body&Soul spužvicu iz Müllera. Dosta je tvrda i gruba ali radi svoj posao.

      Izbriši
    3. To je ono najvažnije...ja sam par puta kotistila fake kozmetiku kupivši je namjerno dok još pojma nisam imala o tome i nije mi nikad izazvala nered na licu...kako sam dublje ušla u ovaj svijet i počela svašta čitati(koliko je to u biti štetno) odustala sam od korištenja i kupovine..znači samo na temelju raznih članaka o tome ja ne koristim tu kozmetiku.

      Izbriši
    4. Ja nisam nikad kupila namjerno niti sam ikad kupila fake. Na ovoj spužvici na ebayu ne pise kopija Beauty blendera. Nego samo spuzvica za puder. Kao i sve ostale spuzvice koje su dostupne kod nas.
      Istina, ima na eBayu i toga, ali treba citati opis i detalje proizvoda.

      Izbriši
  2. Još uvijek ne vjerujem i isto kao i ti nisam imala pojma da postoji fake beauty blender,znam da ima milijun dupe-ova.moj je iz sephore kupljen tako da znam da je pravi,ali ono ste me razocaralo je kako je brzo popucao iima oštećenja kao i tvoj.nekako sam stvarno mislila da ce dugo trajati,kad ono druge spuzvice koje su dupe duza traju.no dobro to mu je jedina moja zamjerka,osim toga je odlican

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedno pranje ženo i on je gotov...ovo su zaista loše kopije koje su već u smeću.
      Koliko ja znam blenderi imaju rok trajanja oko 6 mj...rozi koji već imam preko 10 mj. je u boljem stanju od ovog crnog kojeg imam oko 6 mj... Sve ovisi i kako ga održavaš..očito sam bila malo pregruba u pranju s njim...ali uglavnom nemaju dugi rok kao Npr.četkice koje puno duže traju..imam i RT blender pa je isto nakon cca 6-10 mj. dobio oštećenja, ne jako ali ih ima...blenderi nisu vječni jer ih se češće pere.

      Izbriši