Stranice

Categories

SOCIAL MEDIA

utorak, 19. travnja 2016.

MOJE ISKUSTVO ONNLINE SHOPINGA

Ciao dragi moji,


   Danas vam donosim malo drugačiji post, tema posta je o onnline shpingu.
Moj onnlin shoping počeo je prije više od godinu dana i od tada  svaki mjesec naručujem si nešto.
Većinom je to kozmetika, dekorativa ili preparativa.
Da biste naručivali onnline izvan Hrvatske morate imati devizni račun koji morate otvoriti u svojoj banci.
Nakon toga morate otvoriti svoj Paypal račun, radi vaše sigurnosti. I tada možete početi sa shpingom.
U početku sam naručivala s Aliexpress stranice i kao luda sam počela naručivati jer je bilo toliko puno izbora a sve je bilo jeftino, ali uopće nisam shvaćala da je sve to kinesko smeće, sve su kopije, i ništa nije dobro ni kvalitetno... Nakon mjesec dana kada je sva ta šminka stigla na moju kućnu adresu bila sam nevjerovatno razočarana kvalitetom kozmetike. Svu kozmetiku sam poklonila ili prodala. Jedino sam bila zadovoljna s četkicama koje i dan danas imam i ponekad upotrebljavam.






Osim stranih onnline trgovina dosta često naručujem preko Pink pande ona mi je jedna od najboljih, Lijepa.hr isto mi je dobra i sigurna trgovina...Nakon toga ušla sam malo dublje u beauty svijet i otkrila puno dobrih stranica poput Beauty Bay, Feelunique,Beauty Join ,Nordstrom , Bh cosmetics, BuyCoins, BornPretty, Coner ljekarna,Sigma , Wishtrent, Newdres ( ako imate neku dobru provjerenu stranicu, pišite u komentarima) to su sve stranice gdje sam nešto naručivala. Na nekima sam samo jednom, a neke stranice češće posjećujem jer ima brendova koji su kod nad nedostupni, i imaju besplatnu poštarinu. Dosta često kupujem kozmetiku na Mojim krpicama link za moj profil, gdje nađem uvijek nešto za sebe po povoljnim cijenama. To je stranica gdje cure prodaju većinom korištenu kozmetiku koja im ne odgovara. Isto tako imam i svoju trgovinu, svoj profil gdje stavljam u prodaju kozmetiku koja mi ne odgovara.








Iskustva s kupovanjem na Ebayu imam i to samo pozitivna.. Nije mi se još desila neka prevara ili da mi nije stiglo na kućnu adresu..Kod svih tih stranih stranica morate unaprijed platiti, da bih nakon cca 15-30 dana dobili svoju robu.  Takav je sistem i drugačije ne može.
Ako vam se slučajno desi da niste zadovoljni s artiklom ili da je artikal došao u lošem stanju kao npr.meni, naručila sam paletu korektora s Ebay-a..bilo je ljeto, jake vrućine, a moja paletica morala je proći dug put, tako da nije preživjela, neki od korektora su se istopili. Naravno odmah sam se išla obratit prodavaču koji mi je bez problema pružio povrat novca ali ne cijeli iznos već pola plačenog iznosa.  Ja sam na to pristala i oni su mi isplatili novce na račun. Nije se radilo o velikom novcu ali bilo mi je drago jer nisu bili jedni od onih kojih nije briga za zadovoljstvo kupca. Njima je jako važna pozitivna ocjena tj. njihov obraz jer na temelju pozitivnih ocjena i recenzija mi naručujemo željeni artikl.. Zato je uvijek važno ako kupujete s Ebaya da pogledate recenzije i ocjene drugih korisnika.. To vam puno govori kakav je prodavač i koliko od njega možete očekivati.
Isto tako ako kupujete neku skuplju kozmetiku dobro se prije toga informirajte o njoj putem raznih recenzija, jer kad jednom naručite nemate pravo na povrat, pogotovo ako otvorite proizvod. Tako sam ja jednom naručila proizvod za obrve u krivoj nijansi, misleći da će mi nijansa odgovarati. Pošto je proizvod bio otvoren nisu mi htjeli zamijeniti, a da proizvod nisam otvorila i jednom koristila kod nekih stranica postoji mogućnost zamjene, ali opet vi morate platiti trošak poštarine. Jedina stranica koja dozvoljava zamjenu proizvoda bez obzira bio on otvoren ili ne je Pink Panda.. Oni su zaista vrhunski i zato ih volim, a još uz to kroz 2-3 dana vaš paket je na vratima.
Najteže mi je naručivati pudere i korektore zbog izbora nijansi. Teško je procjenit odgovarajuću nijansu preko kompjutera jer slika ne može prikazati realnu sliku te nijanse. Zato sam odustala od toga. Ako slučajno želim neki puder, a neznam njansu odem do Mullera ili Douglasa i pogledam uživo nijasnu, pa ako mi odgovara onda si taj puder naručim..







S jedne strane ova onnline trgovina postala je moja ovisnost. Ja šopingiram samo na klik-klik, i vjerujte ne mogu stati. Baš je neka zaraza, i ne preporučujem nikome ko se ne može kontrolirati.
Sve u svemu nemam loša iskustva, nitko me još nije prevario ili da mi je poslao nešto sasvim drugo.. Kažem, jedino ja znam pogriješiti u izboru nijansi jer se nedovoljno informiram, ali radim na tome, jer nema mi goreg kad nešto s veseljem išćekuješ a kad ti stigne razočaraš se, i onda luduješ i pokušavaš se toga riješit pa prodaješ.






Kakvo vi iskustvo imate u onnline trgovini?
Sviđa li vam se takav tip shopinga?


2 komentara :

  1. imate li iskustva što se tiče carine za beauty bay i feelunique? pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Niti za jednu od ovih stranica nema carine ni pdv-a....
      Sve stranice koje su u EU nema carine...to je sigurno i provjereno

      Izbriši